Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №845 від 25.01.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Грудень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Кілька порад, як вибирати у магазині заморожене тісто

Кілька порад, як вибирати у магазині заморожене тісто

Випічка з листкового тіста, завжди по-особливому ніжна та вишукана. Зрозуміло, що бажаючи зекономити час, багато господинь купує його у магазинах. Але будьте уважні, неякісне тісто загрожує не тільки зіпсованою стравою, але й сальмонельозом.

Пропонуємо вашій увазі збірку порад, які допоможуть вам вибрати якісне заморожене тісто.

У першу чергу, зверніть увагу на умови зберігання продукту. Необхідно, щоб він зберігався у спеціальному устаткуванні, однак морозильна камера холодильнику не рівня.

У зв’язку з цим, подивіться, який встановлений температурний режим камери, адже він не повинен опускатися нижче -18 °С. У таких умовах тісто може зберігатися від 3 до 12 місяців. Якщо температурний режим постійно коливається – це негативно впливає на якість продукту, а якщо тісто піддавалося повторному заморожуванню, то про «пишну» випічку можна сміливо забути.

Упаковка (швидше за все, поліетиленовий пакет) повинна бути герметичною, інакше найменша зміна температури та вологості виявляться згубними.

Доторкніться до упаковки, проведіть по ній рукою. Тісто повинно бути дуже твердим, не деформованим. Якщо відчуваються здуття або зміни форми тіста, це означає, що тісто розморожували, а потім повторно заморожували. Бажано, щоб воно перекочувалося в упаковці з місця на місце і не прилипало у кутках.

На пластинах тіста не повинно бути темних плям. Якісне тісто має шорсткувату поверхню, а колір його може варіюватися від блідо-сірого до ясно-жовтого.

Вибирайте тісто від виробника, що добре зарекомендував себе.

Листкове тісто може бути як дріжджовим, так і бездріжджовим. Простотою у приготуванні відрізняється дріжджове тісто. Воно ніжніше за структурою та м’якіше. З дріжджового тіста виходять дуже смачні круасани.

Для випікання коржів ідеально підійде бездріжджове тісто, головним інгредієнтом якого є маргарин. При випічці маргарин нагрівається і буквально розсуває шари тіста.

Якщо виробник із метою економії замінить маргарин рослинними жирами, випічка у духовці не підніметься. Виробники, що проявляють турботу про своїх покупців, на упаковці пишуть, як правильно поводитися з тістом і які вироби можна з цього тіста випікати.

У складі дріжджового тіста повинні бути пшеничне борошно вищого сорту, вода, маргарин, кислота лимонна харчова та сіль. Добре, якщо у складі присутні молоко і яєчний порошок. А ось штучних барвників, ароматизаторів, ідентичних натуральним, а також добавок з індексом E у якісному продукті не повинно бути.

Чим більше у тісті шарів, тим смачнішою буде випічка. Тому, вибираючи тісто, варто пошукати на упаковці напис, що вказує на кількість шарів у напівфабрикаті. Гарний показник шаруватості для дріжджового тіста – 48, а для бездріжджового – 256.

Зверніть увагу на маркування тіста, яке купуєте: «заморожене після часткового розшарування» або «швидкозаморожене»? Справа в тому, що за цими назвами ховаються різні технології виробництва, а отже і різні способи його розморожування. Тісто, що було миттєво заморожене для того, щоб не втратити свої смакові якості, спочатку повинно відтанути в холодильнику, а потім при кімнатній температурі. А от заморожене тісто після часткового розшарування вже через 20 хвилин повністю розмерзнеться. До розморожування варто підходити дуже відповідально, адже якщо перестаратися, то тісто стане дуже липким та м’яким, а пиріжки під час приготування втратять форму та привабливість.

Як і всі заморожені продукти, листкове тісто не рекомендують повторно заморожувати.

Продукт не потрібно додатково розкачувати — він і так у вигляді тонкого шару, у декількох міліметрах якого міститься 200-250 шарів.

Щоб одержати пишну випічку потрібно правильно розморозити тісто перед приготуванням. Весь процес займає не менше двох годин. Спочатку треба розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підійде.

Не варто посипати магазинне тісто борошном, інакше воно втратить смак.

Зазвичай для випікання замороженого листкового тіста не потрібно змащувати деко жиром, інакше коржі будуть занадто жирними.

Існує думка, що дріжджі шкідливі для здоров’я. Насправді дріжджі гинуть під час випікання, коли температура перевищує +50 градусів. Під час випікання температура всередині виробу досягає 95-100 градусів, а на поверхні – 200 градусів.

25.01.2018


Переглядів: 1530

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1095 від 01.12.2022p.
¤ 
Вчені виявили, що зловживання сіллю підвищує рівень гормону стресу в організмі

Вчені виявили, що зловживання сіллю підвищує рівень гормону стресу в організмі

Більшість дорослих людей з’їдають майже 9 грамів солі на день, адже рекомендована доза – менше 6 грамів....

¤ 
Хотів пограбувати цех

Хотів пограбувати цех

Слідчі ВП № 1 (м. Рівне) Рівненського РУП за фактом незакінченого замаху на крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, розпочали досудове розслідування....

¤ 
Нерозкриті таємниці органного залу:

Нерозкриті таємниці органного залу:

в обласній філармонії вперше почали проводити екскурсії

27 листопада відбулася перша екскурсія для дорослих у Рівненській обласній філармонії. Гід та дослідниця Рівного Світлана Калько розповіла про таємниці органного залу та показала, що відбувається за лаштунками цієї сакральної будівлі....

¤ 
Пункти Незламності відкриті у всіх відділеннях поліції Рівненщини

Пункти Незламності відкриті у всіх відділеннях поліції Рівненщини

До ініціативи щодо розгортання Пунктів Незламності долучається також поліція Рівненщини....

¤ 
У Рівному презентували Центр знань з неінфекційних захворювань

У Рівному презентували Центр знань з неінфекційних захворювань

Це 4-й подібний заклад в Україні, створений за сприяння україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». Ініціатива працює в Україні 2 роки в 5-ти пілотних регіонах, серед них і Рівненщина. Він створений на базі Рівненського обласного центру громадського здоров’я (Рівне, вул. 16 Липня, 38)....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (16918)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (14649)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (12166)
• Допомога під час карантину [967] (12118)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (12013)
• Живи до ста! [965] (11669)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (11594)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (11584)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (11578)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (11504)
• Бюджет і ми… [965] (11498)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (11467)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (11436)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (11433)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (11396)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (11181)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (10911)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (10880)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному презентували Центр знань з неінфекційних захворювань (528)
• Пункти Незламності відкриті у всіх відділеннях поліції Рівненщини (169)
• Картопля по-австралійськи (162)
• Доступний і недорогий спосіб, як прибрати жовтизну з посуду (154)
• «Нам варто вчитися жити у херсонців»: Віталій Коваль поділився враженнями від поїздки на Херсонщину (112)
• Важливі дії перед пранням джинсів, які багато хто забуває зробити (112)
• Навіщо під час приготування фаршу кулінари додають соду? (107)
• Вчені виявили, що зловживання сіллю підвищує рівень гормону стресу в організмі (105)
• Хотів пограбувати цех (102)
• Незвичайний спосіб «підняти на ноги» навіть найслабшу орхідею (101)
• На Рівненщині про повітряну тривогу поліцейські сповіщатимуть через гучномовці (101)
• Шість переваг вітаміну D для організму людини (100)
• Нерозкриті таємниці органного залу: (100)
• Що потрібно зробити, щоб грошове дерево розкрило свої магічні здібності? (98)
• Збив пенсіонера на смерть (96)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс