Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №456 від 08.07.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Пшеюк змінив посаду

Нового начальника отримало Головне управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА. Ним став Олександр Сергієнко. Натомість, старого і доброго керівника цього управління Володимира Пшеюка призначили начальником Головного управління житлово-комунального господарства ОДА.

Відпускні за графіком

Всі педагоги краю отримали відпускні вчасно. За словами начальника головного фінансового управління ОДА Людмили КУШНЕР, вчителям Рівненщини виплатили 119,5 мільйонів гривень. Повністю розрахувалися з освітянами, які пішли у відпустку до липня місяця. Ще до сорока мільйонів отримають ті, котрі відпочиватимуть у липні-серпні.

Трійня за раз

Першого липня, близько четвертої ранку, у Рівненському обласному перинатальному центрі народилась трійня дівчаток - Даринка, Мар’янка та Софійка. Нове і чималеньке поповнення з’явилося в сім’ї Леончиків, які проживають у селі Орлівка Сарненського району. Наразі породілля та її новонародженні дівчатка почувають себе добре.

Не пий з криниченьки...

Чи можна вживати воду із місцевих криниць, з’ясовують фахівці обласної санітарно-епідеміологічної станції. Вони перевіряють криниці загального користування та індивідуальні у господарствах, де є діти віком до трьох років. Вже перевірено більше трьох тисяч колодязів і водогінних колонок. Та на жаль, вода половини з них не відповідає чинним санітарним нормам. Особливо непокоїть спеціалістів перевищення допустимого вмісту шкідливих речовин. Його фіксують у кожній третій з перевірених колонок.

На Рівненщині гартувалися козаки

На Радивилівщині, на Козацьких могилах, пройшов ІІ-й тур Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю “Козацький гарт”.

Протягом тижня школярі 7-10 класів проживали у наметових містечках, вдягалися у вишиванки та шаровари, їли козацький куліш і вареники, а також змагалися за допомогою сили та розуму. А ще на фестивалі відтворили Берестецьку битву, імітуючи поляків, татар і козаків. Також визначили кращого знавця історії та провели конкурс козацького чуба.

Берташ подбає про комфорт ветеранів

Ветеранам пообіцяли підтримку, розуміння та практичну допомогу. А зробила це - обласна влада під час зустрічі, що відбулася у Клеванському госпіталі для ветеранів ВВВ. Туди на обласний семінар-навчання приїхали керівники районних рад та міських організацій ветеранів України. Голова ОДА Василь Берташ зазначив перед присутніми, що завжди піклуватиметься про ветеранів, дбатиме про їх комфорт.

08.07.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 08.07.2010p. 
На головну сторінку