Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №434 від 04.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Медичне обладнання з Польщі

Днями з польського міста-побратима Забже повернулися представники центральної міської лікарні Рівного. Звідти вони привезли медичне обладнання на суму 30 тисяч гривень, яке мер партнерського міста пані Малгожата Манька-Шулік передала рівнянам в якості гуманітарної допомоги.

Як розповіла заступник головного лікаря ЦМЛ Лілія КОРОЛЮК, Рівне отримало три кардіомонітори та 10 інфузоматів (автоматичні шприци-дозатори для введення ліків). Таке обладнання у нас є, але його все одно недостатньо.

ДАІ і театрали об’єдналися

Незвичайне видовище можна було побачити нещодавно у гіпермаркеті “Екватор”. Щоб привернути увагу до проблеми дитячого дорожньо-транспортного травматизму, актори лялькового театру спільно з працівниками ДАІ влаштували для відвідувачів справжнє свято.

Охочі мали можливість переглянути цікаву та повчальну виставу “Небезпечна пригода”, поспілкуватися з працівниками ДАІ, показати свої знання правил дорожнього руху.

Рівненський аеропорт не закривали

В Інтернеті з’явилася інформація, що 1 лютого через сильні снігопади закрили аеропорти в Гостомелі та Рівному. Мовляв, працівники цілий день розчищали злітно-посадкові смуги. Однак, як зазначив директор аеропорту Володимир ШИПІЛЬ, комунальний заклад своєї роботи не припиняв. Рейсів дійсно не було, але не через завали снігу, а через відсутність літаків.

Стипендії міського голови

Протягом року 15 студентів навчальних закладів Рівного отримуватимуть стипендії міського голови Рівного. Загалом у конкурсі взяло участь 46 претендентів: 32 студенти вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації та 14 студентів навчальних закладів I-II рівнів акредитації.

Якою буде стипендія у грошовому еквіваленті, поки що невідомо, але нагадаємо, що у минулому році вона коливалася від 495 до 720 гривень, залежно від рівня акредитації учбового закладу.

Річниця визволення міста

2 лютого Рівне відзначало 66-ту річницю визволення міста від німецьких загарбників. На військовому меморіалі “Дубенське” пройшло урочисте покладання вінків. У закладах культури та освіти - виставки, урочисті лінійки та вечори пам’яті.

Згідно з розпорядженням міського голови, визволителі Рівного отримають одноразову матеріальну допомогу.

Підприємців штрафуватимуть

Нарешті міська влада почне карати рівненських підприємців, які утримують прилеглі до їх діяльності території не в належному стані. Тобто, якщо біля магазину не розчищений тротуар - власник платитиме штраф. “Наганяй” отримають і ті начальники ЖЕКів, які не нагадали підприємцям, що їх прибиральниці мають працювати ще й на вулиці.

04.02.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 04.02.2010p. 
На головну сторінку