Салат пошаровий “Мімоза”
Сучасний варіант салату - з лососем. Нижній шар - терта варена морква, потім - майонез, далі - консервований лосось (горбуша), дрібно нашинкована цибуля, да-лі - майонез, 3-ій шар - дрібно нарізані білки (з 4-х варених яєць), знову - майонез, тертий сир, майонез, терте яблучко без шкірки, майонез. Зверху посипати подрібненими жовтками.
Салат з буряком
Перший шар - терта сира морква з часником і волоськими горіхами, майонез, тертий сир, майонез, варений тертий буряк з часником і горіхами, майонез.
Салат з авакадо й огірком
Авокадо розрізаємо навпіл уздовж, видаляємо кісточку. Обережно ложкою дістаємо м’якоть. Ріжемо кубиками, збризкуємо соком лимона. Свіжі огірки чистимо і нарізаємо кубиками. Крабові палички або м’ясо омара - теж. Потім усе змішуємо, заправляємо ма-йонезом, у який додаємо трішки часнику. Отриманий салат викладаємо в човники (половинки авокадо без м’якоті), прикрашаємо - за бажанням - гранатовими зернятками, часточкою лимона, червоною ікрою, креветками тощо.