Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №845 від 25.01.2018p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Травень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


#

Кілька порад, як вибирати у магазині заморожене тісто

Кілька порад, як вибирати у магазині заморожене тісто

Випічка з листкового тіста, завжди по-особливому ніжна та вишукана. Зрозуміло, що бажаючи зекономити час, багато господинь купує його у магазинах. Але будьте уважні, неякісне тісто загрожує не тільки зіпсованою стравою, але й сальмонельозом.

Пропонуємо вашій увазі збірку порад, які допоможуть вам вибрати якісне заморожене тісто.

У першу чергу, зверніть увагу на умови зберігання продукту. Необхідно, щоб він зберігався у спеціальному устаткуванні, однак морозильна камера холодильнику не рівня.

У зв’язку з цим, подивіться, який встановлений температурний режим камери, адже він не повинен опускатися нижче -18 °С. У таких умовах тісто може зберігатися від 3 до 12 місяців. Якщо температурний режим постійно коливається – це негативно впливає на якість продукту, а якщо тісто піддавалося повторному заморожуванню, то про «пишну» випічку можна сміливо забути.

Упаковка (швидше за все, поліетиленовий пакет) повинна бути герметичною, інакше найменша зміна температури та вологості виявляться згубними.

Доторкніться до упаковки, проведіть по ній рукою. Тісто повинно бути дуже твердим, не деформованим. Якщо відчуваються здуття або зміни форми тіста, це означає, що тісто розморожували, а потім повторно заморожували. Бажано, щоб воно перекочувалося в упаковці з місця на місце і не прилипало у кутках.

На пластинах тіста не повинно бути темних плям. Якісне тісто має шорсткувату поверхню, а колір його може варіюватися від блідо-сірого до ясно-жовтого.

Вибирайте тісто від виробника, що добре зарекомендував себе.

Листкове тісто може бути як дріжджовим, так і бездріжджовим. Простотою у приготуванні відрізняється дріжджове тісто. Воно ніжніше за структурою та м’якіше. З дріжджового тіста виходять дуже смачні круасани.

Для випікання коржів ідеально підійде бездріжджове тісто, головним інгредієнтом якого є маргарин. При випічці маргарин нагрівається і буквально розсуває шари тіста.

Якщо виробник із метою економії замінить маргарин рослинними жирами, випічка у духовці не підніметься. Виробники, що проявляють турботу про своїх покупців, на упаковці пишуть, як правильно поводитися з тістом і які вироби можна з цього тіста випікати.

У складі дріжджового тіста повинні бути пшеничне борошно вищого сорту, вода, маргарин, кислота лимонна харчова та сіль. Добре, якщо у складі присутні молоко і яєчний порошок. А ось штучних барвників, ароматизаторів, ідентичних натуральним, а також добавок з індексом E у якісному продукті не повинно бути.

Чим більше у тісті шарів, тим смачнішою буде випічка. Тому, вибираючи тісто, варто пошукати на упаковці напис, що вказує на кількість шарів у напівфабрикаті. Гарний показник шаруватості для дріжджового тіста – 48, а для бездріжджового – 256.

Зверніть увагу на маркування тіста, яке купуєте: «заморожене після часткового розшарування» або «швидкозаморожене»? Справа в тому, що за цими назвами ховаються різні технології виробництва, а отже і різні способи його розморожування. Тісто, що було миттєво заморожене для того, щоб не втратити свої смакові якості, спочатку повинно відтанути в холодильнику, а потім при кімнатній температурі. А от заморожене тісто після часткового розшарування вже через 20 хвилин повністю розмерзнеться. До розморожування варто підходити дуже відповідально, адже якщо перестаратися, то тісто стане дуже липким та м’яким, а пиріжки під час приготування втратять форму та привабливість.

Як і всі заморожені продукти, листкове тісто не рекомендують повторно заморожувати.

Продукт не потрібно додатково розкачувати — він і так у вигляді тонкого шару, у декількох міліметрах якого міститься 200-250 шарів.

Щоб одержати пишну випічку потрібно правильно розморозити тісто перед приготуванням. Весь процес займає не менше двох годин. Спочатку треба розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підійде.

Не варто посипати магазинне тісто борошном, інакше воно втратить смак.

Зазвичай для випікання замороженого листкового тіста не потрібно змащувати деко жиром, інакше коржі будуть занадто жирними.

Існує думка, що дріжджі шкідливі для здоров’я. Насправді дріжджі гинуть під час випікання, коли температура перевищує +50 градусів. Під час випікання температура всередині виробу досягає 95-100 градусів, а на поверхні – 200 градусів.

25.01.2018


Переглядів: 2

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 862 від 24.05.2018p.
¤ 
Хто цього року отримав звання найспортивнішої сім’ї Рівненщини?

Хто цього року отримав звання найспортивнішої сім’ї Рівненщини?

Все більше по Україні набирає масовості звичка займатися фізичною культурою усією сім’єю. Не є виключенням і Рівненська область, де щовесни відбувається обласний фестиваль «Мама, тато, я – спортивна с...

¤ 
Стало відомо, у скільки обійшлося весілля принца Гаррі і Меган Маркл

Стало відомо, у скільки обійшлося весілля принца Гаррі і Меган Маркл

Минулої суботи відбулося весілля принца Гаррі і Меган Маркл. З’явилася інформація про те, у скільки обійшлося весілля принца Гаррі і Меган Маркл. Як повідомляють ЗМІ, королівська сім’я витратила близь...

¤ 
Що варто знати про штамбову малину:

Що варто знати про штамбову малину:

Сорти, вирощування, обрізка, формування

Малинове дерево – термін, придуманий для позначення не певного сорту, а способу вирощування ягоди. Насправді, це звичайний кущ, що зовні нагадує дерево, особливо після опадання листя восени, також йог...

¤ 

Зрізав 3 дерева –

плати 20 тисяч гривень

Під час проведення досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконної порубки дерев у лісі, встановлено, що житель Здолбунівського району, діючи у порушення вимог Лісового кодексу...

¤ 
Розбійний напад у навчальному закладі

Розбійний напад у навчальному закладі

Близько о пів на п’яту ранку 17 травня, троє невідомих осіб у балаклавах проникли на територію навчального закладу села Мирогоща Дубенського району. Погрожуючи холодною зброєю, вони зв’язали охоронця ...

¤ 
Чи все добре у рівненському «будівельному королівстві»?

Чи все добре у рівненському «будівельному королівстві»?

Скандал навколо звіту заступника міського голови Рівного Віталія Германа став сенсацією на останній сесії Рівненської міської ради. Самі по собі звіти заступників міського голови є процедурою буденною...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (88)
2. Гірше звіра… [861] (81)
3. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (68)
4. Моє місто - найкраще [427] (65)
5. Папороть виганяє з дому чоловіків, а цибуля - негативну енергію [201] (62)
6. Розклад руху автобусів [253] (60)
7. Догляньте мене до смерті [278] (57)
8. У Рівному буде ще один дитсадок [861] (53)
9. Ветерани силових органів вимагають перерахунку пенсій [861] (52)
10. У Рівному працював оргкомітет щодо підготовки до Чемпіонату Європи зі спідвею серед юніорів [861] (51)
11. Чутка дня: Бред Пітт і Дженніфер Еністон планують дитину [861] (50)
12. До аграрного штабу продовжують звертатися господарники Рівненщини [861] (49)
13. На ремонт і будівництво доріг області виділено майже 464 мільйонів гривень [861] (49)
14. Недолугий закон призведе до дестабілізації в країні [421] (49)
15. В Острозі розпочалися жваві обговорення щодо децентралізації [861] (48)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Що варто знати про штамбову малину: (40)
2. Стогін покотився яром (39)
3. Містичні таємниці роду Радзивіллів (38)
4. Рівнянина підозрюють у вбивстві (37)
5. Добридень, господине! (37)
6. Позбуваємося будь-яких плям у домашніх умовах (37)
7. Олександр Данильчук: «Проблемні питання в раді треба вирішувати до сесії» (37)
8. Чи все добре у рівненському «будівельному королівстві»? (37)
9. Зрізав 3 дерева – (37)
10. Забив жінку під час застілля до смерті (35)
11. Андрій Демченко: «Моїм завданням було повернути хлопців у футбол» (35)
12. Хто цього року отримав звання найспортивнішої сім’ї Рівненщини? (34)
13. Хотів відкупитись від злочинів (34)
14. Молочний коктейль (34)
15. На Рівненщині започаткували олімпіаду «Знавці Біблії» (33)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс