Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №884 від 25.10.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Грудень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс незвичайного

Секрети успіху найбагатшого ресторатора світу

Секрети успіху найбагатшого ресторатора світу

Тільман Фертітта – найбагатший ресторатор у світі. Його капітал оцінюють у 2,4 мільярда доларів. Про секрети успіху гастрономічного мільярдера написав «Forbes».

Велику частину часу одноосібний власник компанії Landry витрачає на розширення готельного та ресторанного бізнесу. У першу чергу його цікавлять проблемні об’єкти – застарілі або нерентабельні готелі, ресторани, казино і набережні, які можна купити за низькою ціною, часто – на розпродажах заставного майна.

Фертітта приводить їх в порядок. Звільняє топ-менеджерів, закриває збиткові точки, оновлює заклад. Управління всіма активами здійснюється з штаб-квартири Landry в Х’юстоні. «Коли ми купуємо щось, то відрубуємо голову, – каже Фертітта. – Ми залишаємо виконавців, яким потрібен лідер. Ми самі – дуже хороші керівники. Відразу ж починаємо інвестувати в співробітників, розвиваємо їх. Всі хочуть бути відомими. Крім мене. Я хочу бути керуючим».

Ринок нерухомості Атлантик-Сіті переживає не найкращі часи, але Фертітта як ніхто інший вміє витягати долари з кишень туристів. Фертітта – найбагатший ресторатор в світі і великий профі в укладанні угод. Landry – це справжня машина, яка підім’яла під себе п’ять публічних компаній і незліченну кількість більш дрібних гравців. Найбільша угода Фертітта – викуп у жовтні 2010 року всіх акцій компанії Landry у вільному обігу за 1,4 мільярда доларів, при тому що її заборгованість сягала 700 мільйонів. Сьогодні Фертітта стоїть на чолі компанії з виручкою у понад 2,5 мільярди на рік. Їй належать 421 ресторан (всі, за винятком 10, працюють під власною вивіскою) і 56 брендів, левова частка яких орієнтована на туристів.

За оцінкою Forbes, капітал Фертітта, якому також належать дилерські центри Rolls-Royce і Bentley, зростає в міру розширення його бізнесу і складає не менше, ніж 1,5 мільярди доларів. «Він діє як фонд прямих інвестицій, але вкладає власні гроші», – описує стратегію Фертітта генеральний директор інвестбанку Jefferies Річ Хендлер. У 2007 році він допоміг мільярдерові рефінансувати борг Landry і став його близьким другом. «Тільман викупив акції Landry, тому що публічні ринки не дозволили б йому вкладати гроші в нерухомість так, як він вважав за потрібне, – розповідає Хендлер. – Він навчився генерувати виняткові грошові потоки, які постійно інвестує в реконструкцію і розширення своєї нерухомості ».

За грубуватими манерами складно розгледіти гостинність, але вона у Фертітта в крові. Його дід керував легендарним нічним клубом Balinese Room в Техасі. У 1940-х там виступали такі зірки, як Френк Сінатра, брати Маркс і Боб Хоуп. Батько володів рибним рестораном, в якому Тільман чистив креветки після школи.

Майбутнє Фертітта багато в чому було зумовлено юністю, яку він провів на атлантичному узбережжі. Підлітком Тільман часто підробляв рятувальником в готелі Galveston і бачив, як море вабить людей. Сьогодні йому належить парк розваг Pleasure Pier, розташований на тому самому місці, де колись стояв Galveston. Майже половина об’єктів нерухомості Фертітта знаходиться в містах на узбережжі, 80% з них – прямо біля води. 196 ресторанів спеціалізуються на стравах з морепродуктів. «Ви можете відкрити чудовий рибний ресторан поруч зі стейк-хаусом в центрі міста і будете заробляти менше, ніж конкурент, – пояснює Фертітта. – Інша справа – відкрити рибний ресторан біля води: навіть якщо він посередній, а поруч знаходиться кращий стейк-хаус у місті, люди підуть до вас».

Вперше Фертітта «зіграв по-крупному», коли йому було 23 роки. Скориставшись доступністю позикових грошей під час техаського нафтового буму, він узяв кредит і побудував в Галвестоні свій перший готель біля води Key Largo на 160 номерів. З ресторанним бізнесом Фертітта познайомився в 1980-му, коли влаштувався фахівцем з нерухомості в рибний ресторан Landry. Шість років по тому він продав Key Largo, щоб придбати контро­ль­ний пакет акцій Landry і ще одного ресторану – Willie G’s Steakhouse & Seafood. У 1988 році бізнесмен купив постраждалий від урагану ресторан Jimmie Walker’s на набережній містечка Кеми, що за 30 кілометрів від Х’юстона. «Це був величезний ризик», – згадує один з перших партнерів Фертітта Джим Госсен.

Фертітта переробив Jimmie Walker’s в Landry’s Seafood, який незабаром став найпопулярнішим в місті рестораном біля води. Зрештою він скупив всі ресторани на 16 гектарах прибережжя Кеми і перетворив це місце в розважальний комплекс з дерев’яними американськими гірками, колесом огляду, готелем, магазинами і безліччю ресторанів.

У 1993 році Landry вийшла на біржу і в наступні дев’ять років придбала п’ять ресторанних мереж. Фертітта славиться вмінням чекати, коли ціна впаде до мінімуму. У 2005-му він претендував на мережу Claim Jumper, в яку входило 20 ресторанів, але програв групі приватних інвесторів, які заплатили 220 мільйонів доларів. Згодом Фертітта викупив Claim Jumper, яка включала в себе вже 38 ресторанів, але перебувала на межі банкрутства, за 48 мільйонів. У 2000 році Фертітта запропонував за Rainforest Cafe 125 мільйонів, однак один з основних акціонерів не погодився на операцію. Скоро акції компанії дуже впали, і всього через сім місяців Фертітта купив Rainforest Cafe за 75 мільйонів.

Головна мантра Фертітта – контроль над витратами. Такий підхід повністю себе виправдав під час нещодавньої рецесії. «Ми ставали ощадливішими і ощадливішими ще до того, як сталася криза», – говорить фінансовий директор Landry Рик Лием. Щоб знизити витрати, компанія переглянула більше 250 статей витрат. Наприклад, у закладах зі столами з твердих порід дерева прибрали скатертини. У ресторанах, де картоплю фрі накладали в тарілки на око (як правило, виходило понад 220 грамів), стали відпускати не більше 200 грамів на порцію. Такі дрібниці дозволили заощадити мільйони доларів.

25.10.2018


Переглядів: 971

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1095 від 01.12.2022p.
¤ 
Вчені виявили, що зловживання сіллю підвищує рівень гормону стресу в організмі

Вчені виявили, що зловживання сіллю підвищує рівень гормону стресу в організмі

Більшість дорослих людей з’їдають майже 9 грамів солі на день, адже рекомендована доза – менше 6 грамів....

¤ 
Хотів пограбувати цех

Хотів пограбувати цех

Слідчі ВП № 1 (м. Рівне) Рівненського РУП за фактом незакінченого замаху на крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, розпочали досудове розслідування....

¤ 
Нерозкриті таємниці органного залу:

Нерозкриті таємниці органного залу:

в обласній філармонії вперше почали проводити екскурсії

27 листопада відбулася перша екскурсія для дорослих у Рівненській обласній філармонії. Гід та дослідниця Рівного Світлана Калько розповіла про таємниці органного залу та показала, що відбувається за лаштунками цієї сакральної будівлі....

¤ 
Пункти Незламності відкриті у всіх відділеннях поліції Рівненщини

Пункти Незламності відкриті у всіх відділеннях поліції Рівненщини

До ініціативи щодо розгортання Пунктів Незламності долучається також поліція Рівненщини....

¤ 
У Рівному презентували Центр знань з неінфекційних захворювань

У Рівному презентували Центр знань з неінфекційних захворювань

Це 4-й подібний заклад в Україні, створений за сприяння україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». Ініціатива працює в Україні 2 роки в 5-ти пілотних регіонах, серед них і Рівненщина. Він створений на базі Рівненського обласного центру громадського здоров’я (Рівне, вул. 16 Липня, 38)....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (16918)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (14649)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (12166)
• Допомога під час карантину [967] (12118)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (12013)
• Живи до ста! [965] (11669)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (11594)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (11584)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (11578)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (11504)
• Бюджет і ми… [965] (11498)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (11467)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (11436)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (11433)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (11396)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (11181)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (10911)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (10880)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному презентували Центр знань з неінфекційних захворювань (525)
• Пункти Незламності відкриті у всіх відділеннях поліції Рівненщини (167)
• Картопля по-австралійськи (160)
• Доступний і недорогий спосіб, як прибрати жовтизну з посуду (152)
• «Нам варто вчитися жити у херсонців»: Віталій Коваль поділився враженнями від поїздки на Херсонщину (112)
• Важливі дії перед пранням джинсів, які багато хто забуває зробити (112)
• Навіщо під час приготування фаршу кулінари додають соду? (107)
• Вчені виявили, що зловживання сіллю підвищує рівень гормону стресу в організмі (105)
• Хотів пограбувати цех (102)
• Незвичайний спосіб «підняти на ноги» навіть найслабшу орхідею (101)
• Нерозкриті таємниці органного залу: (100)
• На Рівненщині про повітряну тривогу поліцейські сповіщатимуть через гучномовці (99)
• Шість переваг вітаміну D для організму людини (98)
• Що потрібно зробити, щоб грошове дерево розкрило свої магічні здібності? (98)
• Збив пенсіонера на смерть (95)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс