Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №900 від 14.02.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Грудень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс незвичайного

Андо Момофуку – японець, який нагодував увесь світ

Андо Момофуку – японець, який нагодував увесь світ

Винахідник локшини швидкого приготування прожив майже 100 років.

5 березня 1910 року на Тайвані народився японський винахідник локшини швидкого приготування Андо Момофуку. Він заснував компанію Nissin Food Products Co., Ltd і був її головою до самої смерті. Винахід вермішелі швидкого приготування вважають найважливішим винаходом Японії ХХ століття.

Андо Момофуку рано осиротів і виховувався бабусею з дідусем. Проте у 22 роки Момофуку вже володів власним текстильним бізнесом. Після Другої світової війни майбутній винахідник взяв японське громадянство та переїхав до Осаки. Після невдалого фінансового досвіду (деякий час працював директором кредитної організації) Андо вирішив підкоряти світовий ринок у галузі харчової промисловості.

І хоч Японія споконвіку вважається країною рисової культури, де хліб почали їсти тільки півстоліття тому, саме тут Андо Момофуку зробив свій історичний винахід. Коли зі США до Японії почали завозити пшеницю, Момофуку перетворив власне помешкання на лабораторію. Попри те, що дослідник мав концепцію і уявлення нового продукту, досліди довго не приносили бажаного результату: випробувані різні способи сушіння не дозволяли отримати вермішель, яка б довго зберігалася й піддавалась швидкому приготуванню.

Історичне відкриття було зроблене випадково. Якось Момофуку побачив, як дружина готує бездріжджове тісто для смаження у фритюрі. Під час приготування у тісті утворювалось багато дірочок й воно нагадувало губку. Андо вхопився за цю ідею і спробував втілити її у локшині швидкого приготування. Так з’явився історичний продукт «Chikin Ramen», вермішель зі смаком курки.

У 1958 році Андо Момофуку відкрив торгову точку й почав популяризувати власну торгову марку, яка дуже швидко набула великої популярності. Через 30 років Момофуку випустив на ринок новий продукт «Cup Noodles» (Вермішель у чашці). Нині у світі споживають 44 мільярди порцій локшини швидкого приготування на рік. Така вермішель доступна у кожній країні світу і є невід’ємною частиною культури фаст-фуду.

Андо Момофуку помер 5 січня 2007 року в місті Осака. Згідно з заповітом, урну з його прахом випустили у космос і розвіяли там залишки винахідника. 5 березня 2015 року Google присвятив свій щоденний дудл японському винахіднику Андо Момофуку.

14.02.2019


Переглядів: 1596

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1095 від 01.12.2022p.
¤ 
Вчені виявили, що зловживання сіллю підвищує рівень гормону стресу в організмі

Вчені виявили, що зловживання сіллю підвищує рівень гормону стресу в організмі

Більшість дорослих людей з’їдають майже 9 грамів солі на день, адже рекомендована доза – менше 6 грамів....

¤ 
Хотів пограбувати цех

Хотів пограбувати цех

Слідчі ВП № 1 (м. Рівне) Рівненського РУП за фактом незакінченого замаху на крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, розпочали досудове розслідування....

¤ 
Нерозкриті таємниці органного залу:

Нерозкриті таємниці органного залу:

в обласній філармонії вперше почали проводити екскурсії

27 листопада відбулася перша екскурсія для дорослих у Рівненській обласній філармонії. Гід та дослідниця Рівного Світлана Калько розповіла про таємниці органного залу та показала, що відбувається за лаштунками цієї сакральної будівлі....

¤ 
Пункти Незламності відкриті у всіх відділеннях поліції Рівненщини

Пункти Незламності відкриті у всіх відділеннях поліції Рівненщини

До ініціативи щодо розгортання Пунктів Незламності долучається також поліція Рівненщини....

¤ 
У Рівному презентували Центр знань з неінфекційних захворювань

У Рівному презентували Центр знань з неінфекційних захворювань

Це 4-й подібний заклад в Україні, створений за сприяння україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». Ініціатива працює в Україні 2 роки в 5-ти пілотних регіонах, серед них і Рівненщина. Він створений на базі Рівненського обласного центру громадського здоров’я (Рівне, вул. 16 Липня, 38)....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (16882)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (14628)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (12145)
• Допомога під час карантину [967] (12096)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (11992)
• Живи до ста! [965] (11648)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (11566)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (11560)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (11555)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (11480)
• Бюджет і ми… [965] (11478)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (11442)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (11416)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (11414)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (11373)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (11160)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (10892)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (10859)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному презентували Центр знань з неінфекційних захворювань (90)
• Картопля по-австралійськи (60)
• Пункти Незламності відкриті у всіх відділеннях поліції Рівненщини (59)
• «Нам варто вчитися жити у херсонців»: Віталій Коваль поділився враженнями від поїздки на Херсонщину (55)
• Навіщо під час приготування фаршу кулінари додають соду? (53)
• Нерозкриті таємниці органного залу: (52)
• Як за лічені хвилини помити навіть велику кількість печериць? (51)
• Вчені виявили, що зловживання сіллю підвищує рівень гормону стресу в організмі (50)
• Хотів пограбувати цех (49)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс