Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №997 від 31.12.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Січень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Кращі рецепти корисної куті з різних круп на Святий вечір

Кутя з перловки Інгредієнти: 200 г перлової крупи, 100 г маку, 100 г волоських горіхів, 100 г родзинок, 100 г кураги, 2 столові ложки меду, 3 склянки води, 1 столова ложка рослинної олії.

Приготування: Щоб перловка зварилася швидше, залийте її холодною водою на 2-3 години. Коли крупа набубнявіє, поновіть воду і варіть на слабкому вогні 50-60 хвилин. Щоб каша не злипалися, додайте у воду рослинну олію. Мак залийте окропом на годину, родзинки і курагу обдайте гарячою водою. Волоські горіхи подрібніть в ступці. Змішайте всі інгредієнти з медом і подавайте з компотом із сухофруктів.

Користь: Як і пшениця, перловка багата білками, вітамінами і мінералами. В її складі ви знайдете фосфор, магній, калій і залізо. Кутя з перлової крупи не тільки надовго насичує, але і рекомендується для дієтичного харчування при хронічних хворобах шлунково-кишкового тракту. Також вживання цільних зерен ячменю допоможуть в профілактиці і лікуванні метаболічного синдрому.

Рисова кутя

Інгредієнти: 200 г рису, 100 г мигдалю, 100 г волоських горіхів, 100 г маку, 100 г родзинок, 100 г кураги.

Приготування: Щоб зробити мигдаль м’яким, залийте його окропом на 15 хвилин. Те ж саме доведеться провернути з родзинками і курагою. Мак витримують в гарячій воді протягом години, після чого подрібнюють до появи білого соку. Рис варять на повільному вогні без кришки. Коли він охолоне, додайте в каструлю мед, мак, сухофрукти і горіхи.

Користь: Рис виключно корисний для шлунково-кишкового тракту, нирок і сечовидільної системи. Він багатий білком, клітковиною, тіаміном (вітамін B1), рибофлавіном (вітамін B2) і ніацином (вітаміном PP). При шліфуванні велика частина цих речовин знищуються разом з оболонкою, тому найкориснішим вважається мінімально оброблений бурий і чорний рис. Кутя з рису на Різдво буде особливо доречна при гастриті з підвищеною кислотністю, а рисовий крохмаль – відмінний засіб від діареї.

Ячна кутя

Інгредієнти: 200 г ячної крупи, 1,5 л води, пів склянки молока, 100 г маку, 2 столові ложки варення з журавлини або смородини, 2 столові ложки меду.

Приготування: Зваріть ячну крупу, злийте зайву воду і змішайте з молоком. Мак розпарьте в окропі і розітріть в ступці до появи молочка. Змішайте всі інгредієнти і заправте кутю медом і варенням. При бажанні можна додати курагу, чорнослив і родзинки, попередньо заливши їх окропом на 20 хвилин.

Користь: Ячна крупа не шліфується, тому вона особливо багата білком, клітковиною, вітамінами і мінералами. У ній ви знайдете калій, кальцій, фосфор і залізо, які допоможуть в профілактиці анемії, діареї, метаболічного синдрому та ожиріння.

Кутя з булгура

Інгредієнти: 200 г булгура, 2 столові ложки кунжуту, 2 столові ложки насіння соняшнику, 100 г родзинок, 100 г маку, 100 г волоських горіхів, 1 щіпка солі, 2 столові ложки меду.

Приготування: Варіть булгур до м’якості 15-20 хвилин. Поки крупа буде остигати, запарте родзинки і мак, подрібніть волоські горіхи. Розпарений мак розімніть в ступці і змішайте з медом. Заправте булгур, додайте насіння і кунжут.

Користь: У цій крупі ви знайдете калій, фосфор, магній, кальцій і залізо, корисні поліненасичені жири, вітаміни групи B і вітамін K. В ній менше калорій, ніж в гречці, зате в 1,5 рази більше клітковини, яка покращує травлення і нормалізує обмін речовин. Булгур – продукт з низьким глікемічним індексом, тому дієтологи рекомендують його людям з цукровим діабетом і ожирінням.

31.12.2020


Переглядів: 266

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 997 від 31.12.2020p.
¤ 
Андрій Карауш: «Ми працюємо в ринкових умовах за соціальним тарифом…»

Андрій Карауш: «Ми працюємо в ринкових умовах за соціальним тарифом…»

Завершується рік. Саме час підвести підсумки і зрозуміти, що потрібно зробити всьому колективу РОВКП ВКГ «Рівне­обл­водоканал» в наступному році. Про це ми попросили розповісти директора підприємства Андрія ­Карауша....

¤ 
Віктор Шакирзян: «Працювати так, аби люди відчували зміни»

Віктор Шакирзян: «Працювати так, аби люди відчували зміни»

У владу Рівного прийшли нові люди. Це феномен нинішньої виборчої кампанії. Якщо раніше з каденції в каденцію ми бачили на ключових посадах обласного центру людей, які десятиріччями працювали на різних посадах в органах виконавчої влади, то сьогодні саме «нові обличчя» визначають напрямки роботи складної системи міського господарства. До таких людей належить новий секретар рівненської міської ради Віктор Шакирзян, з яким автору вдалося зустрітись цього вівторка....

¤ 
Східний гороскоп:

Східний гороскоп:

яка тварина правитиме у 2021 році

Новий рік – час чудес, виконання бажань, тому люди заздалегідь задаються питанням, яким буде 2021 рік, якої тварини за гороскопом. Адже важливо знати, в чому зустрічати і що готувати на святковий стіл, а також що чекає світ у наступному році....

¤ 
Дивовижні різдвяні страви у різних країнах світу

Дивовижні різдвяні страви у різних країнах світу

Франція Святкування у Франції починаються серйозно напередодні Різдва, після опівночі. Часто основою стравою на столі є морепродукти, французи, в основному надають перевагу лососю або устрицям....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (3904)
• Розшифровка аналізу крові: [841] (3567)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (2974)
• Бюджет і ми… [965] (2968)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (2945)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (2943)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (2943)
• Допомога під час карантину [967] (2908)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (2839)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (2837)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (2824)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (2810)
• Живи до ста! [965] (2740)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (2677)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (2668)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (2637)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (2607)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (2440)

ТОП-15 свіжого номера:

• Церква «Христос є відповідь» поширює сімейні цінності (321)
• Підозрюваного у вбивстві підприємця арештували (319)
• Двадцятий – високосний (319)
• Дивовижні різдвяні страви у різних країнах світу (308)
• Православний церковний календар 2021 (308)
• Школярки під час уроку курили електронну сигарету (295)
• Андрій Карауш: «Ми працюємо в ринкових умовах за соціальним тарифом…» (289)
• Зловмисники пограбували музей (289)
• Східний гороскоп: (285)
• Віктор Шакирзян: «Працювати так, аби люди відчували зміни» (285)
• Грудневі пенсії профінансовані (274)
• Студенти Рівненщини отримали премії за свої знання (272)
• У Рівному продовжать рух громадського транспорту (270)
• Шоколадна «Картопля» (266)
• Кращі рецепти корисної куті з різних круп на Святий вечір (266)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс