Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №435 від 11.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Кохання-зітхання…

Що дарувати у День закоханих?

Що дарувати у День закоханих?

Звичай відзначати День святого Валентина зародився на Заході ще у XIII столітті, тому склад стандартного “подарункового набору” відомий кожному. Приміром, у Голландії чоловіки у цей день традиційно підносять своїм дамам шовкові сукні, а жителі Уельсу напередодні свята вирізають із дерева ложку і прикрашають її сердечками, ключами і замковою шпариною, тим самим ніби промовляючи: “Ти знайшла шлях до мого серця”. В Італії 14 лютого називають “Солодким днем”, тому цукерки, шоколад і печиво у формі сердечок тут вважаються найкращим подарунком. Французи дарують своїм коханим шоколадні муси, рожеві йогурти і навіть ковбасу, нарізану у вигляді сердечок. А от в Японії День святого Валентина чомусь вважається чоловічим святом. У цей день жінки обов’язково повинні дарувати шоколад не тільки своїм коханим, але й колегам. У нашій країні сталі традиції щодо цього поки що відсутні, тому щороку напередодні 14 лютого перед закоханими постає питання: “Що подарувати?”

День святого Валентина так міцно прижився у нас, що вже з січня прилавки магазинів вгинаються від іграшок, подарункових коробок із цукерками, подушок у формі серця та інших милих дрібничок. Перед вами буде лише проблема вибору. До речі, дорогі чоловіки, не варто дарувати коханій у такий день щось “для господарства”. А от подарувати щось саморобне, творче - вдале вирішення для такого свята. Найпоширенішим подарунком на День Валентина є квіти.

Солодощі також обов’язковий атрибут свята. Проте банальними шоколадками тут не обійтися, а от ексклюзивні цукерки ручної роботи або цілих шоколадних скульптур будуть доречними. Напередодні 14 лютого в ювелірних магазинах особливим попитом користуються каблучки, підвіски і сережки з варіаціями на “сердечну” тему. Вони можуть бути срібними чи золотими, із каменем або без, - головне, щоб символізували наступаюче свято.

Традиційно цього дня закохані обмінюються валентинками: листівка у формі серця, або посипана сердечками, чи просто червона. Проявіть фантазію: не обмежуйтеся відбитим на листівці стандартним текстом, а напишіть кілька рядків власноруч - це дрібниця, але так приємно тому, для кого призначене послання.

Ви можете замовити торт у формі серця з вітальним написом, або “торт із сюрпризом” - із захованим всередину подарунком.

Замовте своїй коханій серенаду під вікном - це торкне серце будь-якої дівчини, встеліть її ложе пелюстками троянд, влаштуйте на її честь святковий феєрверк. Протягом дня посилайте смс-повідомлення своїй другій половинці.

Кажуть, у цей день не варто говорити високих слів. Очі самі все скажуть за вас. Нехай у цей день Валентина, як і у всі наступні, у вашому серці горить вогонь кохання. Щоб воно було у вас завжди!

11.02.2010



Рівне-Ракурс №10 від 11.02.2010p. 
На головну сторінку