Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №890 від 06.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

Топ-5 найбільших злочинних угруповань у світі

Топ-5 найбільших злочинних угруповань у світі

Зараз все частіше у мережі говорять про кіберзлочинність, проте найбільші злочинні угруповання як і раніше найбільше заробляють на наркотиках, проституції і вимаганні. Складно не помітити впливу організованої злочинності на економіку і повсякденне життя. Найпомітнішим прикладом зараз є сплеск розкрадань даних кредитних карток із великих торгових мереж. Люди, звісно, переживають і намагаються захиститися від хакерів.

Але все це маленька частина заробітку організованої злочинності.

Дослідження, проведене компанією Javelin Strategy and Research ще у 2013 році, показало, що приблизна сума збитків завданих американцям шляхом розкрадання персональних даних, сягнула близько 20 млрд дол. Значна частина цієї суми була потрачена на спроби запобігти крадіжкам особистих даних чи нейтралізувати його наслідки.

Проте навіть ця цифра ніщо порівняно з оцінкою чистого прибутку від інших форм організованої злочинності, наприклад торгівлі наркотиками і людьми: дохід від продажу кокаїну в США досяг значення в 34 млрд доларів на рік.

Які ж злочинні організації по всьому світу є найбільшими і на чому вони заробляють? Доходи організованої злочинності дуже складно підрахувати, оскільки шахраї докладають значних зусиль, щоб приховати свої заробітки. Також значення терміну «організована злочинність» досить розмите. Будь-яке угруповання від розгалуженого наркокартелю до жменьки викрадачів можна віднести до організованих злочинних груп, а міцність зв’язків в злочинних організаціях по всьому світу сильно розрізняється. Деякі угруповання, наприклад, японські якудза, мають чітку ієрархію і структуру, що дозволяє економістам і правоохоронцям в Японії приписувати бандам якудза набагато вищі доходи, ніж злочинним організаціям інших країн.

Наведемо п’ятірку найбільших злочинних угруповань:

1. Ямагуті-гумі: дохід – 80 млрд дол.

Найбільша відома банда у світі – Ямагуті-гумі, це одне з угруповань, які узагальнено називають терміном «якудза», що рівнозначно терміну «мафія». Ямагуті-гумі отримують основну частину своїх доходів від торгівлі наркотиками, повідомляє Хиромицу Суганума, колишній керівник поліції Японії. Двома іншими важливими джерелами доходів є азартні ігри і вимагання, далі йде «вирішення спорів».

Історія якудза налічує сотні років, і це найбільш централізована банда у світі. Тоді як інші східно-азіатські «зграї», такі як китайські тріади, є розрізненим конгломератом злочинців, пов’язаних між собою в основному сімейними відносинами, якудза об’єднуються в «складні ієрархії», і члени банд після ініціації зобов’язані відмовитися від всіх інших зобов’язань у вірності на користь якудза. Навіть з урахуванням того, що японський уряд в останні роки посилив тиск на якудза, така централізована структура дозволяє легко пов’язати діяльність однієї цієї банди з величезним обсягом доходів.

2. Солнцевська братва:

дохід – 8,5 млрд дол.

Угруповання російської мафії – на протилежному від якудза боці організаційного спектра: вони практично децентралізовані. Угруповання налічує 10 самостійних «бригад», які діють незалежно одна від одної. Однак ресурси організації об’єднані, її грошима розпоряджається рада з 12 осіб, які регулярно зустрічаються в різних країнах світу, часто маскуючи свої сходки під різні святкування. За приблизними оцінками чисельність цього угруповання становить близько 9000 осіб, а основний дохід вона отримує від торгівлі наркотиками і… людьми.

3. Каморра: дохід – 5 млрд дол.

Хоча положення італо-американської мафії в США в останні десятиліття дуже ослабла в результаті діяльності правоохоронних органів Штатів, італійська мафія в країні свого походження все ще досить потужна. Незважаючи на багато років зусиль звичайних громадян, журналістів та представників уряду, місцева влада в Італії досить тісно пов’язана з різними мафіозними угрупованнями, а дослідження, проведене в 2013 році Центром спільних досліджень транснаціональної злочинності і Католицьким університетом, виявило, що діяльність мафії приносить дохід в розмірі 33 млрд дол., який здебільшого розділяють чотири найбільші мафіозні клани Італії. Каморра є найуспішнішою із цих організацій і заробляє близько 4,9 млрд дол. у рік на різній діяльності від «сексуальної експлуатації, торгівлі зброєю і наркотиками, контрафактом, на азартних іграх … лихварстві і здирництві», – йдеться у звіті. Існує Каморра вже багато років. Це угрупування базується в Неаполі і веде свою діяльність із ХІХ ст., спочатку з’явившись у вигляді тюремної банди. У міру виходу її членів на свободу зграя набирала сили в чварах політичних 1800-х років в Італії, надаючи політичним організаціям послуги з охорони та силовій підтримці в найбідніших верствах суспільства.

4. Ндрангета: дохід – 4,5 млрд дол.

Ндрангета базується в італійському регіоні Калабрія і є другим угрупованням у країні за обсягом доходів. Хоча ця банда залучена у багатьох видах діяльності, як і Каморра, Ндрангета заробила свою репутацію, налагодивши міжнародні зв’язки з торговцями кокаїном із Південної Америки, і контролює більшу частину трансатлантичного ринку наркотиків, з якого ведуться поставки в Європу. Ндрангета також розширює свою присутність у США і допомагає злочинним кланам Гамбіно і Бонна в Нью-Йорку. Кілька років тому італійська й американська поліція спільними зусиллями заарештувала десятки членів Ндрангети і клану Гамбіно і пред’явила їм звинувачення в злочинах, пов’язаних із трансатлантичною торгівлею наркотиками.

5. Картель Сіналоа: дохід – 3 млрд дол.

Сіналоа є найбільшим мексиканським наркокартелем, і це одне з кількох угруповань, які працюють як посередники між американськими виробниками наркотиків і ненаситним американським ринком. Управління з контролю за оборотом наркотиків Білого дому повідомляє, що американці витрачають близько 100 млрд дол. на рік на наркотичні засоби, а Корпорація RAND заявляє, що близько 6,5 млрд дол. із цієї суми отримують мексиканські картелі. Займаючи близько 60% ринку, Сіналоа заробляє близько 3 млрд дол. на рік. Незважаючи на те, що лідера організації було заарештовано, угруповання, судячи з усього, зуміло уникнути кривавих розбірок за спадок, які погубили багато організацій після відходу їх лідерів.

Кілька фактів про якудза

Технічно якудза легальна

Якудза діє в Японії у відкриту. Її штаб-квартири, прикрашені розпізнавальним знаком — металевими табличками, можна зустріти прямо на вулицях. Крім того, якудза управляє декількома бізнес-мережами у різних областях — від будівництва до порноіндустрії. Існують і японські мафіозі, які діють нелегально — для них у поліції прийнято позначення «борекудан».

Татуювання членів якудза робляться вручну

Членів якудза можна відразу впізнати по тілу, покритому татуюваннями. Саме із-за них вони носять одяг, що повністю закриває тіло, щоб мати можливість бути впізнаним тільки «серед своїх». Татуювання займають весь простір на шкірі, за винятком невеликої смужки між грудьми і животом, яку залишають, щоб не відмовила печінка. Традиційна техніка нанесення татуювань у японських мафіозі відточена століттями, і в ній не використовуються електроприлади.

Вони дійсно допомагають своїй країні

Вірите ви в це чи ні, але якудза приходила на допомогу своїй країні у важких ситуаціях безліч разів. Приміром, під час землетрусів у Кобе, де розташовуються безліч штаб-квартир якудза, величезному числу жителів міста були надані безпечні притулки, так і в цілому якудза відреагувала на те, що відбувається швидше, ніж уряд.

У японському суспільстві вони є ізгоями

Нащадки буракуминів — японської касти ізгоїв — становлять до 60% всіх членів якудза. Буракумини, виділилися в окрему групу з 11 століття, були практично недоторканними і займалися «брудними» професіями, негідними решти населення. Багато з них приєдналися до організованої злочинності — не дивно, що в результаті сформувалася якудза!

Походження назви «якудза»

Багато хто чув слово «якудза», але мало хто знає, від чого воно відбувається. Термін «якудза» стався від угруповань карткових гравців — бакуто, названих так за однією з комбінацій гри ойте-кабу (японський варіант покеру). «Я» в перекладі з японського означало «вісім», «ку» — «дев’ять», «дза» — видозмінене «сан», тобто «три»; у сумі — двадцять, або саме програшне число в цій японської картковій грі. Спочатку слово «якудза» стало позначати «непотрібну річ», потім — «марну людину», а так як бакуто вважали ізгоями і невдахами, то і себе вони стали асоціювати з програшною комбінацією в картах. Згодом назва «якудза» стало застосовуватися не тільки до бакуто, але і до всіх японським груп організованої злочинності і досі використовується для їх позначення поряд з терміном «борекудан».

Членів якудза змушують відсікати собі частини пальців

Якщо ви не можете розгледіти татуювання на тілі людини, що імовірно належить до якудза — подивіться на його пальці. Іноді цілі фаланги їх пальців відсутні. Це відбувається тому, що, коли член якудза робить помилку, внутрішній етичний кодекс вимагає від нього відрубати собі фалангу пальця і піднести босові. Якщо бос прийме «подарунок» — помилка прощено!

Це найчисленніша банда у світі

Якудза вважається самою численною бандою в світі — в угрупованні перебувають понад 100 000 чоловік, не рахуючи навіть обслуговуючого персоналу, який не є членами якудза в повній мірі. Можливо, число 100 000 здається великим, але ще в 1950-60-ті рр. чисельність якудза становила близько 180 000 чоловік.

06.12.2018


Переглядів: 1418

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13779)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13505)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (843)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (70)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"