Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №433 від 27.01.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

10 тисяч євро - за чеського “рогатого”

Місцевий парк електротранспорту поповнився на два тролейбуси чеського виробництва. Незважаючи на те, що “рогаті” вже використовувалися для перевезення пасажирів близько 15 років, місту і КП “Рівнеелектротранс” вони обійшлися недешево - 10 тисяч євро за одиницю.

“Горина” відсвяткувала тридцятиріччя

Влада Рівного пообіцяла сприяти популяризації автентичної музики, яку протягом 30-ти років збирає колектив фольклорного ансамблю “Горина”. А саме - допомогти випустити диск з піснями ансамблю.

“Горина” - відома далеко за межами рідного краю. Її родоначальники ще за часів комуністичного режиму почали збирати культурні надбання рідного Полісся, щоразу примножуючи ці знання. Відтак спадок, який щоразу залишають представники колективу продовжувачам цієї справи - неоціненний. Особливо гаряче зустрічають колектив за кордоном етнічні українці.

Лавки на згадку про ялинку

21 січня у Рівному демонтували новорічну красуню. З ялинки, яка кілька десятиліть мешкала у Костопільському лісництві, а згодом - більше місяця радувала рівнян своїми вогниками, зроблять лавки. Гілки, запевняють комунальники, також не пропадуть - вони стануть ефективним паливом для котельні.

На дітей дають більше

З 1 січня 2010 року максимальний розмір допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку збільшується з 75 відсотків до 100 відсотків прожиткового мінімуму для працездатної особи і становитиме 744 гривні.

Кульчинський вже Заслужений

З нагоди Дня Соборності України Президент Віктор Ющенко вручив кілька державних відзнак жителям Рівненської області. “Заслуженого журналіста України” отримав директор “Радіо-Трек” Микола Кульчинський. Вітаємо колегу з отриманим званням!

До школи ходять лише нелякливі

Тривають уроки у рівненських школах. Незважаючи на значне зниження температури, учні молодших класів продовжують навчання. Хоча, за інформацією батьків учнів, у певних навчальних закладах у суботу, 23 січня, дітей відправляли додому. Сподіватимемося, що це було пов’язано з низькою температурою в приміщенні закладу. Адже, згідно з санітарними нормами, температура повітря у навчальних класах має бути не менше 18 градусів тепла, у спортзалі - від 16.

Ймовірно, що небажання відпрацьовувати прогули ще й по неділях було сильнішим за мороз, тому діти вперто йшли на навчання, яке проводили в школах навіть при найменшій кількості відвідувачів. Ті ж, хто злякався погоди, відробляти пропущений матеріал не будуть, освітяни поставилися до такого вибору із розумінням.

Продовжуються заняття і в дитячих садочках, щоправда, на прогулянку малих не виводять. За прогнозами синоптиків, сильний мороз у Рівненській області триматиметься до кінця тижня.

27.01.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 27.01.2010p. 
На головну сторінку