Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №897 від 24.01.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Травень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ракурс здоров'я

Лютий – час очищення та зміцнення сечового міхура

Лютий – час очищення та зміцнення сечового міхура

Сечовий міхур - це порожнистий м’язовий орган, який розташований в малому тазі й слугує для накопичення сечі та її подальшого виведення з організму. Залежно від кількості рідини, яка в нього надходить із нирок, сечовий міхур може зменшуватися і збільшуватися у своїх розмірах. У середньому він вміщує від 500 до 700 мл рідини. Порушення функціонування клапанів і м’язів, що «виганяють» з нього сечу, призводить до збоїв у сечовипусканні й може бути причиною запалення сечового міхура, утворення в ньому каменів тощо. Щоб цьому запобігти, рекомендується регулярно проводити очищення цього органа. А також дотримуватися таких правил: пити часто, але потроху; не затримувати сечовипускання на тривалий час; готувати їжу переважно на парі чи в духовці та стежити за своїм харчуванням.

Поради цілителів та натуропатів

Донецький цілитель кандидат педагогічних наук П.В. Плотніков для очищення сечового міхура рекомендує узяти в рівних кількостях: кукурудзяні приймочки, листя чорниці, траву мучниці, стулки квасолі, молоді пагони туї, вівсяну солому, стебла лікоподію (народна назва: плаун); 4 ст. л. цієї суміші залити 0,5 л окропу, настояти в щільно закритій посудині 30 - 40 хв, перецідити й відтиснути. Уживати настій гарячим по 0,5 склянки 4 рази протягом дня за годину до їди. Одночасно приймати гарячі ванни й робити гарячі припарки на ділянку сечового міхура. Курс - 5 днів. За відсутності ефекту після п’ятиденної перерви курс можна повторити.

Юрій Батулін, автор оздоровчої системи «Можливості людини в екстремальних умовах» для оздоровлення сечового міхура радить скористатися такими рецептами.

1. Подрібнити 100 г коренів шипшини, залити 0,5 л спирту (70 - 50%). Настояти місяць у темному місці. Приймати по 1 ч. л. на 100 мл води.

2. Подрібнене в порошок насіння моркви приймати по 1 ч. л. тричі на день, запиваючи теплою перевареною водою.

Народний цілитель Росії, професор І.П. Неумивакін для виведення каменів із сечового міхура рекомендує такий засіб: 1 ст. л. натертого хрону залити склянкою гарячого молока, можна додати 1 ч. л. меду та сік одного лимона; настояти 10 хв, перецідити. Пити потроху протягом дня.

Народна цілителька та натуропат Олена Світко пропонує рецепт яблучного оцту для посилення очисних процесів у сечовому міхурі: 1 кг яблук (бажано червоних) ретельно промити, пропустити через млинок для м’яса разом зі шкіркою, плодоніжками й насінням, додати склянку меду, 40 г сухарів з житнього хліба і 20 г дріжджів. Усе ретельно перемішати й залишити настоювати 9 днів (готувати цей засіб ліпше на Місяць, який наростає). Потім перецідити, додати на 1 л отриманої рідини ще 100 г меду чи цукру. Залишити оцет побродити ще 5 - 7 днів, опісля чого його слід розлити по пляшках. Приймати по 1 ст. л., розвівши в склянці води й додавши меду. Курс - тривалий.

Народний цілитель хаджі Базилхан Дюсупов для тих, у кого є камені в сечовому міхурі, пропонує позбутися від них таким чином: подрібненою ріпчастою цибулею наповнити половину пляшки, залити по вінця спиртом чи горілкою, настоювати 10 діб в теплому місці, потім перецідити. Приймати двічі на день перед їдою по 1 - 2 ст. л.

Народні рецепти для оздоровлення сечового міхура

Для очищення сечовивідних шляхів 1 ч. л. подрібненого кореня аїру болотного залити 1 склянкою окропу, настоювати 20 хв, перецідити. Отриманий настій приймати по 0,5 склянки 4 рази на день за 30 хв до їди протягом 2 тижнів.

Узяти по 2 ст. л. листя хвоща польового, квіток пижма, 4 ст. л. листя брусниці, залити суміш 4 склянками окропу й 30 хв потримати на водяній бані. Перецідити й приймати по 1 склянці вранці та ввечері.

Змішати по 1 ч. л. дрібно натертих ріпчастої цибулі та яблук, додати таку ж кількість меду. Приймати за 30 хв до їди тричі на день, кожного разу готуючи свіжу суміш.

Дрібно нарізані 2 цибулини середнього розміру присипати цукром і залишити до ранку, перецідити. Приймати утворений цибулевий сік із цукром по 1 ст. л. двічі на день. Курс – 1 місяць.

Якщо в сечі є білок, потрібно 1 ч. л. насіння петрушки городньої потовкти в ступці й заварити 1 склянкою окропу. Настояти 2 години, охолодити, перецідити й випити протягом дня невеликими порціями.

Узяти 1 ст. л. тертого хрону, залити склянкою киплячого молока, потримати 10 хв у теплі, перецідити й випити протягом дня потроху невеликими ковтками.

Узяти 3 ст. л. листя смородини, залити 0,5 л окропу, настоювати 15 - 20 хв, потім перецідити й відтиснути. Настій довести до кипіння і, всипавши в нього 2 ст. л. свіжих чи сушених ягід смородини, знову поставити настоюватися на 30 хв. Приймати протягом дня по 0,5 склянки, ягоди з’їсти.

Змішати в рівних частинах очищені кедрові горішки й мед. Уживати щодня по 3 - 4 ч. л. цього засобу.

Увага! Хоча б якими простими й нешкідливими здавалися вам деякі методи очищення, без консультації з лікарем застосовувати їх не варто.

Продукти, небезпечні для сечового міхура

Цитрусові фрукти та їхні соки, ананаси.

Кава, шоколад (особливо гарячий), чорний чай у великих кількостях.

Подразнювати сечовий міхур можуть цукор, мед, гострі приправи та соуси.

Людям з чутливим сечовим міхуром слід обмежити споживання помідорів і приготованих із них соусів та паст.

Жирні сири також, як і вершки, негативно впливають на сечовий міхур.

Газовані, енергетичні напої та алкоголь також не корисні для нього.

Сіль здатна викликати затримку рідини в організмі, що, своєю чергою, може призвести до набряків і подразнень стінок сечового міхура. Щоб не порушувати водно-сольовий баланс в організмі, споживання солі потрібно обмежити, але зовсім відмовлятися від неї не варто.

Копчені й мариновані страви можуть стати причиною спазмів у сечоводі й заважати нормальному відтоку рідини.

Шкідливі для цього органа щавель і шпинат, оскільки вони багаті на оксалати, що зумовлюють утворення каменів.

24.01.2019


Переглядів: 626

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1014 від 07.05.2021p.
¤ 
Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

22-24 квітня 2021року в місті Тернопіль відбувся Чемпіонат України з боротьби греко-римської серед юніорів....

¤ 
Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

На цьому наголосив очільник поліції Рівненської області Олексій Камишанський під час особистої зустрічі із т.в.о. начальника слідчого управління Ігорем Коцюбинським, що відбулася 30 квітня....

¤ 
Забив штахетиною до смерті

Забив штахетиною до смерті

Нині 18-річний мешканець села Щоків перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За завдане умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть односельця, йому загрожує до десяти років позбавлення волі....

¤ 

Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади

На Рівненщині необхідно зробити шкільну мережу більш ефективною. На цьому наголосив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський під час селекторної наради з головами РДА та територіальних громад області. Так, головний освітянин області пояснив, що оптимізація мережі загальноосвітніх навчальних закладів наразі є одним з найбільш актуальних завдань....

¤ 
На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

Уже традиційно на третій день Великодня жителі Рівненщини та багато гостей з інших регіонів з’їжджаються до урочища Гурби. Саме там сімдесят сім років тому відгримів найбільший в історії УПА бій. І досі у лісах покояться ті, хто у буремні часи став на захист України попри чисельну перевагу ворога....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (6302)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (5911)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (4492)
• Допомога під час карантину [967] (4490)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (4485)
• Бюджет і ми… [965] (4405)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (4362)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (4358)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (4304)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (4303)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (4297)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (4243)
• Живи до ста! [965] (4185)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (4080)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (4061)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3988)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3983)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (3765)

ТОП-15 свіжого номера:

• Як вибрати правильного партнера по продажі трикотажу серед великого переліку? (333)
• Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України (217)
• Двоє гравців “Кардинал-Рівне” отримали статус вільних агентів (167)
• Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади (157)
• Чому слід іноді класти частину одягу в холодильник (149)
• Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі (147)
• Початок сезону… (145)
• Забив штахетиною до смерті (145)
• Розумні поради щодо альтернативного використання морозильної камери, окрім зберігання їжі (143)
• Чому наші бабусі мили підлогу з сіллю, та чому цей спосіб досі актуальний (143)
• На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА (141)
• Кондиціонер для білизни в домашніх умовах – і ваша білизна буде вам «вдячна» (140)
• Не потрапити в оману. (128)
• Команди ДЮСШ Верес здобули дві перемоги у чемпіонаті ДЮФЛ (127)
• Заливний пиріг з яйцями та сардинами (126)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс