Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №921 від 11.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Липень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

5 рецептів соусів із смородини

5 рецептів соусів із смородини

У сезон дозрівання ягід ми пропонуємо здивувати своїх близьких незвичними, але дуже смачними соусами зі смородини, а також червоних і білих порічок. 

Візьміть баночку смородинового соусу на пікнік до шашличку замість звичного кетчупу і майонезу, і друзі ще довго згадуватимуть вас, як неперевершеного кухаря! Для дітей, що обожнюють картоплю фрі, такі соуси теж будуть смачним доповненням!

Соуси зі смородини можна готувати до якоїсь конкретної страви, а можна і закрити на зиму. Деякі рецепти передбачають зберігання соусу в холодильнику, але навіть у такому вигляді соус зі смородини може простояти досить довго.

Для приготування соусу підходить будь-яка смородина – і свіжа, і заморожена. З чорної смородини у вас вийде фіолетовий ароматний соус з більш вираженим солодким присмаком, що, втім, легко змінити, додаючи сіль, перець і оцет. З червоної порічки виходить яскравий червоний соус, швидше кислий, ніж солодкуватий, він більш підійде до м’яса. Біла порічка дає терпкість, такий соус припаде до смаку любителям гострих відчуттів.

1. Соус із червоного вина та чорної смородини

Інгредієнти: 

1 склянка смородини; 

50 г вершкового масла; 

0,5 склянки води; 

0,5 склянки сухого червоного вина; 

1 ч. л. солі; 

1 ст. л. цукру; 

чорний перець – за смаком.

Приготування: 

На сковороді розтопити вершкове масло, додати сіль і цукор, тим часом помити смородину і висушити її. Коли суміш на сковороді закипить, влити вино і викласти смородину, томити на вогні соус потрібно п’ять хвилин і за бажанням додати перець. А для любителів більш пікантного смаку можна покласти сушену м’яту і гвоздику.

Зняти з вогню, трохи остудити і перетерти соус через сито чи змолоти у блендері. Такий соус чудово поєднується з телятиною, яловичиною і свининою, як з холодною, так і з гарячою. Соусом можна полити нарізаний м’ясний рулет.

2. Соус із чорної смородини з часником

Інгредієнти: 

0,5 л чорної смородини; 

пучок зелені; 

головка часнику; 

сіль, перець – за смаком.

Приготування: 

Часник очистити, зелень і смородину помити й трохи просушити, скласти всі компоненти в блендер і подрібнити. Додати спеції, попробувати на смак, якщо смородина занадто кисла – додати дрібку цукру.

Щоб зробити соус більш густим, потрібно його проварити 10 хвилин, але можна подавати і в сирому вигляді. Так навіть натуральніше і значно більше вітамінів збережеться! Приготуйте цей варіант підливи до відвареного м’яса або печеного рулету, на тарілці не залишиться ані крихти!

3. Соус з чорної смородини з білим вином і м’ятою

Інгредієнти: 

400 г ягід чорної смородини; 

200 мл білого сухого вина; 

150 г вершкового масла; 

3-4 ст.л. цукру; 

щіпка солі; 

зелень м’яти; 

чорний мелений перець – за смаком.

Приготування: 

У сковороді розтопити вершкове масло, додати вино і цукор. Прогріти, помішуючи, до повного розчинення цукру, додати ягоди смородини і тушкувати все протягом 10 хвилин, помішуючи. Додати м’яту і перець. Блендером подрібнити отриману масу до однорідності і протерти через сито.

4. Соус із червоної порічки до м’яса

Інгредієнти: 

1 кг стиглих червоних порічок; 

0,5 кг цукру; 

півсклянки оцту; 

по 2 ч. л. спеції (гвоздики і кориці); 

по 1 ч. л. чорного меленого перцю і духмяного перцю горошком; 

одна середня головка часнику; 

1 ст. л. солі.

Приготування: 

Пропорції можна змінювати, оскільки кожна господиня готує соус на свій смак. Червоні порічки потрібно очистити від гілочок і добре промити проточною водою. Щоб при приготуванні соусу ягоди дали якомога більше соку, їх потрібно поставити в мікрохвильову піч на середню потужність на 1-2 хвилини. Потім порічки перетерти через сито, щоб отримати ягідний сік.

Каструлю з соком поставити на середній вогонь, довести до кипіння і всипати цукор. Маса почне загусати, тому її потрібно постійно помішувати. Тепер можна додати оцет, прянощі і подрібнений часник. Варити соус на маленькому вогні близько 5-10 хвилин, але не довше, інакше він втратить свою вітамінну цінність і насичений червоний колір.

Соус готовий до вживання. Він може бути доповненням до запеченого чи смаженого м’яса, шашлику, а також птиці (курки, індички, качки). Соус також стане чудовою основою маринаду для м’яса перед запіканням.

5. Соус із білої порічки з апельсином

Інгредієнти: 

300 г білих порічок; 

1 апельсин; 

100 г цукру; 

50 мл білого сухого вина; 

2 ст. л. олії; 

2-3 зубчики часнику; 

щіпка солі.

Приготування: 

З апельсина зняти цедру і вичавити сік. З’єднати всі інгредієнти, крім цедри і часнику, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і варити соус приблизно півгодини під кришкою. Потім збити масу блендером, додати цедру і часник, пропущений через прес, і остудити.

11.07.2019


Переглядів: 82

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 970 від 25.06.2020p.
¤ 
Катерина Репяхова зробила резонансну заяву про залежність Павліка: «Наступного разу не врятують»

Катерина Репяхова зробила резонансну заяву про залежність Павліка: «Наступного разу не врятують»

Катерина Репяхова, яка раніше офіційно розписалася зі співаком Віктором Павліком, розповіла про його залежність. На своїй сторінці в Instagram дівчина опублікувала пост-зізнання, в якому повідомила, що неодноразово «збирала життя Віктора по крупинках»....

¤ 
На мотоцикліста склали вісім адмінпротоколів

На мотоцикліста склали вісім адмінпротоколів

21 червня близько 12:40 під час патрулювання у місті Вараш, поліцейські сектору реагування патрульної поліції на проспекті Шевченка помітили водія мотоцикла, який їхав без захисного мотошолома та без номерного знака....

¤ 

Мітинг у Березному: поліцейські затримали 15 осіб

Після першочергової перевірки їх діям буде надана правова оцінка....

¤ 
Вбив сусіда

Вбив сусіда

Тіло 42-річного жителя села Більчаки Березнівського району на подвір’ї сусіда виявила 22 червня близько 15:40 рідна сестра загиблого. Про подію жінка одразу повідомила до поліції....

¤ 
Велике будівництво: Віталій Коваль оглянув об’єкти Рівненського та Здолбунівського районів

Велике будівництво: Віталій Коваль оглянув об’єкти Рівненського та Здолбунівського районів

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль в рамках робочого візиту проінспектував об’єкти «Великого будівництва» Рівненського та Здолбунівського районів. Це реконструкція навчальних закладів та важливих ділянок доріг....

¤ 
З 1 липня запроваджується кримінальна відповідальність за водіння в нетверезому стані

З 1 липня запроваджується кримінальна відповідальність за водіння в нетверезому стані

1 липня 2020 року набуває чинності Закон від 22.11.2018 № 2617-VIII, яким запроваджується інститут кримінальних проступків. Зокрема, кримінальним проступком стане управління транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння....





Найпопулярніші статті:

• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1136)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1093)
• Живи до ста! [965] (1091)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1091)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1090)
• Бюджет і ми… [965] (1086)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1075)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1064)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1061)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (899)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (852)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (851)
• Допомога під час карантину [967] (847)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (845)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (830)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (828)
• Пиріг з зеленою цибулею [964] (827)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (824)

ТОП-15 свіжого номера:

• Донавчались... (128)
• Велике будівництво: Віталій Коваль оглянув об’єкти Рівненського та Здолбунівського районів (124)
• Вбив сусіда (123)
• Катерина Репяхова зробила резонансну заяву про залежність Павліка: «Наступного разу не врятують» (119)
• На мотоцикліста склали вісім адмінпротоколів (117)
• З 1 липня запроваджується кримінальна відповідальність за водіння в нетверезому стані (116)
• Мітинг у Березному: поліцейські затримали 15 осіб (111)
• Замість яєць – аквафаба (103)
• Конфітюр з полуниці та базиліку (99)
• 10 причин звернутися до лікаря-мамолога (97)
• Як правильно зберігати сухофрукти (96)
• Чому влітку болять вушка (93)
• Зцілені вірою (92)
• «Бо потім каяття буде нестерпним…» (90)
• Кілька порад досвідчених кулінарів, щоб шинка вийшла м’яка та смачна (90)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс