Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №845 від 25.01.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Листопад 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


#Ракурс добрих порад

Кілька порад, як вибирати у магазині заморожене тісто

Кілька порад, як вибирати у магазині заморожене тісто

Випічка з листкового тіста, завжди по-особливому ніжна та вишукана. Зрозуміло, що бажаючи зекономити час, багато господинь купує його у магазинах. Але будьте уважні, неякісне тісто загрожує не тільки зіпсованою стравою, але й сальмонельозом.

Пропонуємо вашій увазі збірку порад, які допоможуть вам вибрати якісне заморожене тісто.

У першу чергу, зверніть увагу на умови зберігання продукту. Необхідно, щоб він зберігався у спеціальному устаткуванні, однак морозильна камера холодильнику не рівня.

У зв’язку з цим, подивіться, який встановлений температурний режим камери, адже він не повинен опускатися нижче -18 °С. У таких умовах тісто може зберігатися від 3 до 12 місяців. Якщо температурний режим постійно коливається – це негативно впливає на якість продукту, а якщо тісто піддавалося повторному заморожуванню, то про «пишну» випічку можна сміливо забути.

Упаковка (швидше за все, поліетиленовий пакет) повинна бути герметичною, інакше найменша зміна температури та вологості виявляться згубними.

Доторкніться до упаковки, проведіть по ній рукою. Тісто повинно бути дуже твердим, не деформованим. Якщо відчуваються здуття або зміни форми тіста, це означає, що тісто розморожували, а потім повторно заморожували. Бажано, щоб воно перекочувалося в упаковці з місця на місце і не прилипало у кутках.

На пластинах тіста не повинно бути темних плям. Якісне тісто має шорсткувату поверхню, а колір його може варіюватися від блідо-сірого до ясно-жовтого.

Вибирайте тісто від виробника, що добре зарекомендував себе.

Листкове тісто може бути як дріжджовим, так і бездріжджовим. Простотою у приготуванні відрізняється дріжджове тісто. Воно ніжніше за структурою та м’якіше. З дріжджового тіста виходять дуже смачні круасани.

Для випікання коржів ідеально підійде бездріжджове тісто, головним інгредієнтом якого є маргарин. При випічці маргарин нагрівається і буквально розсуває шари тіста.

Якщо виробник із метою економії замінить маргарин рослинними жирами, випічка у духовці не підніметься. Виробники, що проявляють турботу про своїх покупців, на упаковці пишуть, як правильно поводитися з тістом і які вироби можна з цього тіста випікати.

У складі дріжджового тіста повинні бути пшеничне борошно вищого сорту, вода, маргарин, кислота лимонна харчова та сіль. Добре, якщо у складі присутні молоко і яєчний порошок. А ось штучних барвників, ароматизаторів, ідентичних натуральним, а також добавок з індексом E у якісному продукті не повинно бути.

Чим більше у тісті шарів, тим смачнішою буде випічка. Тому, вибираючи тісто, варто пошукати на упаковці напис, що вказує на кількість шарів у напівфабрикаті. Гарний показник шаруватості для дріжджового тіста – 48, а для бездріжджового – 256.

Зверніть увагу на маркування тіста, яке купуєте: «заморожене після часткового розшарування» або «швидкозаморожене»? Справа в тому, що за цими назвами ховаються різні технології виробництва, а отже і різні способи його розморожування. Тісто, що було миттєво заморожене для того, щоб не втратити свої смакові якості, спочатку повинно відтанути в холодильнику, а потім при кімнатній температурі. А от заморожене тісто після часткового розшарування вже через 20 хвилин повністю розмерзнеться. До розморожування варто підходити дуже відповідально, адже якщо перестаратися, то тісто стане дуже липким та м’яким, а пиріжки під час приготування втратять форму та привабливість.

Як і всі заморожені продукти, листкове тісто не рекомендують повторно заморожувати.

Продукт не потрібно додатково розкачувати — він і так у вигляді тонкого шару, у декількох міліметрах якого міститься 200-250 шарів.

Щоб одержати пишну випічку потрібно правильно розморозити тісто перед приготуванням. Весь процес займає не менше двох годин. Спочатку треба розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підійде.

Не варто посипати магазинне тісто борошном, інакше воно втратить смак.

Зазвичай для випікання замороженого листкового тіста не потрібно змащувати деко жиром, інакше коржі будуть занадто жирними.

Існує думка, що дріжджі шкідливі для здоров’я. Насправді дріжджі гинуть під час випікання, коли температура перевищує +50 градусів. Під час випікання температура всередині виробу досягає 95-100 градусів, а на поверхні – 200 градусів.

25.01.2018


Переглядів: 32

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 887 від 08.11.2018p.
¤ 
У Києві стартував всеукраїнський фінал «Олімпійського лелеченяти»

У Києві стартував всеукраїнський фінал «Олімпійського лелеченяти»

Ось уже восьмий рік поспіль Національний олімпійський комітет України проводить фінал Всеукраїнського спор...

¤ 
У Рівному п’яний водій збив двох школярів

У Рівному п’яний водій збив двох школярів

Смертельна дорожньо-транспортна пригода сталася другого листопада, близько 19 години на вулиці Севастопольс...

¤ Натуральне майбутнє
Віктор ЩЕРБАЧУК: «Сьогодні здорове харчування стало світовим трендом»

Віктор ЩЕРБАЧУК: «Сьогодні здорове харчування стало світовим трендом»

Україна має всі передумови для того, щоб найближчим часом стати «органічним хабом» Європи та всього світу

В Україні активно розвивається виробництво органічної продукції. За даними Дослідницького інституту органі...

¤ 
Чи стане пальне дешевшим?

Чи стане пальне дешевшим?

Стрімкий ріст вартості усіх сегментів автомобільного пального (бензин, солярка та автогаз) вже суттєво вдари...

¤ 
Завдяки Світовому банку лікарні Рівненщини отримають сучасну діагностичну техніку

Завдяки Світовому банку лікарні Рівненщини отримають сучасну діагностичну техніку

У рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», в управлінні о...

¤ 
Україна потребує комплексної модернізації житлового сектору, - Геннадій Зубко

Україна потребує комплексної модернізації житлового сектору, - Геннадій Зубко

Для проведення модернізації житлового сектору фактично прийнята вся необхідна законодавча база. Мова йде не...





Найпопулярніші 15 статей:

1. Моє місто - найкраще [427] (1593)
2. Секс із мусульманином [271] (1323)
3. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (1186)
4. Догляньте мене до смерті [278] (1073)
5. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (915)
6. Як правильно приймати вітаміни? [749] (914)
7. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (872)
8. [0] (845)
9. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (813)
10. Якщо у сні приснився вуж [219] (810)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (809)
12. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (806)
13. Розклад руху автобусів [253] (794)
14. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (767)
15. Три помсти княгині Ольги [820] (737)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Харчова міль: як її позбутися і попередити появу (76)
2. Яку фарбу вибрати для фарбування стелі (71)
3. Віктор ЩЕРБАЧУК: «Сьогодні здорове харчування стало світовим трендом» (70)
4. Відомо, хто став найбільш високооплачуваною мертвою зіркою (69)
5. Рівненщина забезпечена вакциною проти кору (65)
6. Засудженого незаконно помістили в ДІЗО (64)
7. 61-річна зірка серіалу «Рабиня Ізаура» зізналася, чи змогла б знятися оголеною (61)
8. Аніта Луценко повідомила, що її обікрали (61)
9. Смерть під колесами (51)
10. У Києві стартував всеукраїнський фінал «Олімпійського лелеченяти» (51)
11. Завдяки Світовому банку лікарні Рівненщини отримають сучасну діагностичну техніку (49)
12. Поціловані сонцем (48)
13. У Рівному п’яний водій збив двох школярів (48)
14. Оля Полякова зізналася, скільки витратила на грандіозне шоу «Королева ночі» (46)
15. Вантажівка злетіла у кювет: водій загинув (44)






 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс