Ще кілька років тому рівняни із захопленням сприймали всі новинки так званого цивілізованого світу.
Від шоколадних батончиків, чіпсів, сухариків, кольорових напоїв з пакетиків в усіх розбігалися очі. А тут ще й реклама розпалювала апетити, на всі боки вихваляючи невідому нам їжу в яскравих упаковках. Як витвори кулінарного мистецтва підносили довірливій публіці хот-доги, гамбургери та інший фастфуд. Усі ці продукти міцно “засіли” на вулицях нашого міста. А разом із ними так само міцно вкорінилося у свідомості рівнян і переконання, що вся вулична їжа шкідлива. Та, виявляється, що це не зовсім так.
Звісно, що точки продажу шаурми, хот-догів, уже не кажу про гарячі пиріжки, не витримують жодної перевірки санстанції. Адже ані умов належного зберігання, ані належних санітарних вимог ними не дотримано. Ось лише декілька фактів: олія, в якій смажать пиріжки з сосискою, повидлом чи картоплею, не замінюється у кращому випадку протягом дня. Але лише після приготування першої партії таких пиріжків її слід замінювати. Бо під час кипіння олія перетворюється на … автомобільну. А вже про санітарні норми збереження та приготування шаурми годі й говорити.
Та вже понад рік у нашому місті працює європейська мережа вуличної їжі “Форнетті”. Започаткована у 1997 році в Угорщині, а наразі поширена у 20 країнах світу. Ідея такого продукту полягає у виготовленні запашної випічки із листового тіста “на один укус”.
Торгова марка, яка зареєстрована в Євросоюзі, має у своїй власності два заводи - один у Закарпатті, інший під Києвом. Саме там і виготовляється випічка, яка потім у замороженому вигляді потрапляє до торгових точок нашого міста. Якість продуктів, із яких виготовляють випічку, перевіряють європейські експерти і вона відповідає декільком міжнародним, визнаним у всьому світі стандартам - ISO 90001:2009 - система управління якістю, ISO/IEC 27000:2009 - система управління інформаційною безпекою, OHSAS 18001:2007 - система управління безпекою та охорони здоров’я та ISO 14001:2004 - система управління навколишнім середовищем.
На заводі, згідно із вказаними стандартами, виготовляють напівфабрикати, заморожують їх і доправляють до мереж роздрібної торгівлі. Після цього у точках “Форнетті” напівфабрикати розморожують і випікають. І все. Ви отримуєте свіжу булочку.
На завершення лише додамо, що і обласна санітарно-епідеміологічна станція й управління захисту прав споживачів констатують: на вироби торгової марки “Форнетті” жодних нарікань немає.
¤ Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну DНестача «сонячного» вітаміну вкрай негативно позначається на стані здоров’я, тому його попередження – найкраща послуга вашому організму....
| | ¤ Троє чоловіків вбили знайомогоДо злочину причетні троє дубровиччан – 30-ти, 19-ти та 15-ти років, які і раніше потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення адміністративних правопорушень. А найстарший та неповнолітній мали судимість....
|
¤ Пошкодив шини службового автоВідомо, що 42-річний чоловік уже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців, зокрема був судимий за вчинення майнових злочинів та хуліганства....
| | ¤ У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівникРівненський обласний протипухлинний центр очолив Віталій Бойко. Напередодні голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш звільнив його з посади директора комунального підприємства «Рівненська обласна дитяча лікарня», якою Віталій Бойко керував тричі: з червня 2005-го по вересень 2006-го, з 2007 по 2010 рік та з грудня 2014 року і дотепер...
|
¤ Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусівЩе 11 шкільних автобусів передали тергромадам Рівненщини. Ключі від нових авто вручили начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль та голова обласної ради Андрій Карауш....
| | ¤ Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритоюМи прагнемо залучити якомога більше груп українців до політичного життя суспільства та розбудови партії. Зокрема, розширити участь жінок у прийнятті рішень, надати їм можливості для самореалізації....
|
|