Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №845 від 25.01.2018p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
Лютий 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29


#

Кілька порад, як вибирати у магазині заморожене тісто

Кілька порад, як вибирати у магазині заморожене тісто

Випічка з листкового тіста, завжди по-особливому ніжна та вишукана. Зрозуміло, що бажаючи зекономити час, багато господинь купує його у магазинах. Але будьте уважні, неякісне тісто загрожує не тільки зіпсованою стравою, але й сальмонельозом.

Пропонуємо вашій увазі збірку порад, які допоможуть вам вибрати якісне заморожене тісто.

У першу чергу, зверніть увагу на умови зберігання продукту. Необхідно, щоб він зберігався у спеціальному устаткуванні, однак морозильна камера холодильнику не рівня.

У зв’язку з цим, подивіться, який встановлений температурний режим камери, адже він не повинен опускатися нижче -18 °С. У таких умовах тісто може зберігатися від 3 до 12 місяців. Якщо температурний режим постійно коливається – це негативно впливає на якість продукту, а якщо тісто піддавалося повторному заморожуванню, то про «пишну» випічку можна сміливо забути.

Упаковка (швидше за все, поліетиленовий пакет) повинна бути герметичною, інакше найменша зміна температури та вологості виявляться згубними.

Доторкніться до упаковки, проведіть по ній рукою. Тісто повинно бути дуже твердим, не деформованим. Якщо відчуваються здуття або зміни форми тіста, це означає, що тісто розморожували, а потім повторно заморожували. Бажано, щоб воно перекочувалося в упаковці з місця на місце і не прилипало у кутках.

На пластинах тіста не повинно бути темних плям. Якісне тісто має шорсткувату поверхню, а колір його може варіюватися від блідо-сірого до ясно-жовтого.

Вибирайте тісто від виробника, що добре зарекомендував себе.

Листкове тісто може бути як дріжджовим, так і бездріжджовим. Простотою у приготуванні відрізняється дріжджове тісто. Воно ніжніше за структурою та м’якіше. З дріжджового тіста виходять дуже смачні круасани.

Для випікання коржів ідеально підійде бездріжджове тісто, головним інгредієнтом якого є маргарин. При випічці маргарин нагрівається і буквально розсуває шари тіста.

Якщо виробник із метою економії замінить маргарин рослинними жирами, випічка у духовці не підніметься. Виробники, що проявляють турботу про своїх покупців, на упаковці пишуть, як правильно поводитися з тістом і які вироби можна з цього тіста випікати.

У складі дріжджового тіста повинні бути пшеничне борошно вищого сорту, вода, маргарин, кислота лимонна харчова та сіль. Добре, якщо у складі присутні молоко і яєчний порошок. А ось штучних барвників, ароматизаторів, ідентичних натуральним, а також добавок з індексом E у якісному продукті не повинно бути.

Чим більше у тісті шарів, тим смачнішою буде випічка. Тому, вибираючи тісто, варто пошукати на упаковці напис, що вказує на кількість шарів у напівфабрикаті. Гарний показник шаруватості для дріжджового тіста – 48, а для бездріжджового – 256.

Зверніть увагу на маркування тіста, яке купуєте: «заморожене після часткового розшарування» або «швидкозаморожене»? Справа в тому, що за цими назвами ховаються різні технології виробництва, а отже і різні способи його розморожування. Тісто, що було миттєво заморожене для того, щоб не втратити свої смакові якості, спочатку повинно відтанути в холодильнику, а потім при кімнатній температурі. А от заморожене тісто після часткового розшарування вже через 20 хвилин повністю розмерзнеться. До розморожування варто підходити дуже відповідально, адже якщо перестаратися, то тісто стане дуже липким та м’яким, а пиріжки під час приготування втратять форму та привабливість.

Як і всі заморожені продукти, листкове тісто не рекомендують повторно заморожувати.

Продукт не потрібно додатково розкачувати — він і так у вигляді тонкого шару, у декількох міліметрах якого міститься 200-250 шарів.

Щоб одержати пишну випічку потрібно правильно розморозити тісто перед приготуванням. Весь процес займає не менше двох годин. Спочатку треба розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підійде.

Не варто посипати магазинне тісто борошном, інакше воно втратить смак.

Зазвичай для випікання замороженого листкового тіста не потрібно змащувати деко жиром, інакше коржі будуть занадто жирними.

Існує думка, що дріжджі шкідливі для здоров’я. Насправді дріжджі гинуть під час випікання, коли температура перевищує +50 градусів. Під час випікання температура всередині виробу досягає 95-100 градусів, а на поверхні – 200 градусів.

25.01.2018


Переглядів: 112

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 847 від 16.02.2018p.
¤ 
У 2017 році на Рівненщині Агрохолдинг «МРІЯ» спрямував 256 тис. грн. на соціальні проекти і сплатив 13,29 млн грн. податків

У 2017 році на Рівненщині Агрохолдинг «МРІЯ» спрямував 256 тис. грн. на соціальні проекти і сплатив 13,29 млн грн. податків

«МРІЯ Агрохолдинг» відзвітував про реалізовані у 2017 році соціальні проекти та сплачені податки. Підприємства Агрохолдингу, розташовані у Рівненській області, загалом сплатили податків на суму 13,29 ...

¤ 

Розпочалась реєстрація на ЗНО-2018

Відучора розпочалася реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання. Триватиме вона до 19 березня....

¤ 
До списку «Доступних ліків» додано 41 новий препарат

До списку «Доступних ліків» додано 41 новий препарат

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий реєстр препаратів урядової програми «Доступні ліки», які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отри...

¤ 
У Костополі син вчинив наругу над могилою матері

У Костополі син вчинив наругу над могилою матері

До поліції третього лютого надійшло повідомлення завідувача Костопільського кладовища, що 55-річний місцевий житель розкопав могилу матері та на зауваження не реагує....

¤ Захист довкілля
Бурштиновий апокаліпсис зупинить рекультивація

Бурштиновий апокаліпсис зупинить рекультивація

Пілотний проект дозволить за п’ять років відновити пошкоджений нелегальним видобутком бурштину державний лісовий фонд

На Рівненщині будуть відновлювати землі державного лісового фонду, пошкоджені нелегальними бурштинокопачами. Постанову № 1063 «Деякі питання реалізації пілотного проекту рекультивації земель лісогоспо...

¤ 
10 завидних холостячок українського шоу-бізнесу

10 завидних холостячок українського шоу-бізнесу

Найбільш бажані холостячки: хто з українських знаменитостей зараз незаміжня?...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (23398)
2. Розклад руху автобусів [253] (20784)
3. Моє місто - найкраще [427] (18083)
4. Догляньте мене до смерті [278] (12728)
5. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (12400)
6. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (12101)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (11748)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (9890)
9. Душ для всіх [432] (9079)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (9027)
11. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (8723)
12. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (8680)
13. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (8662)
14. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (8618)
15. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (8478)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Валентин Кирилюк: (153)
2. Коли на Басів Кут прийде каналізація? (149)
3. 10 завидних холостячок українського шоу-бізнесу (145)
4. LOBODA: «Виховувати дитину без тата важко» (142)
5. У 2017 році на Рівненщині Агрохолдинг «МРІЯ» спрямував 256 тис. грн. на соціальні проекти і сплатив 13,29 млн грн. податків (142)
6. Стипендіатами міського голови стали 25 мешканців міста Рівного (140)
7. Задоволено позовів прокуратури Рівненщини на суму понад 169 млн грн (138)
8. Січневі надходження від платників Рівного (136)
9. У рівненських школах оголошено карантин (136)
10. У Рівненському міському центрі зайнятості відбувся ярмарок вакансій (135)
11. Бурштиновий апокаліпсис зупинить рекультивація (134)
12. Поліцейські охорони затримали розшукуваного зловмисника (134)
13. Понад 600 тисяч – на видатки лікувальних закладів та майже 2 мільйони – Дубноводоканалу (131)
14. У Костополі син вчинив наругу над могилою матері (131)
15. Мешканка Вараша «позичила» шахраям п’ять тисяч гривень (130)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс