Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №985 від 08.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Жовтень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Весь смак – у цедрі!

Весь смак – у цедрі!

Особливого смаку надає цедра м’ясним та рибним соусам і підливам, а також стравам з м’ясних та рибних фаршів.

Лимон – одна з найдревніших культурних рослин, яка здавна росте в країнах Середземномор’я і розповсюджена у субтропіках, окрім того, в Закавказзі та Середній Азії.

Лимонну цедру можна додавати до овочевих, м’ясо-овочевих та м’ясних салатів, а також до усіх холодних соусів.

Бурякові чи шпинатні супи, борщі (як гарячі, так і холодні) також можна поліпшити лимонною цедрою: її вводять за півхвилини до готовності чи одразу після готовності в гарячі супи і після цього 3-4 хвилини дають їм настоятися.

Особливого смаку надає цедра м’ясним та рибним соусам і підливам, а також стравам з м’ясних та рибних фаршів (заливне, холодці, форшмаки, рулети, запіканки, фарширована риба тощо). До м’яса цілим шматком, зазвичай до телятини, цедру додають за 1-2 хвилини до готовності чи одразу після приготування. У цьому разі меленою цедрою, як сіллю, посипають м’ясо.

Лимонну цедру постійно використовують для приготування найрізноманітніших кондитерських виробів (кексів, пасок, солодких пирогів) і солодких страв (рисових і манних пудингів, шарлоток, киселів, компотів, варення, мусів, желе, морозива, збитих вершків).

Лимонна цедра додає страві тільки аромату лимона, але не кислоти, оскільки в цедрі її немає.

Апельсинова цедра

Батьківщина апельсина – Південний Китай. Як і лимон, апельсин культивується в субтропічних районах світу.

Цедру апельсина потрібно зрізати тонкими смужками. Вона легко сушиться при кімнатній температурі, згортаючись у вузенькі трубочки.

Використовується апельсинова цедра під час приготування солодких страв так само, як і лимонна.

Мандаринова цедра

Батьківщина мандаринів – Японія. Культивується він у багатьох субтропічних районах світу.

Мандаринова цедра в українській кухні майже не використовується. А між іншим, вона має цілком інший аромат і може урізноманітнити наш стіл.

Застосовують мандаринову цедру там само, де й апельсинову.

Грейпфрутова цедра

Грейпфрут – садове дерево, було створене у результаті селекції – гібрид лимона й одного з американських сортів апельсина (пампельмози).

В їжу у вигляді кулінарних і кондитерських виробів може успішно використовуватися весь грейпфрут повністю, включаючи його шкіру чи окрему цедру.

Цедра грейпфрута надзвичайно вишукана за своїм ароматом. Її можна додавати до тих самих страв та виробів, що й лимонну цедру, але вона даватиме більш тонкий та сильний аромат. Знімати її так само, як і лимонну. Особливо вдало застосовувати в компотах, желе і для настоювання горілок.

08.10.2020


Переглядів: 202

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 987 від 22.10.2020p.
¤ 
8 важливих речей, про які вам рідко скажуть перукарі

8 важливих речей, про які вам рідко скажуть перукарі

1. Філірувальні ножиці підходять не всім Дуже часто перукарі запитують, філірувати чи ні волосся. Позитивну відповідь давайте тільки в тому випадку, якщо вас вже стригли філірувальними ножицями і вам після цього було зручно укладати волосся....

¤ 
Сівозміна на дачі

Сівозміна на дачі

Обробляючи ті самі культури на тому самому місці, господарі переконуються, що врожай з кожним роком зменшується. Це явище отримало назву ґрунтовтома. Досвід показує, що зняти його не можна навіть високою агротехнікою. Внесення мінеральних і органічних добрив, а також обробка ґрунту при беззмінних посівах лише частково відновлюють його родючість....

¤ 
Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери*

Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери*

Місцеві вибори вже не за горами – 25 жовтня рівняни обиратимуть голову об’єднаної територіальної громади. Простіше кажучи, за мера Рівного тепер голосуватиме і Квасилів. Яким буде майбутнє Рівного без Володимира Хомка, який дванадцять років керував містом, чи зможе використовувати потенційний міський голова власні важелі впливу, і склад нової Рівненської міської ради – хто у списках? Про це та більше ми поспілкувалися з кандидатом на посаду міського голови Рівного, народним депутатом України VII-VIII скликань Юрієм Вознюком. Розмова видалася насиченою: незручні запитання та відверті відповіді читайте нижче....

¤ 
Віталій Коваль – вибір простих людей*

Віталій Коваль – вибір простих людей*

Кандидат на посаду міського голови Рівного щотижня проводить десятки зустрічей у дворах міста....

¤ 
Волонтери “Рівне Разом” очистили від заростей арку на вході до парку Шевченка*

Волонтери “Рівне Разом” очистили від заростей арку на вході до парку Шевченка*

Ще тиждень тому голова ГО “Рівне Разом” Віктор Шакирзян звернув увагу на дерева, які виросли прямо на бетонній арці на вході у парк Шевченка. Тоді, голова “Рівне Разом” публічно звернувся до комунальників із проханням виконати їхню безпосередню роботу та очистити арку. Однак, пройшов тиждень, а реакції немає....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (2657)
• Бюджет і ми… [965] (2203)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (2156)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (2129)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (2125)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (2120)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (2106)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (2105)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (2084)
• Допомога під час карантину [967] (2076)
• Живи до ста! [965] (2069)
• Розшифровка аналізу крові: [841] (2008)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (1952)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (1908)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (1891)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (1868)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (1851)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (1779)

ТОП-15 свіжого номера:

• 8 важливих речей, про які вам рідко скажуть перукарі (79)
• Віталій Коваль – вибір простих людей* (79)
• «Рівне Разом» та Віктор Шакирзян – лідери електоральних уподобань рівнян* (78)
• Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери* (78)
• Сівозміна на дачі (78)
• Тефтельки з сиром нашвидкоруч (78)
• Волонтери “Рівне Разом” очистили від заростей арку на вході до парку Шевченка* (73)
• Подбайте про здоров’я на весь рік (48)
• Якщо тріскаються губи, допоможе «золоте» масло (46)
• Як підготувати малину до холодів (45)
• Позбутися пігментних плям, мозолів та опіків допомагають помідори (45)
• Густе волосся всього за місяць (44)
• Смакотерапія – оздоровлення смаком (43)
• Що садити поруч з виноградом (42)
• У Костополі підозрюваного у вбивстві взяли під варту (26)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс