В середньому батончику шоколаду міститься близько 8 частинок цієї комахи, що вважається безпечним. Все, що містить більше 60 часток комах, відхиляється.
Залишкова кількість часток комах, які потрапляють в їжу, впливають на людей з алергією і астмою, а побічні ефекти можуть включати в себе мігрень, спазми, свербіж та кропив’янку.
Шоколад не єдиний продукт, який заражений, так як продукти типу макаронів, фруктів, сиру, кукурудзи і пшениці теж містять ці речовини.
Перший раз алергія на тарганів була зафіксована в 1943 році, а аналізи на виявлення цієї алергії почали проводити в 1959 році. Багатьох пацієнтів настільки вражає ця інформація, що вони повністю відмовляються від шоколаду. Однак якщо ви думаєте, що, купуючи дорожчий шоколад, ви зможете уникнути тарганів, ви сильно помиляєтеся. Справа в тому, що таргани і їх екскременти притаманні какао-бобам.
Уникнути комах в їжі практично неможливо. Для цього вам просто доведеться повністю відмовитися від їжі. А щоб в їжі не траплялися частинки комах, виробникам доведеться використовувати більше пестицидів, що набагато гірше, ніж з’їсти кілька тарганів.