Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №984 від 01.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Жовтень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Чому корисно їсти груші

Чому корисно їсти груші

У плодах груші містяться унікальні ефірні олії, біологічно активні речовини, які здатні підвищувати захисні сили організму, протистояти інфекційним захворюванням, виконувати протизапальну дію і навіть боротися з депресією.

У дієтичне харчування із профілактичною і лікувальною цілями груша включається при захворюваннях серця, печінки, нирок, цукровому діабеті, порушенні проникності капілярів.

Відвар сушених груш має знеболюючу, антисептичну і сечогінну дію.

Варені та печені груші застосовують при сильному кашлі, ядусі і туберкульозі легенів.

Грушевий сік, а також відвари із сушених плодів і листя показані при запальних захворюваннях сечовивідних шляхів – циститі, пієлонефриті. Хворим ожирінням корисно пити грушевий компот, приготовлений без цукру.

Неоціненною є користь цього плода для системи травлення. Спілі соковиті і солодкі груші сприяють перетравленню їжі, мають закріплюючі властивості і тому корисні при розладах кишечнику. Кислі та дуже терпкі сорти груш зміцнюють шлунок і печінку, викликають апетит, але вони важче засвоюються організмом. Тому даний вид груш протипоказаний людям похилого віку. Груша дуже корисна для серця взагалі і при порушеннях серцевого ритму зокрема. Це пов’язано з тим, що груша містить багато калію.

І для чоловіків груша – просто знахідка, тому що протягом багатьох років використовувалася в народній медицині як ефективний засіб при простатиті.

Груші рекомендується вживати при швидкій стомлюваності, запамороченні, при втраті апетиту, поганому загоєнні ран. А насіння має протиглисні властивості.

Вживати груші необхідно в міру і не на порожній шлунок, а через 0,5-1 годину після їжі. Після того як ви з’їли грушу, не можна пити сиру воду, а також їсти щільну, важку їжу та м’ясо.

При загостренні захворювань органів травлення груші вживати в їжу не треба, оскільки через велику кількість клітковини вони подразнюють слизову оболонку кишок і посилюють їхню перистальтику. Протипоказаннями до застосування груш також є запори.

Мариновані, в салаті, та зі свининою.

Три незвичні рецепти приготування груш

Страви із груш – вишукані та різноманітні! Цей запашний фрукт може додати ніжності десерту або вдало доповнити м’ясну страву чи салат.

Груші зазвичай здаються солодшими за яблука, хоча цукру в них менше. Значна частина сортів груші багата на мікроелементи, у тому числі йод.

Отож пропонуємо підбірку чудових рецептів із груші на будь-який смак!

Салат із грушею, карамелі­зованою цибулею і шинкою

Інгредієнти:

3 невеликі стиглі груші, почистити;

30 г вершкового масла;

100 г сиров’яленої шинки порізанної тонкими пластинками;

30 г лісових горіхів;

100 г руколи;

30 г сиру пармезан;

чорний мелений перець до смаку.

Для цибулі:

30 г вершкового масла;

1 ч.л. цукру;

дрібка солі;

1 велика біла цибулина;

2 ст.л. недорогого бальзамічного оцту.

Для заправки:

50 г вершкового масла;

2 ст.л. бальзамічного оцту;

1 ч.л. меду.

Приготування:

Горіхи підрум’янити на сухій сковорідці або на деку в духовці за 180 °С. Поки горіхи ще гарячі, перекласти на чистий кухонний рушник і добре потерти, щоб зійшло лушпиння. Горіхи посікти, але не дуже дрібно.

У невеликому сотейнику, на середньому вогні, розігріти вершкове масло, додати цибулю, сіль та цукор. Почистити цибулю, позрізати півкільцями.

Тушкувати цибулю, час від часу помішуючи, до повної м’якості та виразної золотистості. Влити оцет та майже повністю випарувати. Зняти з вогню, відкласти в сторону. Кожну грушу розрізати на 4 частини та видалити серцевину. У пательні на середньому вогні розігріти 30 грамів вершкового масла.

Викласти груші та обсмажувати з двох боків до м’якості. Вважайте, щоб не пересмажити груші, якщо вони надто зм’якнуть, вони розпадуться. Груші перекласти на чисту тарілку і приготувати заправку. В сковорідку, де обсмажувались груші, викласти решту вершкового масла, додати мед та оцет. Довести все разом до кипіння, ретельно помішуючи і зняти з вогню.

На тарілки викласти руколу та шинку. Полити невеликою кількістю заправки. Зверху рівномірно розкласти карамелізовану цибулю та груші. Нарізати сир тонкими скибками і рівномірно розподілити на тарілці. Полити салат рештою заправки. Посипати салат лісовими горіхами та приправити свіжозмеленим чорним перцем.

Свинина з грушами

Інгредієнти:

600-800 г свинини (задня частина або вирізка),

2 ст.л. олії,

2 груші,

2 цибулини,

150 мл сухого вина,

1/4 ч.л. меленої кориці,

1 ч.л. солі,

2 ч.л. цукру.

Приготування:

Груші почистити, видалити серцевину, розрізати на 4 частини кожну. У невеликому посуді змішати сіль, цукор, майоран та корицю. Духовку розігріти до 180°С. Натерти свинину спеціями та обв’язати ниткою.

