Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №984 від 01.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Чому корисно їсти груші

Чому корисно їсти груші

У плодах груші містяться унікальні ефірні олії, біологічно активні речовини, які здатні підвищувати захисні сили організму, протистояти інфекційним захворюванням, виконувати протизапальну дію і навіть боротися з депресією.

У дієтичне харчування із профілактичною і лікувальною цілями груша включається при захворюваннях серця, печінки, нирок, цукровому діабеті, порушенні проникності капілярів.

Відвар сушених груш має знеболюючу, антисептичну і сечогінну дію.

Варені та печені груші застосовують при сильному кашлі, ядусі і туберкульозі легенів.

Грушевий сік, а також відвари із сушених плодів і листя показані при запальних захворюваннях сечовивідних шляхів – циститі, пієлонефриті. Хворим ожирінням корисно пити грушевий компот, приготовлений без цукру.

Неоціненною є користь цього плода для системи травлення. Спілі соковиті і солодкі груші сприяють перетравленню їжі, мають закріплюючі властивості і тому корисні при розладах кишечнику. Кислі та дуже терпкі сорти груш зміцнюють шлунок і печінку, викликають апетит, але вони важче засвоюються організмом. Тому даний вид груш протипоказаний людям похилого віку. Груша дуже корисна для серця взагалі і при порушеннях серцевого ритму зокрема. Це пов’язано з тим, що груша містить багато калію.

І для чоловіків груша – просто знахідка, тому що протягом багатьох років використовувалася в народній медицині як ефективний засіб при простатиті.

Груші рекомендується вживати при швидкій стомлюваності, запамороченні, при втраті апетиту, поганому загоєнні ран. А насіння має протиглисні властивості.

Вживати груші необхідно в міру і не на порожній шлунок, а через 0,5-1 годину після їжі. Після того як ви з’їли грушу, не можна пити сиру воду, а також їсти щільну, важку їжу та м’ясо.

При загостренні захворювань органів травлення груші вживати в їжу не треба, оскільки через велику кількість клітковини вони подразнюють слизову оболонку кишок і посилюють їхню перистальтику. Протипоказаннями до застосування груш також є запори.

Мариновані, в салаті, та зі свининою.

Три незвичні рецепти приготування груш

Страви із груш – вишукані та різноманітні! Цей запашний фрукт може додати ніжності десерту або вдало доповнити м’ясну страву чи салат.

Груші зазвичай здаються солодшими за яблука, хоча цукру в них менше. Значна частина сортів груші багата на мікроелементи, у тому числі йод.

Отож пропонуємо підбірку чудових рецептів із груші на будь-який смак!

Салат із грушею, карамелі­зованою цибулею і шинкою

Інгредієнти:

3 невеликі стиглі груші, почистити;

30 г вершкового масла;

100 г сиров’яленої шинки порізанної тонкими пластинками;

30 г лісових горіхів;

100 г руколи;

30 г сиру пармезан;

чорний мелений перець до смаку.

Для цибулі:

30 г вершкового масла;

1 ч.л. цукру;

дрібка солі;

1 велика біла цибулина;

2 ст.л. недорогого бальзамічного оцту.

Для заправки:

50 г вершкового масла;

2 ст.л. бальзамічного оцту;

1 ч.л. меду.

Приготування:

Горіхи підрум’янити на сухій сковорідці або на деку в духовці за 180 °С. Поки горіхи ще гарячі, перекласти на чистий кухонний рушник і добре потерти, щоб зійшло лушпиння. Горіхи посікти, але не дуже дрібно.

У невеликому сотейнику, на середньому вогні, розігріти вершкове масло, додати цибулю, сіль та цукор. Почистити цибулю, позрізати півкільцями.

Тушкувати цибулю, час від часу помішуючи, до повної м’якості та виразної золотистості. Влити оцет та майже повністю випарувати. Зняти з вогню, відкласти в сторону. Кожну грушу розрізати на 4 частини та видалити серцевину. У пательні на середньому вогні розігріти 30 грамів вершкового масла.

Викласти груші та обсмажувати з двох боків до м’якості. Вважайте, щоб не пересмажити груші, якщо вони надто зм’якнуть, вони розпадуться. Груші перекласти на чисту тарілку і приготувати заправку. В сковорідку, де обсмажувались груші, викласти решту вершкового масла, додати мед та оцет. Довести все разом до кипіння, ретельно помішуючи і зняти з вогню.

На тарілки викласти руколу та шинку. Полити невеликою кількістю заправки. Зверху рівномірно розкласти карамелізовану цибулю та груші. Нарізати сир тонкими скибками і рівномірно розподілити на тарілці. Полити салат рештою заправки. Посипати салат лісовими горіхами та приправити свіжозмеленим чорним перцем.

Свинина з грушами

Інгредієнти:

600-800 г свинини (задня частина або вирізка),

2 ст.л. олії,

2 груші,

2 цибулини,

150 мл сухого вина,

1/4 ч.л. меленої кориці,

1 ч.л. солі,

2 ч.л. цукру.

Приготування:

Груші почистити, видалити серцевину, розрізати на 4 частини кожну. У невеликому посуді змішати сіль, цукор, майоран та корицю. Духовку розігріти до 180°С. Натерти свинину спеціями та обв’язати ниткою.

Сковорідку, яку можна покласти в духовку, або не керамічний жаротривкий посуд, розігріти на середньому вогні. Викласти свинину і добре підрум’янити з усіх боків. Викласти до м’яса цибулю та груші.

Влити вино і вставити до розігрітої духовки. Пекти 35-40 хвилин, час від часу поливаючи м’ясо соками зі сковорідки, поки внутрішня температура м’яса сягне 65-70 °С. Або ж, при глибокому проколюванні м’яса по центру, буде витікати прозорий сік.

Дістати м’ясо з духовки, видалити нитку та залишити на 15 хвилин відпочити перед нарізанням.

Мариновані груші

Інгредієнти:

(на літрову банку)

0,5 кг груш,

0,5 ч. л. лимонної кислоти,

0,5 скл цукру,

3-4 шт. гвоздики.

Приготування:

Груші необхідно гарно вимити та розрізати навпіл, при цьому прибрати плодоніжку. Серцевину бажано не вирізати. Вона допомагає залишити свою форму грушам у компоті. Чисту літрову банку наповнюємо грушами, засипаємо цукор, лимонну кислоту, гвоздику та заливаємо кип’ятком.

Стерилізувати банку 30 хвилин. Для цього необхідно узяти каструлю, помістити на її дно чистий рушник. Залити невелику кількість гарячої води. У каструлю на рушник покласти банки. Накрийте банки кришками та стерилізуйте компот з груш 30 хвилин на помірному вогні.

Після того необхідно вийняти з каструлі банки та закатати. Перевернути, укутати. Як вистигне, віднести у прохолодне місце для зберігання.

01.10.2020


Переглядів: 1126

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21182)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14318)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14132)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14006)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13967)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13663)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13606)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13188)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (473)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (62)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (58)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"