Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №845 від 25.01.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
Лютий 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29


#Ракурс добрих порад

Кілька порад, як вибирати у магазині заморожене тісто

Кілька порад, як вибирати у магазині заморожене тісто

Випічка з листкового тіста, завжди по-особливому ніжна та вишукана. Зрозуміло, що бажаючи зекономити час, багато господинь купує його у магазинах. Але будьте уважні, неякісне тісто загрожує не тільки зіпсованою стравою, але й сальмонельозом.

Пропонуємо вашій увазі збірку порад, які допоможуть вам вибрати якісне заморожене тісто.

У першу чергу, зверніть увагу на умови зберігання продукту. Необхідно, щоб він зберігався у спеціальному устаткуванні, однак морозильна камера холодильнику не рівня.

У зв’язку з цим, подивіться, який встановлений температурний режим камери, адже він не повинен опускатися нижче -18 °С. У таких умовах тісто може зберігатися від 3 до 12 місяців. Якщо температурний режим постійно коливається – це негативно впливає на якість продукту, а якщо тісто піддавалося повторному заморожуванню, то про «пишну» випічку можна сміливо забути.

Упаковка (швидше за все, поліетиленовий пакет) повинна бути герметичною, інакше найменша зміна температури та вологості виявляться згубними.

Доторкніться до упаковки, проведіть по ній рукою. Тісто повинно бути дуже твердим, не деформованим. Якщо відчуваються здуття або зміни форми тіста, це означає, що тісто розморожували, а потім повторно заморожували. Бажано, щоб воно перекочувалося в упаковці з місця на місце і не прилипало у кутках.

На пластинах тіста не повинно бути темних плям. Якісне тісто має шорсткувату поверхню, а колір його може варіюватися від блідо-сірого до ясно-жовтого.

Вибирайте тісто від виробника, що добре зарекомендував себе.

Листкове тісто може бути як дріжджовим, так і бездріжджовим. Простотою у приготуванні відрізняється дріжджове тісто. Воно ніжніше за структурою та м’якіше. З дріжджового тіста виходять дуже смачні круасани.

Для випікання коржів ідеально підійде бездріжджове тісто, головним інгредієнтом якого є маргарин. При випічці маргарин нагрівається і буквально розсуває шари тіста.

Якщо виробник із метою економії замінить маргарин рослинними жирами, випічка у духовці не підніметься. Виробники, що проявляють турботу про своїх покупців, на упаковці пишуть, як правильно поводитися з тістом і які вироби можна з цього тіста випікати.

У складі дріжджового тіста повинні бути пшеничне борошно вищого сорту, вода, маргарин, кислота лимонна харчова та сіль. Добре, якщо у складі присутні молоко і яєчний порошок. А ось штучних барвників, ароматизаторів, ідентичних натуральним, а також добавок з індексом E у якісному продукті не повинно бути.

Чим більше у тісті шарів, тим смачнішою буде випічка. Тому, вибираючи тісто, варто пошукати на упаковці напис, що вказує на кількість шарів у напівфабрикаті. Гарний показник шаруватості для дріжджового тіста – 48, а для бездріжджового – 256.

Зверніть увагу на маркування тіста, яке купуєте: «заморожене після часткового розшарування» або «швидкозаморожене»? Справа в тому, що за цими назвами ховаються різні технології виробництва, а отже і різні способи його розморожування. Тісто, що було миттєво заморожене для того, щоб не втратити свої смакові якості, спочатку повинно відтанути в холодильнику, а потім при кімнатній температурі. А от заморожене тісто після часткового розшарування вже через 20 хвилин повністю розмерзнеться. До розморожування варто підходити дуже відповідально, адже якщо перестаратися, то тісто стане дуже липким та м’яким, а пиріжки під час приготування втратять форму та привабливість.

Як і всі заморожені продукти, листкове тісто не рекомендують повторно заморожувати.

Продукт не потрібно додатково розкачувати — він і так у вигляді тонкого шару, у декількох міліметрах якого міститься 200-250 шарів.

Щоб одержати пишну випічку потрібно правильно розморозити тісто перед приготуванням. Весь процес займає не менше двох годин. Спочатку треба розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підійде.

Не варто посипати магазинне тісто борошном, інакше воно втратить смак.

Зазвичай для випікання замороженого листкового тіста не потрібно змащувати деко жиром, інакше коржі будуть занадто жирними.

Існує думка, що дріжджі шкідливі для здоров’я. Насправді дріжджі гинуть під час випікання, коли температура перевищує +50 градусів. Під час випікання температура всередині виробу досягає 95-100 градусів, а на поверхні – 200 градусів.

25.01.2018


Переглядів: 100

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 900 від 16.02.2019p.
¤ Енергомодернізація
ПрАТ «ЕСКО-РІВНЕ»: Орієнтир – висока енергоефективність

ПрАТ «ЕСКО-РІВНЕ»: Орієнтир – висока енергоефективність

Досвід провідних країн Європейського Союзу свідчить про потенціал енергозбереження будівель від 40% до 70%

Питання енергоефективності та енергозбереження й досі не втрачає актуальності для України. За експертними оцінками, в державі бюджетні будівлі споживають теплової енергії від 130 до 250 кВт-год/кв.м, тоді як у країнах Європейського Союзу цей показник значно нижчий і становить від 50 до 80 кВт-год/кв.м. Причинами такого високого рівня споживання енергії в будівлях в Україні є як недоліки при їх проектуванні, так і фізичне їхнє старіння, а ще невміння економити....

¤ 
Фракція «БПП СОЛІДАРНІСТЬ» у Рівнераді публічно прозвітувала про діяльність за 2018 рік

Фракція «БПП СОЛІДАРНІСТЬ» у Рівнераді публічно прозвітувала про діяльність за 2018 рік

12 лютого в міському палаці культури «Текстильник» фракція «БПП СОЛІДАРНІСТЬ» у Рівненській міській раді вже традиційно і публічно відзвітувала про свою роботу перед жителями міста за минулий рік....

¤ 
Захистити від кору може лише вакцинація

Захистити від кору може лише вакцинація

Якою є ситуація із захворюваністю на кір в області, які заходи треба провести із первинної профілактики щодо протидії кору обговорили на нараді в облдержадміністрації....

¤ 
Контрнаступ на бідність

Контрнаступ на бідність

Не тільки курс на ЄС і НАТО, а й побудова українського добробуту - Петро Порошенко на Форумі “Відкритий діалог»

Контрнаступ на бідність Не тільки курс на ЄС і НАТО, а й побудова українського добробуту - Петро Порошенко на Форумі “Відкритий діалог”....

¤ 
60 спортсменів з інвалідністю Рівненщини та їхні тренери отримали відзнаки

60 спортсменів з інвалідністю Рівненщини та їхні тренери отримали відзнаки

Кращих з кращих 1 лютого нагородили під час щорічного заходу «Наша спортивна гордість» за підсумками 2018 року....

¤ 
200 каратистів змагалися на чемпіонаті у Рівному

200 каратистів змагалися на чемпіонаті у Рівному

Близько 200 учасників з’їхалося на відкритий чемпіонат Рівненської області з годзю-рю карате серед дітей, юнаків, юніорів та дорослих....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (3681)
2. Моє місто - найкраще [427] (3316)
3. Секс із мусульманином [271] (2811)
4. [0] (2712)
5. Як правильно приймати вітаміни? [749] (2588)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (2530)
7. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (2449)
8. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (2382)
9. Догляньте мене до смерті [278] (2338)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (2237)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (1683)
12. Якщо у сні приснився вуж [219] (1671)
13. Розклад руху автобусів [253] (1666)
14. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (1548)
15. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (1529)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Нова вакцина від пневмонії запобіжить «здичавінню» мікробіоти (50)
2. Порошенко подкупил мэра Чернигова Атрошенко (45)
3. Як мати з донькою… (43)
4. Рівнянина затримали за розбій та погрозу насильством правоохоронцям (38)
5. Підставляла сніжинкам долоні (37)
6. 93-річному сарненчанину вручили орден «За заслуги» ІІІ ступеня (30)
7. 200 каратистів змагалися на чемпіонаті у Рівному (29)
8. Професійний 50-ти метровий басейн планують збудувати у Рівному (28)
9. Контрнаступ на бідність (28)
10. Водій, якому стало погано за кермом загинув (28)
11. У Рівному під колеса маршрутки потрапила жінка (28)
12. Яценюк іде в прем’єри (28)
13. Молодіжна рада Рівненщини запрацює у новому форматі (27)
14. Захистити від кору може лише вакцинація (27)
15. Незаконне зберігання зброї та наркотиків (27)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс