Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №449 від 21.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Презентація

“Культурна спадщина” в одній збірці

Нещодавно в Острозькій академії відбулася презентація альбому-каталогу “Культурна спадщина Рівненського краю”, авторами якої стали мистецтвознавець Микола Бендюк та фотохудожник Олександр Харват.

Науково-популярне видання призначене не лише для науковців, але й для широкого кола поціновувачів старовини, краєзнавців та туристів. Новизна полягає у тому, що в одному альбомі зібрано матеріал, який походить не тільки з музеїв всієї області, але й з монастирів. Ще однією “родзинкою” стало те, що до видання увійшли світлини предметів із багатьох приватних збірок, які знаходяться на території Рівненської області.

Автори у хронологічному порядку представили експонати XIII-XIX cт., більшість з яких - колекційні, що протягом довгого часу зберігалися в замках, палацах, церквах та монастирях. До каталогу увійшли найкращі зразки старовинного іконопису, скульптури, виробів із металу, живопису.

Зокрема, були представлені експонати з колекцій Острозького державного історико-культурного заповідника, Рівненського обласного краєзнавчого музею, Національного історико-меморіального заповідника “Поле Берестецької битви”, Дубенського державного історико-культурного заповідника, із монастирів Рівненщини, Млинівського краєзнавчого музею та Києва. Знаковим стало і те, що до збірника увійшло п’ять експонатів з колекції Національного університету “Острозька академія”.

Отож, гортаючи сторінки видання, будь-хто зможе відкрити для себе багато цікавого про невідомі донедавна пам’ятки Рівненщини.

21.05.2010Леся БЕНДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 21.05.2010p. 
На головну сторінку