Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №985 від 08.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Жовтень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Якщо пересолили страву

Якщо ви пересолили страви з риби, м’яса, овочів, або ж – суп, бульйон, пюре – не спішіть її викидати. Такі кулінарні огріхи можна виправити.

Пересолювання м’яса порівняно легко позбутися, якщо додати прісного борошняного чи масляного соусу, який миттєво відтягує сіль на себе. Такий швидкий ефект пов’язаний з тим, що м’ясо через свою щільність захоплює сіль тільки периферією шматка, особливо якщо він великий.

У рибі сіль проникає у всю товщу риб’ячого тіла чи філе. Це пов’язано, зазвичай, з більш рихлою структурою, більш ніжною консистенцією риб’ячого м’яса. Тому виправити пересіл риби значно важче. Способи виправлення пересолу риби аналогічні м’ясним: прісний борошняний соус, несолене картопляне пюре, сметана з великою кількістю пряних трав (кріп, петрушка, цибуля). Їх злегка тушкують разом з пересоленою рибою.

Овочі

Виправити пересолені овочі (коренеплоди) можна єдиним способом: розім’яти їх у пюре і додати таку ж кількість пюре із зовсім несолених овочів.

Легке пересолювання можна виправити додаванням у пюре борошна, жирів, сметани, збитого яєчного білка.

Гриби

Пересолені гриби можна виправити, додавши борошно, рис, картопляне пюре, сметану, цибулю – залежно від ступеня пересолювання. Якщо немає сметани, можна додати в пересолені гриби трохи води, підкисленої лимоном.

Іноді додають нову порцію грибів. Прісні гриби, звісно, не відтягують зайву сіль, але, рівномірно перемішавшись із солоними, створюють ілюзію помірно соленої страви.

Пересолений суп

Найперше – всього кілька правил, дотримання яких може попередити пересіл.

Остуджувати суп, узятий для проби, причому в дерев’яній, а не в металевій ложці, яка нагрівається і залишається гарячою, навіть коли суп у ній вистигнув.

Ніколи не пробувати суп, узятий з верхнім жировим шаром, а завжди зачерпувати рідину для проби із середини каструлі. Жир, що плаває на поверхні, під час потрапляння на слизисту оболонку одразу ж застигає і уберігає органи смаку від потрапляння на них солі.

Курячий або м’ясний суп можна виправити, якщо додати в нього домашню локшину (але не вермішель, посолену в процесі виробництва), рис, картоплю.

Можна засипати в суп борошно. Щоправда, суп доведеться освітлити з допомогою збитого яєчного білка чи м’ясного фаршу (а це вимагає особливих знань і навиків) і процідити.

08.10.2020


Переглядів: 188

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 987 від 22.10.2020p.
¤ 
8 важливих речей, про які вам рідко скажуть перукарі

8 важливих речей, про які вам рідко скажуть перукарі

1. Філірувальні ножиці підходять не всім Дуже часто перукарі запитують, філірувати чи ні волосся. Позитивну відповідь давайте тільки в тому випадку, якщо вас вже стригли філірувальними ножицями і вам після цього було зручно укладати волосся....

¤ 
Сівозміна на дачі

Сівозміна на дачі

Обробляючи ті самі культури на тому самому місці, господарі переконуються, що врожай з кожним роком зменшується. Це явище отримало назву ґрунтовтома. Досвід показує, що зняти його не можна навіть високою агротехнікою. Внесення мінеральних і органічних добрив, а також обробка ґрунту при беззмінних посівах лише частково відновлюють його родючість....

¤ 
Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери*

Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери*

Місцеві вибори вже не за горами – 25 жовтня рівняни обиратимуть голову об’єднаної територіальної громади. Простіше кажучи, за мера Рівного тепер голосуватиме і Квасилів. Яким буде майбутнє Рівного без Володимира Хомка, який дванадцять років керував містом, чи зможе використовувати потенційний міський голова власні важелі впливу, і склад нової Рівненської міської ради – хто у списках? Про це та більше ми поспілкувалися з кандидатом на посаду міського голови Рівного, народним депутатом України VII-VIII скликань Юрієм Вознюком. Розмова видалася насиченою: незручні запитання та відверті відповіді читайте нижче....

¤ 
Віталій Коваль – вибір простих людей*

Віталій Коваль – вибір простих людей*

Кандидат на посаду міського голови Рівного щотижня проводить десятки зустрічей у дворах міста....

¤ 
Волонтери “Рівне Разом” очистили від заростей арку на вході до парку Шевченка*

Волонтери “Рівне Разом” очистили від заростей арку на вході до парку Шевченка*

Ще тиждень тому голова ГО “Рівне Разом” Віктор Шакирзян звернув увагу на дерева, які виросли прямо на бетонній арці на вході у парк Шевченка. Тоді, голова “Рівне Разом” публічно звернувся до комунальників із проханням виконати їхню безпосередню роботу та очистити арку. Однак, пройшов тиждень, а реакції немає....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (2655)
• Бюджет і ми… [965] (2201)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (2155)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (2127)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (2125)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (2120)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (2104)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (2103)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (2083)
• Допомога під час карантину [967] (2075)
• Живи до ста! [965] (2066)
• Розшифровка аналізу крові: [841] (1999)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (1951)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (1904)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (1889)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (1868)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (1850)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (1778)

ТОП-15 свіжого номера:

• Віталій Коваль – вибір простих людей* (76)
• Сівозміна на дачі (75)
• 8 важливих речей, про які вам рідко скажуть перукарі (73)
• Тефтельки з сиром нашвидкоруч (73)
• Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери* (72)
• «Рівне Разом» та Віктор Шакирзян – лідери електоральних уподобань рівнян* (71)
• Волонтери “Рівне Разом” очистили від заростей арку на вході до парку Шевченка* (68)
• Подбайте про здоров’я на весь рік (42)
• Якщо тріскаються губи, допоможе «золоте» масло (39)
• Густе волосся всього за місяць (38)
• Позбутися пігментних плям, мозолів та опіків допомагають помідори (38)
• Смакотерапія – оздоровлення смаком (38)
• Як підготувати малину до холодів (37)
• Що садити поруч з виноградом (35)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс