Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №859 від 03.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як готують хріновуху. Три рецепти запашної настоянки

Хріновуху прийнято вважати чоловічим напоєм, хоча під час свят від цієї запашної настоянки не відмовляються й жінки. Пропонуємо вашій увазі три рецепти приготування хріновухи в домашніх умовах.

Рецепт хріновухи №1

За великим рахунком у складі хріновухи не повинно бути нічого зайвого, крім кореня хрону і, мабуть, меду. Однак додавання в рецептуру лимонного соку значно покращує якість напою, а спеції роблять смак багатшими. Нижче наведено найбільш простий і доступний рецепт, який вимагає від вас лише походу в магазин і тиждень терпіння.

Інгредієнти:

спиртова основа (горілка, самогон, розведений спирт) — 0,5 л;

мед — 1 ч. ложка;

хрін (свіжий корінь) — 10 см;

лимонний сік — 2 ст. ложки.

Дуже важливо використовувати свіжий хрін, так як консервований втрачає свій аромат та смак. Що стосується спиртової основи, то краще використовувати саме спирт або самогон подвійної перегонки, цукровий, приміром, так як їх можна розбавити до 45% (є думка, що хрін краде градус, тому з горілки вийде більш слабкий напій). Лимонний сік можна замінити цедрою, наприклад, з половини лимона.

Приготування:

Хрін потрібно почистити і порізати невеликими кружечками або брусочками. Можна і на крупну тертку, але отриманий напій може вийти занадто насиченим.

Покласти хрін в банку, додати мед і сік лимона. Залити все невеликою кількістю горілки/спирту/самогону і добре перемішати, потім долити решту.

Настоювати хріновуху треба 3-4 дні, не більше, періодично перемішувати.

Отриману настоянку процидіти через сито або кілька шарів марлі, перелити в пляшку.

Дати напою відпочити 3-4 дні. Хріновуха повинна бути дуже м’якою, з приємним ароматом та злегка жовтуватим відтінком.

Рецепт хріновухи №2

За великим рахунком в хріновуху можна додавати багато чого: зерна гірчиці, моркву, імбир, кріп, часник, корицю, гвоздику, мускатний горіх, гострий перець (з розрахунку 0,25 г стручка на 0,5 горілки) і т. д.

Цей рецепт розрахований на вихід 3 л напою, тому не забудьте перерахувати, якщо будете використовувати менше спирту.

Інгредієнти:

3 л горілки;

150 г свіжого кореня хрону;

цедра 1 лимона;

2 г ваніліну (не ванільного цукру!);

10 шт гвоздики;

50 г меду;

по 0,5 ч. ложки спецій (меленої кориці, мускатного горіха, імбиру).

Приготування:

Хрін потрібно очистити і нарізати кружечками. Зрізати цедру з лимона. Всі інгредієнти покласти в 3-х літрову банку і залити 2 л горілки.

Ємність на 5 днів ставимо у темне прохолодне місце і періодично, 1-3 рази на день, перемішуємо.

Через 5 днів настій треба відфільтрувати, та долити літр горілки, який залишився.

Через 3-4 дні, може трохи більше, у вас вийде чудовий напій.

Зрозуміло, що кількість спецій ви можете підібрати на власний смак.

Рецепт хріновухи №3

Інгредієнти використовуються в тих самих кількостях, що й в рецепті №2, але процес приготування трохи інший.

Приготування:

В перший день всі інгредієнти крім меду залийте 420 мл спирту 96% і 100 мл води. На другий день злийте перший настій і замініть його ще 450 мл спирту і 300 мл води.

На третій день змішуємо другий та перший настій і заливаємо у нашу суміш 500 мл спирту і 600 мл води. Можна відразу приготувати мед: залити його 200 мл води і поставити відстоюватися.

На четвертий день потрібно злити останній настій і змішати його з попередніми двома. В ємність зі спеціями потрібно додати 500 мл води, добре перемішати і віджати через марлю в загальну ємність.

Додати мед, розчинений у воді, та залишити напій настоюватися.

Смачного!

03.05.2018


Переглядів: 1560

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21175)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14128)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13949)
• Бюджет і ми… [965] (13885)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13752)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13661)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13602)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (409)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (65)
• Тонкощі заварювання кави (62)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (61)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (55)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (53)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (38)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"