Сковорідку, яку можна покласти в духовку, або не керамічний жаротривкий посуд, розігріти на середньому вогні. Викласти свинину і добре підрум’янити з усіх боків. Викласти до м’яса цибулю та груші.

Влити вино і вставити до розігрітої духовки. Пекти 35-40 хвилин, час від часу поливаючи м’ясо соками зі сковорідки, поки внутрішня температура м’яса сягне 65-70 °С. Або ж, при глибокому проколюванні м’яса по центру, буде витікати прозорий сік.

Дістати м’ясо з духовки, видалити нитку та залишити на 15 хвилин відпочити перед нарізанням.

Мариновані груші

Інгредієнти:

(на літрову банку)

0,5 кг груш,

0,5 ч. л. лимонної кислоти,

0,5 скл цукру,

3-4 шт. гвоздики.

Приготування:

Груші необхідно гарно вимити та розрізати навпіл, при цьому прибрати плодоніжку. Серцевину бажано не вирізати. Вона допомагає залишити свою форму грушам у компоті. Чисту літрову банку наповнюємо грушами, засипаємо цукор, лимонну кислоту, гвоздику та заливаємо кип’ятком.

Стерилізувати банку 30 хвилин. Для цього необхідно узяти каструлю, помістити на її дно чистий рушник. Залити невелику кількість гарячої води. У каструлю на рушник покласти банки. Накрийте банки кришками та стерилізуйте компот з груш 30 хвилин на помірному вогні.

Після того необхідно вийняти з каструлі банки та закатати. Перевернути, укутати. Як вистигне, віднести у прохолодне місце для зберігання.

01.10.2020


Переглядів: 202

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 987 від 22.10.2020p.
¤ 
8 важливих речей, про які вам рідко скажуть перукарі

8 важливих речей, про які вам рідко скажуть перукарі

1. Філірувальні ножиці підходять не всім Дуже часто перукарі запитують, філірувати чи ні волосся. Позитивну відповідь давайте тільки в тому випадку, якщо вас вже стригли філірувальними ножицями і вам після цього було зручно укладати волосся....

¤ 
Сівозміна на дачі

Сівозміна на дачі

Обробляючи ті самі культури на тому самому місці, господарі переконуються, що врожай з кожним роком зменшується. Це явище отримало назву ґрунтовтома. Досвід показує, що зняти його не можна навіть високою агротехнікою. Внесення мінеральних і органічних добрив, а також обробка ґрунту при беззмінних посівах лише частково відновлюють його родючість....

¤ 
Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери*

Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери*

Місцеві вибори вже не за горами – 25 жовтня рівняни обиратимуть голову об’єднаної територіальної громади. Простіше кажучи, за мера Рівного тепер голосуватиме і Квасилів. Яким буде майбутнє Рівного без Володимира Хомка, який дванадцять років керував містом, чи зможе використовувати потенційний міський голова власні важелі впливу, і склад нової Рівненської міської ради – хто у списках? Про це та більше ми поспілкувалися з кандидатом на посаду міського голови Рівного, народним депутатом України VII-VIII скликань Юрієм Вознюком. Розмова видалася насиченою: незручні запитання та відверті відповіді читайте нижче....

¤ 
Віталій Коваль – вибір простих людей*

Віталій Коваль – вибір простих людей*

Кандидат на посаду міського голови Рівного щотижня проводить десятки зустрічей у дворах міста....

¤ 
Волонтери “Рівне Разом” очистили від заростей арку на вході до парку Шевченка*

Волонтери “Рівне Разом” очистили від заростей арку на вході до парку Шевченка*

Ще тиждень тому голова ГО “Рівне Разом” Віктор Шакирзян звернув увагу на дерева, які виросли прямо на бетонній арці на вході у парк Шевченка. Тоді, голова “Рівне Разом” публічно звернувся до комунальників із проханням виконати їхню безпосередню роботу та очистити арку. Однак, пройшов тиждень, а реакції немає....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (2657)
• Бюджет і ми… [965] (2202)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (2156)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (2128)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (2125)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (2120)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (2106)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (2105)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (2084)
• Допомога під час карантину [967] (2076)
• Живи до ста! [965] (2069)
• Розшифровка аналізу крові: [841] (2007)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (1952)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (1907)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (1891)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (1868)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (1851)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (1779)

ТОП-15 свіжого номера:

• 8 важливих речей, про які вам рідко скажуть перукарі (79)
• Віталій Коваль – вибір простих людей* (79)
• «Рівне Разом» та Віктор Шакирзян – лідери електоральних уподобань рівнян* (78)
• Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери* (78)
• Сівозміна на дачі (78)
• Тефтельки з сиром нашвидкоруч (78)
• Волонтери “Рівне Разом” очистили від заростей арку на вході до парку Шевченка* (73)
• Подбайте про здоров’я на весь рік (48)
• Якщо тріскаються губи, допоможе «золоте» масло (46)
• Як підготувати малину до холодів (45)
• Позбутися пігментних плям, мозолів та опіків допомагають помідори (45)
• Густе волосся всього за місяць (44)
• Смакотерапія – оздоровлення смаком (43)
• Що садити поруч з виноградом (42)
• У Костополі підозрюваного у вбивстві взяли під варту (26)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс