Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №449 від 21.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Думка

Андрухович: “Опозиційна робота без союзництва з Тимошенко - це неправильно і згубно”

“Я за неї між першим і другим туром не агітував. Згоден з тим, що це була моя помилка”. Відомий письменник не бачить впливовішого лідера, ніж очільниця БЮТ

У недавньому шустерівському випуску на ТРК “Україна” шанований мною Григорій Немиря згадав і моє грішне ім’я у зв’язку з антиянуковичівським зверненням і в контексті “противсіхів”. Не можу не внести з цього приводу деяке уточнення. Хоч воно, може, справа і минула, однак буде так чи інакше вилазити в майбутньому протистоянні режимові, створюючи поміж нас усілякі проблеми. Тож краще щодо власної особи я внесу ясність особисто.

Перед першим туром я справді - і щиро - підтримував Ющенка. Після його поразки я ніде й ніколи не висловлювався про те, що в другому турі слід голосувати проти всіх. Єдиним свідченням моїх винесених на публіку вагань у той період був заклик до Тимошенко чіткіше окреслити свою проукраїнську і прозахідну позицію, якщо така в неї є.

Насправді в другому турі я нікуди не подівся і таки проголосував за неї. Згоден: я за неї між першим і другим туром не агітував. Згоден і з тим, що це була моя помилка.

Щодо актуальної ситуації, то я не бачу поки що впливовішого за неї опозиційного лідера. Це не означає, що інші (Яценюк, Кириленко, Луценко, Тягнибок) менш важливі. Це означає, що вести опозиційну роботу в цій країні без союзництва з Тимошенко буде дуже неправильно і вкрай згубно.

Два слова про масові акції 27 квітня 2010 року: пропоную оцінити їх як позитив. Добре, що суспільство прокинулося і вийшло протестувати. Будемо вважати це першою успішною спробою - сам факт масового протесту. Тепер завдання - на кожній наступній акції добиватися кількісного зростання протестуючих. Майдан-2004 також був підготовлений багатьма менш чисельними акціями. Півмільйона громадян з неба як манна не падає, це досягається поступовими зусиллями.

21.05.2010Юрій АНДРУХОВИЧ, письменник УНІАН



Рівне-Ракурс №10 від 21.05.2010p. 
На головну сторінку