Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №434 від 04.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Підписи

Українська діаспора закликає не допустити приходу до влади Януковича

Триває збір підписів під Зверненням до українських виборців

У США, Канаді та інших країнах західного світу триває збір підписів представників українських громад, лідерів національно-патріотичних організацій, політичних і громадських діячів українського зарубіжжя проти можливого приходу до влади в Україні лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

У Зверненні до українських виборців зазначається, що два кандидати, які вийшли в другий тур, уособлюють два різні способи життя, дві ідеології й дві різні України.

“Якщо Янукович хоче конче запровадити державну російську мову й перетворити українців на малоросів, то Тимошенко відстоює як державність української мови, так і суверенне право українців назавжди мати свою державу.

Якщо Янукович служив міжнародній газовій мафії, що викрадала з української газотранспортної системи десятки мільярдів, то Тимошенко не просто викинула цю мафію з газового ринку, а неодмінно притягне її до кримінальної відповідальності”, - йдеться у Зверненні.

Представники діаспори переконані, що Україна з президентом, якому чужа українська мова й українська нація, якого не сприймає світ і який вихований так, що “бачить цей світ крізь грати свого обмеженого світогляду”, - така Україна не має майбутнього.

Автори Звернення вказують на те, що п’ять років тому багато людей, щоб не допустити до влади Януковича, покинули свої домівки, приїхали до Києва та “буквально кістьми лягли на морозну бруківку Хрещатика”.

“Цього разу Україна не потребує від нас такої великої самопожертви. Сьогодні Україна потребує розуму й відповідальності” - пишуть вони.

“Річ проста, прозаїчна й зовсім не політична - переможе той, чиїх виборців буде більше на дільницях. Тому кожен у західних областях, хто не прийде на вибори чи не проголосує за Тимошенко, автоматично робить президентом Януковича. Така сувора й проста політична арифметика”, - сказано у Зверненні.

Нагадаємо, раніше з подібним закликом до українських виборців звернувся президент Українського конгресового комітету Америки, у минулому багаторічний президент Світового Конгресу українців Аскольд Лозинський.

04.02.2010Дмитро БУЛАВКО



Рівне-Ракурс №10 від 04.02.2010p. 
На головну сторінку