Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №271 від 22.12.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Квітень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Новини Рівне

#Ложка дьогтю

Білий цукор із чорними плямами

Білий цукор із чорними плямами

У продукції цукрозаводів знайдено сторонні домішки

За повідомленням прес-служби Рівненського регіонального центру ДП “Рівнестандартметрологія” Держспоживстандарту України, у двох із п’яти відібраних зразків солодкого піску, що зберігався на складах цукрозаводів Рівненщини, перевірка виявила кристали чорного кольору. На жаль, це не єдине порушення, допущене заводчанами.

“Білий, як цукор” - таке порівняння спадає на думку, коли ми бачимо щось на дивовижу чисте, ясне до блиску. Таким, по суті, і повинен бути рафінований цукор-пісок: білосніжним, сухим, без грудочок, однорідним за кольором, із блиском, і солодким на смак. Деякі любителі кажуть, що жовтуватий цукор більш солодкий, та фахівці стверджують, що колір залежить від ступеня очищення сировини.

Жовтуваті кристалики цукру відбілюють за допомогою вапняного молока. Випарюють, знову розчиняють у воді, розчин пропускають крізь активоване вугілля, після чого знову упарюють і кристалізують.

Саме в момент упарювання, якщо надто перегріти солодку масу, цукор може пригоріти, ось тоді в ньому і з’являються оті чорні кристалики.

Як цьому запобігти? Технологи-цукровари повинні пильнувати за дотриманням технології. Але цукрозаводи Рівненщини здебільшого оснащені старим обладнанням - отже, запобігти такому пригоранню, скаржаться виробники, досить важко.

Друге розповсюджене порушення - неправильне зберігання цукру. За умовами державного стандарту України, цукор-рафінад повинен зберігатися на складах за температури, яка не повинна перевищувати 40° С.

Цукор-пісок фасується у поліпропіленові мішки, перевірені санстанцією на відповідність стандарту і призначені винятково для фасування і зберігання цукру. На складах мішки, ящики і пакети з цукром-рафінадом слід укладати на піддони, покриті чистим брезентом, рогожею, мішковиною чи папером. Допускається укладання мішків, ящиків і групових упаковок на асфальтовану чи цементну підлогу без піддонів, на брезент, який після укладання штабеля загортають на два нижніх ряди. Однак не завжди наші виробники дотримуються цих простих правил. По-перше, економлять на опаленні приміщень, внаслідок чого вологість повітря підвищується до 92 відсотків при нормі - 70. Відповідно підвищується вологість самого цукру.

По-друге, перевірка виявила фасування у нестандартні лантухи виробництва Індії, на які не було відповідних документів і дозволу Міністерства охорони здоров’я на використання для пакування цукру.

За ці порушення, виявлені працівниками Рівненського регіонального центру Держспоживстандарту, на два цукрові заводи накладено значні штрафи за реалізацію неякісної продукції і заборонено зберігати продукцію на складах.

22.12.2006Валентина ЗАХАРОВА


Переглядів: 527

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1010 від 08.04.2021p.
¤ 
Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України

Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України

2-4 квітня у місті Київ відбувся Чемпіонат України серед кадетів з греко-римської боротьби....

¤ 
Міський голова Рівного: «Влада не може допустити, щоб команда не мала бази у рідному місті»

Міський голова Рівного: «Влада не може допустити, щоб команда не мала бази у рідному місті»

Представники народного клубу, вболівальницької спільноти та влади міста обговорили план взаємодії щодо виділення земельної ділянки у Рівному для будівництва спортивної бази. Участь у зустрічі взяли міський голова Рівного Олександр Третяк, його профільний заступник Олег Піщанський, депутат Рівнеради і архітектор Дмитро Котляров, гендиректор народного клубу Верес Антон Назарук, члени наглядової ради клубу Юрій Фалко і Валентин Ляхов....

¤ 
Верес здобуває вольову перемогу над Кременем!

Верес здобуває вольову перемогу над Кременем!

Пропустивши першим, Верес вдруге у сезоні здобув вольову перемогу над Кременем. Рівняни продовжили переможну серію у чемпіонаті до восьми матчів поспіль....

¤ 
Як картопля провокує підняття артеріального тиску

Як картопля провокує підняття артеріального тиску

Високий кров’яний тиск, відомий як гіпертонія, може призвести до серйозних серцевих проблем. Щоб запобігти підвищенню тиску, слід крім іншого уникати вживання картоплі, приготовленої трьома способами....

¤ 
Потрапив під потяг передаючи передачу

Потрапив під потяг передаючи передачу

Екіпаж групи реагування відділення поліції № 6 (м. Здолбунів) третього березня близько 18:40 саме повертався із виклику. Перечекавши перед шлагбаумом поки проїде потяг, переїхали залізничний переїзд. В цей час до них підбігла перелякана жінка й повідомила, що чоловік потрапив під потяг і травмувався....

¤ 
Як захиститися від колекторів? Рішення нового закону

Як захиститися від колекторів? Рішення нового закону

Дії колекторів нерідко межують із порушенням закону. Минулого року Національний банк України (НБУ) отримав понад дві тисячі скарг від боржників, які стосувалися поведінки представників колекторських компаній. Зокрема, скаржилися на погрози, цілодобові дзвінки, тиск на рідних і друзів, поширення особистої інформації. Досі ж українське законодавство жодним чином не регулювало діяльність колекторів. Приборкати проблему має новий закон, який встановлює чіткі вимоги до роботи таких компаній. Деталі дізнавались експерти Центру громадського моніторингу та контролю....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (5671)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (5440)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (4146)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (4118)
• Допомога під час карантину [967] (4108)
• Бюджет і ми… [965] (4063)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (4041)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (4033)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (3983)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (3960)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (3957)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (3917)
• Живи до ста! [965] (3855)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (3735)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (3730)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3683)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3675)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (3464)

ТОП-15 свіжого номера:

• Круте піке… (252)
• Юрій Ліпський: «Ми до останнього дня не були впевненні, що фестиваль відбудеться…» (171)
• Дитсадок на Коновальця: «добудувати не можна зупинити» (166)
• Хрумке кокосове печиво (157)
• Рівнянин виборов золоту медаль на Чемпіонаті України (152)
• Тепловий опік язика: як позбутися болі та дискомфорту (147)
• Як захиститися від колекторів? Рішення нового закону (144)
• Як картопля провокує підняття артеріального тиску (143)
• 7 найбільш відомих видів солі та способи їх застосування в кулінарії (140)
• На думку шеф-кухарів: (139)
• Міський голова Рівного: «Влада не може допустити, щоб команда не мала бази у рідному місті» (139)
• Потрапив під потяг передаючи передачу (136)
• Нелюба донька (136)
• Кілька оманливих продуктів, які замість схуднення допоможуть погладшати (134)
• Верес здобуває вольову перемогу над Кременем! (133)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс