Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №318 від 15.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"



  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2023p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Березень 2023p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Трішки екзотики

Авокадо - це фрукт чи овоч?

Авокадо - це фрукт чи овоч?

Авокадо - дуже смачний і корисний фрукт. Він поживний, не містить шкідливих жирів і належить до продуктів дієтичного харчування. В ньому немає ні грама холестерину. Навпаки, до його складу входять речовини, які розщеплюють надлишок холестерину в крові.

Батьківщиною авокадо вважається Мексика. Сама назва походить з мови древнього племені ацтеків. У тропічних регіонах Азії цей плід почали вирощувати у XVIII столітті, а у Європі він набув популярності лише в середині XIX століття, коли розпочалось його постачання зі Сполучених Штатів.

Росте авокадо у країнах із тропічним і субтропічним кліматом на деревах, які досягають 20-метрової висоти. Як правило, плоди зрізають з дерев недозрілими, а достигають вони вже в процесі зберігання та транспортування.

Найвідоміша страва з авокадо - соус гуакамоле - традиційна страва мексиканської кухні, до складу якої, крім самого авокадо, входять помідори, цибуля, перець чілі і кінза.Фрукт має тонкий смак, який трохи нагадує вершкове масло з присмаком грецького горіху.

Як вибрати спілий авокадо?

При купівлі авокадо зверніть увагу на його зовнішній вигляд. Шкірка плоду повинна бути чистою, непошкодженою, без темних плям і тріщин (плями і тріщини - ознаки перезрілості). При натисканні пальцем плід повинен легко подаватися. Якщо авокадо твердий, покладіть його на кілька днів на “дозрівання”.

Споживання авокадо в сирому вигляді.

Авокадо нарізають вздовж , не знімаючи шкірки, потім дістають кісточку (її піддівають кінчиком чайної ложки). Кістку можна виймати з половинки авокадо (у цьому випадку половинку кладуть шкіркою догори, ножем піддівають кісточку з більш звуженого кінця авокадо і тягнуть догори); або розрізають авокадо на шматки, а вже потім чистять.

Як виростити авокадо?

Виявляється, авокадо - це не тільки смачно і корисно, а ще й дуже красиво! Але вирощування авокадо - справа непроста. Ця рослина розмножується насінням. Ви вже поласували авокадо? Тепер посадіть кісточку тупим кінцем у землю, а гострий повинен залишатися на рівні грунту. До появи листків вирощуйте авокадо при 18° С, а потім перенесіть у прохолодне місце.

Салат із авокадо

Вам потрібно: листи салату - 70 гр, авокадо - 1 шт., ріпчаста цибуля - 1/2 шт., помідори “Черрі” - 100 гр, бринза - 100 гр (або сир “Моцарелла”), лимон - 1шт., оливкова олія - 6 ст. ложок, гірчиця - 1 чайна ложка.

Авокадо порізати й змішати з 1 ложкою лимонного соку. Цибулю нарізати тонкою соломкою (можна замаринувати в залишках лимонного соку), подрібнити салат, бринзу порізати кубиками, помідори розрізати на половинки. Цедру лимона натерти на дрібній тертці. Полити оливковою олією. Всі інгредієнти змішати.

Це цікаво:

- щоб м’якоть авокадо не змінила колір, її потрібно побризкати лимонним соком;

- колір шкірки авокадо залежить від сорту. Вона може бути бугристою темно-зеленого або чорного кольору, гладкою зеленого кольору - не дуже світлого і не дуже темного;

- якщо потрібно зберегти авокадо довго, тримайте його в холодильнику;

- плід авокадо зріє від 6 до 13 місяців!

- плоди авокадо за енергетичною цінністю перевершують м’ясо і яйця;

- споживання авокадо знижує ризик серцево-судинних захворювань;

- у 1998 році авокадо було занесено до Книги рекордів Гіннеса як найпоживніший у світі фрукт.

15.11.2007


Переглядів: 8862

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1111 від 23.03.2023p.
¤ 
Березовий сік – еліксир здоров’я

Березовий сік – еліксир здоров’я

Березовий сік містить у своєму складі цукор, вітаміни, мікроелементи і володіє цілющими властивостями. Дія березового соку значною мірою збігається з дією березових бруньок. Він стимулює кислототворну функцію шлунка, корисний у разі захворювань травного тракту....

¤ 
На Рівненщині поліцейські вилучили боєприпаси і наркотики

На Рівненщині поліцейські вилучили боєприпаси і наркотики

Близько 14:30 18 березня оперуповноважений ВП № 1 (смт Млинів) Дубенського РВП на зупинці громадського транспорту поблизу села Княгинине побачив 44-річну жительку села Добрятин, яка неодноразово потрапляла в поле зору правоохоронців. Під час спілкування жінка поводила себе підозріло та була знервована. Потому, коли вона намагалася дістати із кишені цигарки, випав предмет, ззовні схожий на гранату....

¤ 
Виплати військовим:

Виплати військовим:

Сергій Подолін прокоментував питання щомісячного забезпечення воїнів

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час засідання президії облради прокоментував питання щомісячного забезпечення воїнів....

¤ 
У Рівному відкрили центр підтримки підприємців Дія.Бізнес

У Рівному відкрили центр підтримки підприємців Дія.Бізнес

Відтепер тут доступні різні сервіси. Так, підприємці області зможуть отримати безоплатні консультації з юридичних питань, маркетингу, HR, а також відвідувати події та навчання. Тут також допомагатимуть і з пошуком інвесторів та тестуванням продукту на pop-up локації перед виходом на ринок. Загалом таких центрів налічується вже 13, тим часом рівненський став першим в Україні, який запрацював із часу повномасштабного вторгнення....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (18121)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (15424)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (12911)
• Допомога під час карантину [967] (12810)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (12687)
• Живи до ста! [965] (12390)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (12333)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (12315)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (12310)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (12284)
• Бюджет і ми… [965] (12202)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (12174)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (12135)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (12115)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (12087)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (11912)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (11618)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (11593)

ТОП-15 свіжого номера:

• Експорт – імпорт. Куди рухаємось… (671)
• Крем-суп із сочевиці (98)
• Виплати військовим: (96)
• У Рівному відкрили центр підтримки підприємців Дія.Бізнес (95)
• Кухонна хитрість перед смаженням цибулі, щоб овоч став золотистим і не підгорів (95)
• Березовий сік – еліксир здоров’я (94)
• Навіщо треба напувати троянди горілкою, (93)
• Черемша – найліпший очисник крові (92)
• Налийте пиво в сковорідку і подивіться, що станеться через кілька хвилин (92)
• На Рівненщині поліцейські вилучили боєприпаси і наркотики (91)
• Весняна сила бруньки (90)
• Як за допомогою настою з родзинок виростити міцну розсаду? (89)
• Лікарі розповіли, якої їжі краще уникати при прийманні антибіотиків (89)
• Для чого досвідчені господині додають крохмаль в фарш, готуючи котлети? (84)
• 19-річний парубок обікрав школу (80)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс