Наукові діячі з Китаю з’ясували, як надлишок фруктози у раціоні може відбитися на здоров’ї людини. Відповідне дослідження опубліковане у Chinese Medical Journal.
Робота вчених полягає у вивченні процесу метаболізму фруктози. Як виявилося, замінювати цукор подібними підсолоджувачами не настільки безпечно, як вважають люди.
Зокрема автори роботи з’ясували, що для перетворення фруктози на глюкозу у організмі людини руйнується ключове джерело енергії у клітинах. Як наслідок – дефіцит цих необхідних молекул під назвою «АТФ». Саме тому у процес залучається інший метаболічний шлях, що стає причиною накопичення у суглобах і крові сечової кислоти. З цієї причини збільшується ризик розвитку подагри.
Крім того, вчені попередили, що надмірна кількість фруктози сприяє збільшенню запасів абдомінального жиру і холестерину.
¤ Чим корисний часник?Ми звикли вважати часник спецією, але, насправді, цей овоч може принести величезну користь для здоров’я. Тільки треба вміти його правильно їсти....
| | ¤ Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянинаПравоохоронці вилучили у рівнянина пістолет Макарова, шість гранат й вісім запалів до них, чотири детонатори, три димові шашки та понад 850 патронів до різної зброї....
|
¤ Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу34-річна жителька Дубенського району побачила у соціальній мережі допис із інформацією про виплату, яку можна отримати від держави. Перейшовши за посиланням – вказала дані банківської картки, зокрема й CVV-код та пін-код....
| | ¤ НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування14 березня стартує реєстрація для проходження національного мультипредметного тесту в 2024 році. А основна сесія НМТ триватиме з 14 травня до 25 червня....
|
|