Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №812 від 01.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Червень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Як зробити просту коптильню з каструлі, та що у ній можна закоптити

Як зробити просту коптильню з каструлі, та що у ній можна закоптити

Існує три способи копчення: холодне, напівгаряче й гаряче. Гарячим вважається копчення за температури від 43 °С і вище. Сьогодні це всесвітньо популярний спосіб готування, улюблений багатьма за м’яку, ніжну кінцеву консистенцію, приємний аромат і можливість тривалого зберігання приготовленої страви.

Споруджуємо коптильню своїми руками

Для виготовлення коптильні знадобиться: 

• каструля велика - 1 шт. (краще взяти стару); 

• мангал (але можна обійтися кількома цеглинами); 

• стара решітка (решітку можна також виготовити з проволоки власноруч); 

• пельменниця

Збираємо конструкцію

Ставимо мангал. У нього кладемо цеглини. На цеглини ставимо каструлю (ви також можете розмістити каструлю на шампурах). У каструлю ставимо решітку (як опору). На неї пельменницю. Коптильня готова.

Що ще потрібно?

Знадобиться тріска, бажано яблунева. На одне копчення потрібна буквально жменька (тріска повинна зовсім трохи прикривати дно коптильні).

Важливо: для зменшення кількості шкідливих речовин тріску попередньо вимочують. Дим з нижнього шару, просочуючись через вологий верх, залишає на ньому шкідливі складові.

Якщо насипати більше, то перебір з димом відіб’ється на смаку страви (з’явиться неприємна гіркота).

Тріска

Осика надає копченостям досить ніжний присмак.

Дуб - приємний стійкий аромат.

Ідеально для копчення підходить деревина фруктових дерев: сливи, груші, яблуні. А от смолиста деревина не підходить категорично! Сосна, ялиця, ялина надають продукту гіркий присмак.

Для більш цікавого смаку можна додати до тріски яловець, м’яту, вишневе або порічкове листя.

Паливо

Крім тріски нам знадобиться паливо: вугілля або дрова. А краще й те, і інше - для підтримки постійного жару та невеликого вогню під нашою конструкцією.

Отже, чудо технологічної думки споруджене. Тепер настала черга найголовнішого - готування! У цьому питанні вашій фантазії буде де розгулятися - всіх варіантів і не перелічити.

Риба

Риба вважається найбільш популярним продуктом для копчення.

Чи треба її якось попередньо підготувати? Треба! Цілу рибину потрібно надрізати, натерти спеціями, у надрізи покласти часточки лимона. Для натирання ми рекомендуємо наступну суміш трав: суха петрушка, кріп, орегано, білий перець, запашний перець. Аматори гостренького можуть додати часник, перець чилі. Натирати рибу потрібно проти луски.

Для копчення підходять: форель, сьомга, короп, окунь, тріска, терпуг, минтай, камбала, мойва. Залежно від розміру риби, на її копчення потрібно від 40 хвилин до півтори години.

М’ясо

Найпростіше, що можна закоптити - це сосиски, сардельки. Як швидкий перекус зійде. А якщо ви попередньо запаслися булочками, гірчицею, в’яленими помідорами та зеленню - можна зробити чудові хоти-доги - будь-який американець позаздрить! Сосиски бажано брати з сиром - вони виходять дуже ніжними і у той же час пікантними. Час копчення 15-20 хвилин. 

На копчення курячого філе, грудок або ніжок вам буде потрібно від 30 хвилин до години. Краще перевіряти готовність курки, щоб не перетримати, а то вона стане сухою. На грудках і ніжках краще зробити надрізи, щоб дим повноцінно проникав усередину. Готовий продукт ідеально сполучається з маринованою цибулею і зеленню.

Чудово в коптильні виходить свиняча вирізка. У вищезгаданий розсіл додаємо багато дрібно порубаного кропу. Замочуємо свинину на 3-5 годин.

Після просушуємо, робимо надрізи, у які вставляємо часник (чим більше, тим краще). Час копчення - близько 40 хвилин.

Сало

Коптити потрібно вже солоне сало. Процес засолювання донезмоги простий: сало нарізаємо невеликими брусками, натираємо сіллю (можна додати перець, кріп, часник, лавровий лист), заливаємо солоним розчином і відправляємо на добу в холодильник.

Солоне сало обтираємо-обсушуємо. Викладаємо на решітку шкірою вниз.

Час копчення близько 40 хвилин. Закопчене сало здобуває приємний золотаво-коричневий відтінок і ні з чим не порівнянний аромат.

Вживати з чорним хлібом, зеленою цибулею, кропом і часником. А можна й під запітнілу чарочку.

Смачно запікати картоплю у фользі, прокладаючи між її половинками тонкі скибочки сала.

01.06.2017


Переглядів: 398

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1019 від 10.06.2021p.
¤ 
Випав із вікна гуртожитку

Випав із вікна гуртожитку

До поліції 7 червня близько першої ночі надійшло повідомлення від медиків «швидкої», що вони констатували смерть хлопця, який випав із вікна гуртожитку по вулиці Соборній обласного центру....

¤ 
Біля Рівного побили водія маршрутки

Біля Рівного побили водія маршрутки

Із тяжкими травмами голови до Рівненської центральної міської лікарні сьомого червня близько 19 години доставили 56-річного рівнянина....

¤ 
Як і де працюватимуть центри масової вакцинації проти COVID-19?

Як і де працюватимуть центри масової вакцинації проти COVID-19?

В останні вихідні травня у Києві, Львові та Одесі відкрилися масові центри вакцинації проти COVID-19. Подібно до закордонних колег українські медики працювали на стадіонах та в експоцентрі. Щепитися могли люди, які записалися на вакцинацію через «Дію» або контакт-центр Міністерства охорони здоров’я. Детальніше про це дізнався Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Рівненські медики вивчали досвід київських колег

Рівненські медики вивчали досвід київських колег

Делегація медиків з Рівненщини побувала у Київській обласній клінічній лікарні, де переймала багаторічний досвід....

¤ 
«Батьківщина» передала до ЦВК усі необхідні для старту референдуму документи

«Батьківщина» передала до ЦВК усі необхідні для старту референдуму документи

Юлія Тимошенко разом із депутатами «Батьківщини», аграріями, фермерами, громадськими діячами та профспілками передали до Центральної виборчої комісії повний пакет документів, необхідних для реєстрації ініціативної групи, яка збиратиме три мільйони підписів за референдум на захист землі....

¤ 
Спеції, які володіють магічними властивостями для залучення багатства, здоров’я і удачі

Спеції, які володіють магічними властивостями для залучення багатства, здоров’я і удачі

Звичні для нас спеції і приправи мають магічні властивості. Додаючи в їжу спеції, ми можемо привернути до себе те, що хочемо. Майже кожна приправа має своє магічне значення і силу....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (7049)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (6531)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (4932)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (4932)
• Допомога під час карантину [967] (4931)
• Бюджет і ми… [965] (4764)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (4733)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (4726)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (4724)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (4691)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (4663)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (4647)
• Живи до ста! [965] (4547)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (4478)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (4448)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (4355)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (4305)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (4136)

ТОП-15 свіжого номера:

• Верес – чемпіон Першої ліги 2020-2021! (264)
• Спортсмен з Рівного став чемпіоном Європи з легкої атлетики (207)
• «Батьківщина» передала до ЦВК усі необхідні для старту референдуму документи (181)
• Біля Рівного побили водія маршрутки (178)
• Спеції, які володіють магічними властивостями для залучення багатства, здоров’я і удачі (173)
• Як і де працюватимуть центри масової вакцинації проти COVID-19? (169)
• Випав із вікна гуртожитку (169)
• Рівненські медики вивчали досвід київських колег (156)
• Як доглядати за часником в червні: (152)
• Коли підгодовувати помідори бором: хитрощі садівників (148)
• Андрій Карауш: «В обласній раді ми налаштовані на конструктивну роботу»… (146)
• Чим окропити квітучі томати для отримання тонни плодів (145)
• Окрім COVID-19, на Рівненщині триває імунопрофілактика проти 10 календарних інфекцій (129)
• Працюючим пенсіонерам Рівненщини провели перерахунок пенсій (126)
• Свято на честь Дня захисту дітей (121)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс