Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №228 від 23.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Творчий портрет

Гурт «Стара хата»: «Ну де ж ви, дівчата?»

На весіллі гублять своїх колег, а на вечірці в Кучми і Єльцина залишилися без телефонів

Не знаю, чи знайдуться в Рівному такі люди, які б не чули про гурт «Стара хата» і яким би не сподобалися його пісні. Шість музикантів не просто виконують українські пісні. Їхнім «коником» є власні обробки закордонних композицій. Хлопці зізнаються, що так «познущатися» з пісень їх змушує хороший настрій і фантазія, якої в них хоч відбавляй.

Кореспондент «РР» застала учасників гурту якраз за роботою, адже їх щовечора можна почути в барі «Магніт». Вони веселять публіку, виконують пісні під «живий» супровід на замовлення і просто грають для свого задоволення. Кожен концерт для них і виступ, і репетиція, і дебют нових пісень. Щоб поспілкуватися з хлопцями, довелося чекати закінчення виступу, та навіть після десятої вечора їх просили виконати ту чи іншу пісню спеціально для когось із гостей закладу.

Відповідаючи на запитання, музиканти жваво вели розмову, і кожен вставляв «слово», пригадуючи якісь цікаві факти зі своєї біографії.

- То як же виник гурт «Стара хата»?

- Наша команда народилася зовсім випадково. Спочатку грало троє музикантів, згодом четверо, а потім прийшло ще двоє «однодумців». У такому складі ми працюємо уже п'ять років, але якщо якась дівчина захоче з нами поспівати, то з радістю її приймемо до своєї веселої компанії.

- А хто ж входить до цієї веселої компанії? Які музичні інструменти звучать на виступах?

- Як і більшість музикантів, у своєму колі ми маємо так звані «поганяла», по яких до нас і звертаються. Наприклад, Молдаван, він же Роман Ноябра, та Дансер, тобто Толік Лагода, - скрипалі і вокалісти, Мартин (Сергій Мартинюк) - гітарист і вокаліст, Слимак, тобто Віктор Юсип, грає на баяні, Славік Варнава (Повар) - наш ударник, а Слеп, він же Віктор Стецюк, - і співає, і грає на контрабасі. Невід'ємним музичним інструментом у нашому гурті є сопілка.

- Ви виступаєте на концертах, граєте на весіллях… Чи траплялися з вами якісь цікаві пригоди?

- Та з нами постійно відбуваються якісь приколи. Якось навіть серед ночі зателефонували і запросили пограти на похороні. Звісно, що ми відмовилися. Бувало й таке, що, їдучи з весілля, виявляли, що когось із команди на гулянці забули, то верталися шукати. Кілька років тому грали на дружній вечері Кучми та Єльцина. От тоді було багато приколів. У нас позабирали все: і фотоапарати, і мобільні телефони. Молдаван, коли через контроль проходив, то п'ять разів пищало, що він з кишень не все вийняв. А про Слимака взагалі окрема розповідь, бо у нього пірсинг нижче пояса був. Виступали також на фестивалі «Тарас Бульба» в Дубно, часто бували з виступами в Польщі.

- У рівненських музикантів ніби якась карма із перетином кордону: то в аварії потрапляють, то інструменти гублять…

- Всяке бувало. Одного разу Слимаку, аби довести, що він дійсно музикант, а не молодик, який везе музичний інструмент на продаж, довелося для прикордонників імпровізований концерт влаштовувати і грати на скрипці кілька композицій. Повірили і пропустили, а зараз є що згадати.

Невдовзі «Стару хату» можна буде почути на святі «Міс Преса-2006. Весна», яке влаштовує газета «Рівне-Ракурс». Тож читачі газети матимуть нагоду не лише насолодитися шоу красунь, але й гарно відпочити та послухати хороших артистів.

23.02.2006Наталія МОРОЗЮК



Рівне-Ракурс №10 від 23.02.2006p. 
На головну сторінку