Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №271 від 22.12.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Травень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ложка дьогтю

Білий цукор із чорними плямами

Білий цукор із чорними плямами

У продукції цукрозаводів знайдено сторонні домішки

За повідомленням прес-служби Рівненського регіонального центру ДП “Рівнестандартметрологія” Держспоживстандарту України, у двох із п’яти відібраних зразків солодкого піску, що зберігався на складах цукрозаводів Рівненщини, перевірка виявила кристали чорного кольору. На жаль, це не єдине порушення, допущене заводчанами.

“Білий, як цукор” - таке порівняння спадає на думку, коли ми бачимо щось на дивовижу чисте, ясне до блиску. Таким, по суті, і повинен бути рафінований цукор-пісок: білосніжним, сухим, без грудочок, однорідним за кольором, із блиском, і солодким на смак. Деякі любителі кажуть, що жовтуватий цукор більш солодкий, та фахівці стверджують, що колір залежить від ступеня очищення сировини.

Жовтуваті кристалики цукру відбілюють за допомогою вапняного молока. Випарюють, знову розчиняють у воді, розчин пропускають крізь активоване вугілля, після чого знову упарюють і кристалізують.

Саме в момент упарювання, якщо надто перегріти солодку масу, цукор може пригоріти, ось тоді в ньому і з’являються оті чорні кристалики.

Як цьому запобігти? Технологи-цукровари повинні пильнувати за дотриманням технології. Але цукрозаводи Рівненщини здебільшого оснащені старим обладнанням - отже, запобігти такому пригоранню, скаржаться виробники, досить важко.

Друге розповсюджене порушення - неправильне зберігання цукру. За умовами державного стандарту України, цукор-рафінад повинен зберігатися на складах за температури, яка не повинна перевищувати 40° С.

Цукор-пісок фасується у поліпропіленові мішки, перевірені санстанцією на відповідність стандарту і призначені винятково для фасування і зберігання цукру. На складах мішки, ящики і пакети з цукром-рафінадом слід укладати на піддони, покриті чистим брезентом, рогожею, мішковиною чи папером. Допускається укладання мішків, ящиків і групових упаковок на асфальтовану чи цементну підлогу без піддонів, на брезент, який після укладання штабеля загортають на два нижніх ряди. Однак не завжди наші виробники дотримуються цих простих правил. По-перше, економлять на опаленні приміщень, внаслідок чого вологість повітря підвищується до 92 відсотків при нормі - 70. Відповідно підвищується вологість самого цукру.

По-друге, перевірка виявила фасування у нестандартні лантухи виробництва Індії, на які не було відповідних документів і дозволу Міністерства охорони здоров’я на використання для пакування цукру.

За ці порушення, виявлені працівниками Рівненського регіонального центру Держспоживстандарту, на два цукрові заводи накладено значні штрафи за реалізацію неякісної продукції і заборонено зберігати продукцію на складах.

22.12.2006Валентина ЗАХАРОВА


Переглядів: 571

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1014 від 07.05.2021p.
¤ 
Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

22-24 квітня 2021року в місті Тернопіль відбувся Чемпіонат України з боротьби греко-римської серед юніорів....

¤ 
Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

На цьому наголосив очільник поліції Рівненської області Олексій Камишанський під час особистої зустрічі із т.в.о. начальника слідчого управління Ігорем Коцюбинським, що відбулася 30 квітня....

¤ 
Забив штахетиною до смерті

Забив штахетиною до смерті

Нині 18-річний мешканець села Щоків перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За завдане умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть односельця, йому загрожує до десяти років позбавлення волі....

¤ 

Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади

На Рівненщині необхідно зробити шкільну мережу більш ефективною. На цьому наголосив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський під час селекторної наради з головами РДА та територіальних громад області. Так, головний освітянин області пояснив, що оптимізація мережі загальноосвітніх навчальних закладів наразі є одним з найбільш актуальних завдань....

¤ 
На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

Уже традиційно на третій день Великодня жителі Рівненщини та багато гостей з інших регіонів з’їжджаються до урочища Гурби. Саме там сімдесят сім років тому відгримів найбільший в історії УПА бій. І досі у лісах покояться ті, хто у буремні часи став на захист України попри чисельну перевагу ворога....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (6219)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (5859)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (4466)
• Допомога під час карантину [967] (4454)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (4443)
• Бюджет і ми… [965] (4371)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (4334)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (4322)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (4271)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (4265)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (4265)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (4206)
• Живи до ста! [965] (4152)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (4045)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (4029)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3950)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3949)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (3734)

ТОП-15 свіжого номера:

• Як вибрати правильного партнера по продажі трикотажу серед великого переліку? (234)
• Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України (123)
• Чому слід іноді класти частину одягу в холодильник (105)
• Чому наші бабусі мили підлогу з сіллю, та чому цей спосіб досі актуальний (95)
• Кондиціонер для білизни в домашніх умовах – і ваша білизна буде вам «вдячна» (94)
• Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади (93)
• Розумні поради щодо альтернативного використання морозильної камери, окрім зберігання їжі (92)
• Заливний пиріг з яйцями та сардинами (83)
• На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА (81)
• Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі (81)
• Забив штахетиною до смерті (81)
• Двоє гравців “Кардинал-Рівне” отримали статус вільних агентів (79)
• Початок сезону… (76)
• Команди ДЮСШ Верес здобули дві перемоги у чемпіонаті ДЮФЛ (70)
• Вчені довели, що будь-які гриби здатні профілактувати рак (64)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс