Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №793 від 19.01.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс політики

Вже наліталися? Комерційним директором рівненського аеропорту призначили 29-річного журналіста

Вже наліталися? Комерційним директором рівненського аеропорту призначили 29-річного журналіста

Розвиток будь-якого підприємства чи організації залежить від того, наскільки досвідченим та професійним в конкретній галузі є його керівництво. Особливо, якщо це стосується специфічних напрямків, до яких можна віднести й аеропорт. Сумнівно, що десь в цивілізованій країні або навіть іншій області України керувати таким стратегічним підприємством поставили б молоду людину без спеціальних технічних знань та відповідного досвіду роботи. Втім, це історія не про Рівне. Тут, схоже, головна зовсім інша риса - політична відданість. Але про все по порядку.

Останні з десяток років Міжнародний аеропорт «Рівне», можна сказати дихав на ладан. Окрім чартерних літаків столичних високопосадовців, на рівненському летовищі майже нікого більше не приймали. Обладнання поволі старіло та іржавіло, а трудовий колектив перевели на неповний робочий тиждень. З обласного бюджету щороку виділяли мільйони на підтримку підприємства, втім ці гроші безслідно зникали в борговій ямі, яка за часи простою летовища сягнула 12 мільйонів гривень.

Кожен новий голова обласної ради та адміністрації не втрачав можливості підняти свій рейтинг на темі аеропорту, однак далі розмов справа не заходила. Поки політики піарилися, рівняни вже давно звиклися із думкою, що в рідному місті від колишнього аеропорту, образно кажучи, залишилися лише будівля, територія та вивіска. Принаймні, про те, щоб не їхати до Львова чи Борисполя, а полетіти в Туреччину чи Єгипет з Рівного, місцеві могли лише мріяти.

Світло в кінці тунелю стало видно у липні минулого року. Після тривалих перемовин обласного керівництва із авіакомпанією «Bravo Airways» перші літаки почали відправлятися з Рівного до Туреччини. Далі - до Єгипту. Активно ведуться переговори про відкриття інших чартерних напрямків.

А тим часом керівництво рівненського аеропорту не менш активно заробляє гроші. І йдуть вони, судячи з результатів аудиту Державної фінансової інспекції, яка недавно проводила перевірку цього комунального підприємства, точно не на погашення боргів і розвиток аеропорту.

Як писало обласне видання «Рівне вечірнє», перевіряючими було виявлено, що керівництво Рівненського аеропорту допустило зловживань на суму 1,1 мільйона гривень, а його директор Ігор Насинюк розтратив 300 тисяч гривень, сплативши їх за комунальні послуги інших структур, які працюють на території аеропорту.

Крім того, за словами начальника Державної фінансової інспекції у Рівненській області Анатолія Карп’юка, аеропорт зменшував ціни для авіакомпаній на обслуговування літаків, списував заборгованість комерційним структурам, які орендували приміщення аеропорту, а також занижував вартість оренди, вказуючи, що орендує фірма для «наукової діяльності», а насправді у приміщенні ремонтували авто.

Зважаючи на всі викладені факти, Державна фінансова інспекція рекомендувала обласній раді, за результатами перевірки, звільнити директора аеропорту Ігоря Насинюка та його головного бухгалтера Зінаїду Кричильську. Втім, цього не сталося. Питання, хоч і виносилося на розгляд профільної комісії обласної ради, але необхідної підтримки серед депутатів воно тоді не знайшло. Більшою мірою завдячуючи тому, що тоді в цій комісії головував Михайло Кириллов.

Той, хто у червні 2015 року, будучи головою обласної ради активно лобіював кандидатуру екс-регіонала, викладача інституту слов’янознавства Ігоря Насинюка, на посаду директора аеропорту. Навіть незважаючи на те, що Насинюк не мав відповідної для такої посади освіти. Тоді проти такого призначення протестувала частина колективу підприємства, однак безрезультатно.

Більше того, протеже пана Кириллова робить ще один дивний з точки зору кадрової політики та перспектив розвитку рівненського аеропорту, але цілком логічний, з погляду політичної доцільності, крок – призначає своїм заступником та директором з комерційних питань ще одного відданого поплічника Кириллова 29-річного Михайла Чубая. У минулому - журналіста та телеведучого рівненського телеканалу РТБ, де він вів розважальні програми. Після обрання Михайла Кириллова головою обласної ради Чубай йде працювати до нього прес-секретарем. Окрім того, веде підконтрольний Кириллову інтернет-сайт «Таке.Інфо».

Коли після минулих місцевих виборів Рівненська облрада отримала нового голову, Чубай пішов з посади прес-секретаря, але лишився наближеною до Михайла Кириллова людиною. Залишився він і власником та редактором Інтернет-видання «Таке.Інфо». Принаймні для загалу. Ще в його біографії вказано - експерт в медійній галузі, PR політичного консалтингу. З недавнього часу ще й політик від руху Міхеїла Саакашвілі. А тепер в його трудовій книзі додався і запис про призначення комерційним директором Міжнародного аеропорту «Рівне».

Директор Рівненського аеропорту Ігор Насинюк у коментарі кореспонденту PRESS-ЦЕНТР зазначив, мовляв жодних проблем у тому, що на таку відповідальну посаду призначив молоду і без відповідного досвіду роботи людину не бачить.

- Так, Михайло Чубай став комерційним директором. А що тут такого? Для цього достатньо мати освіту журналіста і маркетолога. А в нього це є. Він має досвід роботи в рекламі, вміє розробляти план розвитку. Головне, щоб людина була досвідчена і можна було їй довіряти, зазначив пан Насинюк.

На запитання журналіста про те, чи не став приорітетом у призначені на цю посаду пана Чубая той факт, що його пов’язують із Михайлом Кирилловим, директор аеропорту відповів коротко і майже по-філософськи:

- Питання дуже різностороннє. Люди працюють із різними людьми - сьогодні з одним, завтра - з іншим, одні йдуть - інші приходять, міняються.

Цілком обґрунтованим і без краплі політичного підтексту вважає своє призначення і сам пан Чубай:

- Щоб стати комерційним директором аеропорту, достатньо трьох ключових позицій - бути піарником, маркетологом і економістом. Освіта журналіста це забезпечує. Я досить довго працював у сфері журналістики і цього цілком достатньо, щоб розуміти, чого бракує нашому аеропорту. Головне – це популяризація, привабливість і зацікавленість мешканців Рівненщини. Вам відкрию таємницю – з 2010 року я займався підприємницькою діяльністю, тож що таке бізнес і гроші, добре знаю. Я хочу працювати на благо рівненського аеропорту, бо не кожен рівнянин навіть знає про всі можливості наших повітряних воріт.

Що ж, сподіваємося, що призначення пана Чубая комерційним директором аеропорту дійсно не було політичним рішенням. І його досвіду та професіоналізму, про які він зараз говорить, не забракне на такій відповідальній посаді.

19.01.2017Влад ІСАЄВ, Мирослава БЗІКАДЗЕ, PRESS-ЦЕНТР


Переглядів: 1241

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14464)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14222)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13774)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13655)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (747)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (84)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"