Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №452 від 10.06.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Застереження

Питна вода - джерело небезпеки

Вода займає особливе місце серед природних багатств Землі - її не можливо замінити. Вода впливає на життєдіяльність людини, як у випадку використання її для пиття та побутових потреб, так і через харчові продукти, якість яких залежить від її складу.

Значне техногенне навантаження довкілля призвело до погіршення якості води, як відкритих водойм, так і підземних вод. Крім того, у ситуації глибокої економічної кризи, яку переживає Україна, значно знизилася якість контролю як за станом навколишнього середовища в цілому, так і за якістю води. Це призводить до того, що якість води відкритих та підземних водойм, а у деяких випадках і питна вода не відповідають вимогам санітарного законодавства, тобто її використання загрожує безпеці населення.

З метою запобігання та зменшення шкідливого впливу забрудненої води, не слід допускати її використання, особливо для пиття та приготування їжі, без попереднього аналізу її складу та органолептичних і хімічних властивостей. У випадку гострої необхідності у потребі води з невідомого джерела, для запобігання шлунково-кишкових захворювань, необхідно обов’язково її кип’ятити або провести знезараження сильнодіючими окисниками (наприклад перманганатом калію). Водопровідну питну воду перед вживанням потрібно відстоювати кілька годин з метою виділення з неї хлору. Для очищення питної води від механічних домішок та розчинених хімічних речовин, у тому числі від солей важких металів та поверхнево-активних речовин, слід використовувати малогабаритні побутові фільтри, у яких виділення шкідливих речовин відбувається за допомогою різноманітних сорбентів або шляхом флотації.

10.06.2010Провідний фахівець Рівненського МУ ГУ МНС Сергій ВАСЬКОВЕЦЬ



Рівне-Ракурс №10 від 10.06.2010p. 
На головну сторінку