Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №811 від 25.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Липень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Серпень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс здоров'я

Кабачки та патисони

Кабачки та патисони

подбають про здоров’я та красу

Корисні діабетикам і товстунам Плоди кабачків і патисонів містять багато калію, фосфору, магнію, заліза, органічних кислот, багаті вітамінами групи В, вітаміном А (який корисний для зубів і волосся, добре впливає на зір), порівняно з гарбузами в них менше каротину й вуглеводів, але вітаміну С (який бере участь у виробленні колагену й впливає на шкіру) вдвічі більше. Кабачки й патисони надзвичайно корисні за всіх захворювань травного тракту. Клітковина м’якоті кабачків сприяє активізації роботи органів травлення. Кабачки та патисони, як і гарбузи, легко засвоюються організмом і допомагають засвоєнню іншої, більш важкої, їжі.

Харчові волокна кабачків добре адсорбують токсичні речовини, надлишок холестерину й води, виводячи їх з організму. Надзвичайно корисні кабачки й людям літнього віку. Їх рекомендують вводити в раціон харчування в разі захворювань нирок, печінки, гіпертонії. М’якуш плода містить цукор, білки, мінеральні речовини, які легко засвоюються організмом, не подразнюючи шлунок і кишковик, сприятливо впливають на кровотворення, перешкоджаючи розвитку атеросклерозу. Багаті на калій та мідь, кабачки незамінні також за недокрів’я.

Їх вводять у дієту людей, які страждають від серцево-судинних та ниркових хвороб, атеросклерозу, діабету, хвороб печінки. М’якуш, насіння й квітки кабачка, як сечогінний засіб, незамінні за різних набряків. Кабачки й патисони здебільшого складаються з води, вони малокалорійні (близько 30 ккал в 100 г «живої» ваги, харчових волокон усього 0,7%) і створюють ілюзію швидкого насичення, тим самим знижуючи споживання іншої, більш висококалорійної їжі, тому їх варто вживати людям, що бажають схуднути.

Природний антиоксидант і косметолог

Кабачки дуже добре засвоюються й служать чудовим дієтичним продуктом. І що цікаво, ідеально підходять для різних дієт. Наприклад, відварені кабачки, а також пюре й пудинги, зроблені з цих овочів, активно використовують у разі щадних дієт у хворих, що мають проблеми з травним трактом.

Хімічний склад кабачків робить цей овоч корисним продуктом для діабетиків, для яких у харчуванні дуже важливе обмеження вуглеводів і жирів. Дієтичні властивості роблять кабачки одним із поширених продуктів, який використовують для приготування дитячого харчування.

У кабачках містяться речовини, які є хорошими природними антиосксидантами. Це означає, що плодии активно піклуються про еластичність сполучної тканини людини, зменшують ризик виникнення онкологічних захворювань, знижують інтенсивність появи ознак старіння.

Вони «дбають» про красу та здоров`я волосся, шкіри, одночасно оберігаючи її від передчасного старіння, поліпшують мікроциркуляцію кровоносних судин шкіри, створюють надійний захист від ультрафіолетових променів. Доведено також і те, що кабачки допомагають волоссю чинити опір передчасній сивині.

Найбільш корисні недозрілі кабачки завдовжки близько 20-25 см. Їх використовують разом зі шкіркою, злегка провареними без солі й жирів. Квітки, які самі впали на землю, заварюють по 7-9 штук на склянку окропу й п’ють протягом дня, незалежно від прийому їжі.

У якості протиалергійного засобу 5-6 разів на день між прийомами їжі п’ють по третині склянки настою з 10-12 квіток рослини, залитих 0,5 л окропу й настояних 2-3 години. Насіння не смажать, а сушать у гарячій духовці й систематично вживають по 15-25 насінин на день.

Увага! Не рекомендують захоплюватися кабачками в разі захворювань нирок, які пов`язані з порушенням виведення калію.

25.05.2017


Переглядів: 856

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1079 від 05.08.2022p.
¤ 
Дієтологи назвали найшкідливішу каву

Дієтологи назвали найшкідливішу каву

Не варто зловживати кавою з великою кількістю молока і цукру, заявили лікарі-дієтологи....

¤ 
МОЗ: Пацієнти отримуватимуть електронний рецепт на антибіотик

МОЗ: Пацієнти отримуватимуть електронний рецепт на антибіотик

Українці почали отримувати електронний рецепт на антибіотики з 1 серпня. Така можливість доступна в закладах, які підключені до електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ)....

¤ 
На випадок ймовірного вторгнення з білорусі Рівненщина має план евакуації

На випадок ймовірного вторгнення з білорусі Рівненщина має план евакуації

У Рівненській ОДА під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна відбулося засідання евакуаційної комісії. Участь у нараді взяли представники райдержадміністрацій, силовики та військові....

¤ 
У Рівному провели нараду з перевізниками

У Рівному провели нараду з перевізниками

Начальник управління транспорту Рівнеради Василь Сливка 29 липня провів першу нараду з перевізниками Рівного....

¤ 
У Рівному урочисто погасили нову поштову марку

У Рівному урочисто погасили нову поштову марку

У Рівному урочисто погасили нову поштову марку «Доброго вечора, ми з України». Вона стала четвертою, яку випустила Укрпошта за період воєнного стану....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (16196)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (14335)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (11912)
• Допомога під час карантину [967] (11839)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (11717)
• Живи до ста! [965] (11386)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (11303)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (11295)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (11254)
• Бюджет і ми… [965] (11234)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (11208)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (11189)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (11110)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (11101)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (11098)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (10914)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (10634)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (10606)

ТОП-15 свіжого номера:

• Все вище, і вище, і вище… (163)
• Сир із кефіру та молока (109)
• Автопригода з трьома авто: загинув водій вантажівки (85)
• Збив на переході неповнолітнього (84)
• ДТП на Дубенщині: травмувалися водій легковика та пасажирка (83)
• Смертельна ДТП на Сарненщині (81)
• 4 «народних» антисептика, які насправді не працюють (81)
• Користь і шкода йодованої солі: моменти, які необхідно враховувати (80)
• Виділили додаткові кошти на ремонти укриттів в місті (80)
• Чи варто заощаджувати зубну пасту при чищенні і чи треба її чергувати? (79)
• Корисні способи використання окропу в побуті (78)
• Понад 160 тисяч гривень виманили шахраї у жителів Рівненщини (76)
• Не тільки біль в горлі: як наш організм реагує на морозиво в спеку? (75)
• На Рівненщині працює телеграм-канал із пошуку роботи: від роботодавців надійшло понад 700 пропозицій щодо працевлаштування (75)
• У Рівному урочисто погасили нову поштову марку (72)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс