Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №796 від 16.02.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Червень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

14 порад, як зробити ваші котлети смачнішими

14 порад, як зробити ваші котлети смачнішими

Звичайно, у кожної господині є свій, випробуваний мамою-сестрою-бабусею, рецепт котлет, який відрізняється від інших, якщо не способом приготування, то принаймні пропорціями складників.

Ми ж пропонуємо вашій увазі 14 порад, які, маємо надію, зроблять ваші котлетки ще смачнішими.

1. Фарш – виключно домашнього приготування. Перемолоти в електром’ясорубці чи в старенькій чавунній – не принципово, це лише питання економії часу. Однак не варто перемелювати через надто дрібну насадку або прокручувати більше одного разу. Надто «пережовані» котлети виходять менш соковитими.

2. М’ясо на фарш – мінімум двох (краще – трьох) видів. Класичне поєднання – свинина + яловичина. Ідеальне – свинина + телятина + баранина.

3. Хибна думка, що хліб у котлети додається для того, щоб страви вийшло більше. Зовсім ні. Саме завдяки хлібу сік, що виділяється з м’яса під час смаження, залишається в котлетах, а не витікає в пательню, пострілюючи і розбризкуючи жир.

4. Зовсім не обов’язково це має бути білий нарізний батон. Підійде і просто білий хліб. Але неодмінно НЕсвіжий, а краще – черствий і розмочений як мінімум – у воді, як максимум – у молочних вершках чи молоці.

5. Яйця за радянським ­ГОСТом у котлети не додавали. Нам – можна. Але чи варто? Зазвичай яйце дають «для страховки» – щоб котлети не розпадалися. Але воно зробить кінцеву страву більш твердою. Набагато цікавіше яйце додати не в середину, а обмакнути в нього котлету перед смаженням.

6. Цибуля, натерта на дрібну тертку або перекручена у м’ясорубці разом із фаршем, надасть котлетам соковитості і аромату. Можна додати і дрібно посічений часник, але тут уже мусово враховувати індивідуальні смаки потенційних їдців – не всі часник у котлетах полюбляють.

7. Спеції – на любителя, однак не варто забивати ними натуральний смак мʾяса. А от меленим чорним перцем зіпсувати котлети важко. Тож не шкодуйте.

8. Вимішувати фарш треба дуже ретельно – це запорука того, що котлети будуть рівномірно соковитими і смачними у всіх місцях.

9. Коли фарш добре вимішаний, його треба сильно відбити: взяти фарш у долоні, підняти руки і з силою гепнути його назад у миску. І так не менше 10-ти разів. Після цієї процедури жодна котлетка не розпадеться під час смаження. І це, зауважте, без жоднісінького яйця.

10. Формувати котлети слід змоченими у воді руками, щоб фарш не прилипав. Форма – довільна, на смак це суттєво не впливає. На настрій – однозначно, тож робіть так, як вам подобається.

11. Панірувати можна в борошні, в сухарях або в манній крупі. Вибір – теж справа особистого смаку та настрою. Тож поекспериментуйте і визначте свою улюблену паніровку.

12. Найкраща сковорода для котлет – глибока і простора, з товстим дном. Ідеально – якщо чавунна. І обовʾязково – добре розігріта.

13. Жир для смаженя – рафінована олія або топлене масло. Друге – смачніше, однак може пригорати, якщо вогонь відрегульований не оптимально.

14. Обсмажувати сформовані і запаніровані котлети з двох сторін до золотистої (не коричневої!) скоринки. Якщо котлети у вас не плоскої, а циліндричної форми, то варто перевернути ще й «на бочок». Однак не пересмажте. При натисканні виделкою готові котлети повинні трохи сочитися.Історія та правила приготування смачних котлет

Традиційний і майже класичний гарнір до котлет – звичайно, картопляне пюре. Однак чудово смакуватиме і з рисом, і з макаронами, і просто зі свіжими овочами.

16.02.2017


Переглядів: 362

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1019 від 10.06.2021p.
¤ 
Випав із вікна гуртожитку

Випав із вікна гуртожитку

До поліції 7 червня близько першої ночі надійшло повідомлення від медиків «швидкої», що вони констатували смерть хлопця, який випав із вікна гуртожитку по вулиці Соборній обласного центру....

¤ 
Біля Рівного побили водія маршрутки

Біля Рівного побили водія маршрутки

Із тяжкими травмами голови до Рівненської центральної міської лікарні сьомого червня близько 19 години доставили 56-річного рівнянина....

¤ 
Як і де працюватимуть центри масової вакцинації проти COVID-19?

Як і де працюватимуть центри масової вакцинації проти COVID-19?

В останні вихідні травня у Києві, Львові та Одесі відкрилися масові центри вакцинації проти COVID-19. Подібно до закордонних колег українські медики працювали на стадіонах та в експоцентрі. Щепитися могли люди, які записалися на вакцинацію через «Дію» або контакт-центр Міністерства охорони здоров’я. Детальніше про це дізнався Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Рівненські медики вивчали досвід київських колег

Рівненські медики вивчали досвід київських колег

Делегація медиків з Рівненщини побувала у Київській обласній клінічній лікарні, де переймала багаторічний досвід....

¤ 
«Батьківщина» передала до ЦВК усі необхідні для старту референдуму документи

«Батьківщина» передала до ЦВК усі необхідні для старту референдуму документи

Юлія Тимошенко разом із депутатами «Батьківщини», аграріями, фермерами, громадськими діячами та профспілками передали до Центральної виборчої комісії повний пакет документів, необхідних для реєстрації ініціативної групи, яка збиратиме три мільйони підписів за референдум на захист землі....

¤ 
Спеції, які володіють магічними властивостями для залучення багатства, здоров’я і удачі

Спеції, які володіють магічними властивостями для залучення багатства, здоров’я і удачі

Звичні для нас спеції і приправи мають магічні властивості. Додаючи в їжу спеції, ми можемо привернути до себе те, що хочемо. Майже кожна приправа має своє магічне значення і силу....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (7006)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (6494)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (4908)
• Допомога під час карантину [967] (4906)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (4903)
• Бюджет і ми… [965] (4741)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (4711)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (4705)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (4702)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (4669)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (4639)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (4623)
• Живи до ста! [965] (4523)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (4452)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (4429)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (4334)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (4287)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (4108)

ТОП-15 свіжого номера:

• Верес – чемпіон Першої ліги 2020-2021! (134)
• Спортсмен з Рівного став чемпіоном Європи з легкої атлетики (120)
• «Батьківщина» передала до ЦВК усі необхідні для старту референдуму документи (114)
• Біля Рівного побили водія маршрутки (112)
• Випав із вікна гуртожитку (112)
• Як і де працюватимуть центри масової вакцинації проти COVID-19? (109)
• Спеції, які володіють магічними властивостями для залучення багатства, здоров’я і удачі (108)
• Коли підгодовувати помідори бором: хитрощі садівників (106)
• Як доглядати за часником в червні: (103)
• Рівненські медики вивчали досвід київських колег (101)
• Андрій Карауш: «В обласній раді ми налаштовані на конструктивну роботу»… (98)
• Чим окропити квітучі томати для отримання тонни плодів (92)
• Окрім COVID-19, на Рівненщині триває імунопрофілактика проти 10 календарних інфекцій (85)
• Працюючим пенсіонерам Рівненщини провели перерахунок пенсій (76)
• Свято на честь Дня захисту дітей (74)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс