Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №845 від 25.01.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Вересень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Кілька порад, як вибирати у магазині заморожене тісто

Кілька порад, як вибирати у магазині заморожене тісто

Випічка з листкового тіста, завжди по-особливому ніжна та вишукана. Зрозуміло, що бажаючи зекономити час, багато господинь купує його у магазинах. Але будьте уважні, неякісне тісто загрожує не тільки зіпсованою стравою, але й сальмонельозом.

Пропонуємо вашій увазі збірку порад, які допоможуть вам вибрати якісне заморожене тісто.

У першу чергу, зверніть увагу на умови зберігання продукту. Необхідно, щоб він зберігався у спеціальному устаткуванні, однак морозильна камера холодильнику не рівня.

У зв’язку з цим, подивіться, який встановлений температурний режим камери, адже він не повинен опускатися нижче -18 °С. У таких умовах тісто може зберігатися від 3 до 12 місяців. Якщо температурний режим постійно коливається – це негативно впливає на якість продукту, а якщо тісто піддавалося повторному заморожуванню, то про «пишну» випічку можна сміливо забути.

Упаковка (швидше за все, поліетиленовий пакет) повинна бути герметичною, інакше найменша зміна температури та вологості виявляться згубними.

Доторкніться до упаковки, проведіть по ній рукою. Тісто повинно бути дуже твердим, не деформованим. Якщо відчуваються здуття або зміни форми тіста, це означає, що тісто розморожували, а потім повторно заморожували. Бажано, щоб воно перекочувалося в упаковці з місця на місце і не прилипало у кутках.

На пластинах тіста не повинно бути темних плям. Якісне тісто має шорсткувату поверхню, а колір його може варіюватися від блідо-сірого до ясно-жовтого.

Вибирайте тісто від виробника, що добре зарекомендував себе.

Листкове тісто може бути як дріжджовим, так і бездріжджовим. Простотою у приготуванні відрізняється дріжджове тісто. Воно ніжніше за структурою та м’якіше. З дріжджового тіста виходять дуже смачні круасани.

Для випікання коржів ідеально підійде бездріжджове тісто, головним інгредієнтом якого є маргарин. При випічці маргарин нагрівається і буквально розсуває шари тіста.

Якщо виробник із метою економії замінить маргарин рослинними жирами, випічка у духовці не підніметься. Виробники, що проявляють турботу про своїх покупців, на упаковці пишуть, як правильно поводитися з тістом і які вироби можна з цього тіста випікати.

У складі дріжджового тіста повинні бути пшеничне борошно вищого сорту, вода, маргарин, кислота лимонна харчова та сіль. Добре, якщо у складі присутні молоко і яєчний порошок. А ось штучних барвників, ароматизаторів, ідентичних натуральним, а також добавок з індексом E у якісному продукті не повинно бути.

Чим більше у тісті шарів, тим смачнішою буде випічка. Тому, вибираючи тісто, варто пошукати на упаковці напис, що вказує на кількість шарів у напівфабрикаті. Гарний показник шаруватості для дріжджового тіста – 48, а для бездріжджового – 256.

Зверніть увагу на маркування тіста, яке купуєте: «заморожене після часткового розшарування» або «швидкозаморожене»? Справа в тому, що за цими назвами ховаються різні технології виробництва, а отже і різні способи його розморожування. Тісто, що було миттєво заморожене для того, щоб не втратити свої смакові якості, спочатку повинно відтанути в холодильнику, а потім при кімнатній температурі. А от заморожене тісто після часткового розшарування вже через 20 хвилин повністю розмерзнеться. До розморожування варто підходити дуже відповідально, адже якщо перестаратися, то тісто стане дуже липким та м’яким, а пиріжки під час приготування втратять форму та привабливість.

Як і всі заморожені продукти, листкове тісто не рекомендують повторно заморожувати.

Продукт не потрібно додатково розкачувати — він і так у вигляді тонкого шару, у декількох міліметрах якого міститься 200-250 шарів.

Щоб одержати пишну випічку потрібно правильно розморозити тісто перед приготуванням. Весь процес займає не менше двох годин. Спочатку треба розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підійде.

Не варто посипати магазинне тісто борошном, інакше воно втратить смак.

Зазвичай для випікання замороженого листкового тіста не потрібно змащувати деко жиром, інакше коржі будуть занадто жирними.

Існує думка, що дріжджі шкідливі для здоров’я. Насправді дріжджі гинуть під час випікання, коли температура перевищує +50 градусів. Під час випікання температура всередині виробу досягає 95-100 градусів, а на поверхні – 200 градусів.

25.01.2018


Переглядів: 218

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 981 від 10.09.2020p.
¤ 
Що робити з томатами?

Що робити з томатами?

Кілька цікавих рецептів літньої консервації

Розпочався «томатний сезон» і кожна господиня хоче спробувати цікавий рецепт, результат якого викличе неабияке здивування та схвалення як родини, так і гостей. Пропонуємо добірку цікавих рецептів, які обов’язково стануть вам у пригоді у сезон літніх консервацій....

¤ 
Трофимов виграв чемпіонат світу серед юніорів у Данії

Трофимов виграв чемпіонат світу серед юніорів у Данії

Рівненський спідвеїст Віктор Трофимов-молодший став тріумфатором турніру у Данії....

¤ 
Масове отруєння дітей у школі: причини встановлюються

Масове отруєння дітей у школі: причини встановлюються

Повідомлення про відсутність 68 дітей на заняттях у Ясногірській загальноосвітній школі, що на Сарненщині, до поліції надійшло від директора навчального закладу третього вересня....

¤ 
Застрелила чоловіка та ледь не вбила доньку і себе

Застрелила чоловіка та ледь не вбила доньку і себе

Сьомого вересня суд задовольнив клопотання слідчого Рівненського районного відділення поліції та обрав запобіжний захід підозрюваній в умисному вбивстві та замаху на умисне вбивство малолітньої дитини у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб....

¤ 
Три найкращі лікувальні настої для вживання на ніч

Три найкращі лікувальні настої для вживання на ніч

Що може бути краще, ніж смачний, дуже гарячий настій або чай перед сном? Оберіть улюблену чашку, вмостіться на дивані з книжкою і повільно насолоджуйтесь цим лікувальним засобом....

¤ 
У другий тур виборів міського голови Рівного виходять Муляренко та Шакирзян - опитування

У другий тур виборів міського голови Рівного виходять Муляренко та Шакирзян - опитування

5 вересня 2020 року в Україні офіційно стартували місцеві вибори. Напередодні старту офіційної виборчої кампанії ми вирішили поцікавитись кого рівняни вже готові підтримати, якби вибори відбувались найближчої неділі. І результати виявились дещо несподіваними, особливо в розрізі підтримки виборцями політичних партій та ймовірних кандидатів на посаду міського голови....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (2049)
• Бюджет і ми… [965] (1859)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1797)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1773)
• Живи до ста! [965] (1769)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1760)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1748)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1742)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1741)
• Допомога під час карантину [967] (1694)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (1602)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (1535)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (1534)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (1519)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (1514)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (1476)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (1474)

ТОП-15 свіжого номера:

• У другий тур виборів міського голови Рівного виходять Муляренко та Шакирзян - опитування (157)
• Трофимов виграв чемпіонат світу серед юніорів у Данії (156)
• Ельзаські булочки (155)
• Застрелила чоловіка та ледь не вбила доньку і себе (153)
• Три найкращі лікувальні настої для вживання на ніч (153)
• Віктор Шакирзян: В Рівному буде “Будинок мрії” (150)
• Особливі спортсмени взяли участь у чемпіонаті України з пляжного волейболу (150)
• Масове отруєння дітей у школі: причини встановлюються (149)
• Що робити з томатами? (144)
• Наркотики та зброю зберігав у гаражі (137)
• Визначено переможців суперфіналу «Олімпійське літо»! (137)
• “Кардинал-Рівне” зазнає другої домашньої поразки поспіль (137)
• Ось чому на трояндових кущах чорніють пагінці (135)
• Малолітній пішохід потрапив під колеса авто (135)
• Рівнянин у складі збірної Польщі став чемпіоном світу зі спідвею (132)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс