Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №489 від 24.02.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Слово професіонала

“Мій дім – моя розумна фортеця”

“Мій дім – моя розумна фортеця”

Степан ГОЛЬЦ: “ІТ Центр” забезпечить найвищий рівень охорони об’єкту завдяки чіткій та скоординованій роботі всіх систем, об’єднаних в одну”

Рови, заповнені водою, хитромудрі, наїжачені гострими списами ями-пастки, висока кам’яна стіна з одного боку та скелястий обрив з іншого - все це атрибути середньовічного захисту будинку від ворогів. Чи не звідси вираз: “Мій дім - моя фортеця”? Але у кожного часу свої реалії. У століття високих технологій і охорона будинку стала високотехнологічною. Однак зібрані “під одним дахом” інженерно-технічні системи з кожним роком ускладнюються та вимагають постійного контролю. Тільки завдяки інтеграції систем і наділенню дому “інтелектом”, передавши повноваження “розумній” електроніці, господар отримав можливість знизити ризик виникнення аварій з вини “людського чинника”.

“Домашній інтелект” дозволив дому навчитися захищатися і від самого себе. Звучить дивно, але це так, і тепер можна з упевненістю сказати: “Мій дім - моя розумна фортеця”. Але чи завжди вона неприступна? Відповідь на це питання знає директор інформаційно-технічного центру “ІТ Центр” Степан Миколайович ГОЛЬЦ (на фото), у минулому офіцер оперативно-технічного відділу СБУ.

“Захист помешкання має бути адекватним”

- Якщо ви сподіваєтеся перетворити дім або офіс на неприступну фортецю, відмовтеся від цієї ідеї раз і назавжди, бо абсолютних систем захисту не буває, - вважає Степан Гольц, керівник підприємства, яке вже 10 років успішно позиціонується на вітчизняному ринку відеонагляду, інформаційних технологій та аварійного відкривання замків. - Мова може йти про більш-менш надійні системи охорони. Зупинимось, насамперед, на тому, що захист вашого помешкання має бути адекватним тому, що в ньому зберігається. Бо, залишаючи свій дім, свою фортецю, лишаючи за спиною нажите майно, ви сподіваєтеся з цього моменту лише на надійність дверей, коробки та міцність засувів. Зазвичай, серед фахівців прийнято вважати, що вартість захисту житла оцінюється від 5 до 10% від вартості того, що охороняється.

- Як кажуть навчені життєвим досвідом люди, практично всі замки захищають квартиру тільки від протягів і чесних людей. Це правда?..

- За даними МВС квартирні крадіжки, за способом скоєння можна умовно розділити таким чином:

• вибиття та злам серцевини замка вхідних дверей - 39,2%;

• вибивання дверей - 14,4%;

• підбір ключа (в т.ч. й відмичка) - 13,3%;

• проникнення крізь вікно, балкон, кватирку - 17,5%;

• шляхом вільного доступу - 10,2%;

• невстановленим шляхом - 5,3%.

Тобто майже 70% несанкціонованих проникнень відбувається в результаті застосування неякісних замикаючих пристроїв та дверей! Нерідко крадіжку господарі виявляють не зразу після її скоєння, оскільки злодії навчилися професійно відкривати замки, без слідів злому. На жаль, люди, як правило, звертаються до “ІТ Центру” після того, як їх обікрали, або хтось при спробі обікрасти помешкання поламав замок, після чого його господар не може потрапити у приміщення. Прикро, що ніхто заздалегідь не звертає увагу на фізичний доступ у квартиру. Це просто абсурд - купувати дорогі броньовані двері за 500 доларів із дешевим замком вартістю 10 доларів, який легко відкрити.

- А чим може допомогти “ІТ Центр” людям, щоб уберегти їх від непродуманих рішень та допомогти у проблемних ситуаціях?

- Ми готові надати нашим клієнтам аналіз ризиків, які впливають на безпеку їхнього житла і бізнесу, та консультації з їх усунення. А господар уже сам вирішує, яких вжити заходів безпеки. Наш обов’язок - звернути увагу клієнта на деякі прості та недорогі речі, які іноді можуть дуже допомогти. А якщо вже виникла проблема, не залишити людину наодинці з нею - оперативно надати клієнту якісну допомогу. Особливо це стосується аварійного відкриття замків - тут великий спектр послуг та широкий ринок. Я порахував, що на кожного рівнянина припадає мінімум п’ять замків: квартира, автомобіль, дачний будинок, офіс, сейф, склад, погріб тощо - всього не менше мільйона. І в разі виникнення необхідності в аварійному відкриті замка, кожен вирішує цю проблему самотужки, наймаючи нерідко для цього умільців із кримінальним минулим. Тому в мене й визріла ідея - організувати службу аварійного відкривання дверей квартир, офісів, сейфів, сховищ банків, автомобілів тощо. Сподіваюся на підтримку рівненської міської влади в її реалізації. А поки що в разі потреби рівняни можуть звертатися у Бізнес-довідку за номером 1563 - там завжди дадуть наші координати. Ми надаємо послуги будь-якої складності.

“У злочинців немає ніяких шансів”

- Чи можна повністю унемож-ливити несанкціоноване проникнення зловмисників у помешкання?

- Забезпечити найбільш високий рівень охорони об’єкту можна завдяки чіткій та скоординованій роботи всіх систем “розумного дому”, об’єднаних в одну. При несанкціонованому проникненні в зону, що охороняється, автоматично увімкнеться відеозапис, а сама картинка у той же час передається на монітор або мобільний телефон. Якщо в цей момент господар будинку, сидячи біля телевізора, вболіває за улюблену футбольну команду, показ матчу не перерветься. Інформація з’явиться на окремому каналі чи в мобілці. При нічному вторгненні порушника спокою одночасно з увімкненням камери можливе увімкнення освітлення, телевізора та аудіотехніки. Яскравий промінь, спрямований на зловмисника, безперечно охолодить його запал і сплутає підступні плани. До того ж, акустика “мультирум”-системи увімкне зроблений заздалегідь запис грізного гавкання сторожового пса. Після такого попередження мало кому захочеться ризикувати. Безперспективні і спроби зловмисників - знеструмити приміщення будинку і тим самим вивести з ладу системи охоронно-пожежної та тривожної сигналізації, відеонагляду. Джерела безперебійного живлення як засіб захисту електроживлення, забезпечать безвідмовну роботу всіх елементів “розумного дому” та її коректне завершення.

Таким чином, у злочинців немає ніяких шансів порушити спокій господарів будинку, обладнаного комплексними засобами безпеки, або зазіхнути на їх майно. Адже сучасна охоронна сигналізація здатна охороняти помешкання як у час відсутності господарів, так і за їх присутності. Вона не реагуватиме на домашніх тварин, але чітко визначить спробу проникнення в помешкання чужинця. Спрацює при вимкненні телефону чи припиненні подачі електроенергії. Виявить витік газу, води чи виникнення пожежі. Кнопкою тривожного виклику можна скористатися на значній відстані від житла. Сучасний прилад покаже господарям, що відбувалося за час їх відсутності, а при потребі навіть повідомить, хто і коли приходив додому. Для того, щоб взяти квартиру під охорону, достатньо лише набрати цифровий код на клавіатурі або надіслати SMS. Підсистема тривожної сигналізації працює цілодобово: навіть, коли помешкання зняте з охорони, тривожною кнопкою можна завжди скористатися. Система здатна повідомити про настання тривожної події багатьма способами: увімкнути ревун, послати SMS-повідомлення на вказані мобільні телефони, надіслати визначені голосові повідомлення і навіть побризкати на зловмисника незмивною фарбою чи сльозогінним газом.

“Натисненням всього однієї клавіші…”

- Які ще корисні функції може виконувати “розумний дім”?

- Інтеграція охоронних систем з іншими системами в будинку допомагає справлятися із проблемами, пов’язаними з доглядом за маленькими дітьми, хворими і людьми похилого віку. За хворим ведеться постійне спостереження за допомогою відеокамери, картинка передається на екран телевізора, що стоїть в іншій кімнаті. Вам не доведеться щоразу заходити до хворого і тривожити його сон. Приблизно так само піклується “розумний дім” про маленьких дітей. Перебуваючи, наприклад, на кухні, мама може бачити на екрані малюка, що мирно сопе в ліжечку. Якщо ж він несподівано прокинеться і заплаче, його плач відразу пролунає в акустичних системах “мультирум”, розташованих на кухні.

Ще одна важлива перевага “розумного будинку” в тому, що натисненням всього однієї клавіші можна запустити ланцюжок дій. Ідучи з будинку, ви натискаєте на сенсорній панелі клавішу “Нікого немає” або “Пішов з дому” (назва клавіші - політ фантазії домовласника) - і розгортається цілий сценарій. Вимикаються залишені без нагляду електроприлади, крім тих, які повинні працювати постійно (холодильник, електрообладнання газового котла, сервер тощо), освітлення, перекривається водопостачання будинку, закриваються кватирки, вікна. Всі системи життєзабезпечення будинку переходять на економний режим роботи. Активізуються системи пожежогасіння, охоронно-пожежна сигналізація, системи відеонагляду і контролю доступу, охорони периметру.

Крім того, в арсеналі “розумного дому” є функція імітації присутності в будинку людей і домашніх тварин. “Інтелектуальний” центр будинку заздалегідь написаним сценарієм буде повторювати всі ті дії, які супроводжують повсякденні справи його мешканців. Наприклад, о дев’ятій ранку вмикається світло в спальні, з вікна лунає тиха музика. На початку десятої спалахує світло на кухні. І так далі. З боку буде здаватися, що в будинку хтось є, просто він настільки зайнятий домашніми справами, що йому ніколи вийти. Отже, зловмисник навряд чи спробує проникнути в дім, якщо буде вважати, що в ньому хтось є.

- І на завершення розмови: які послуги пропонує Ваше підприємство організаціям та фізичним особам?

- “ІТ Центр” пропонує монтаж та обслуговування систем відеонагляду та охоронних систем для котеджів, квартир, офісів, ресторанів, автостоянок, виробничих цехів тощо. Наші спеціалісти кваліфіковано підберуть всю техніку, яка найраціональніше й найкраще підійде саме для вашого біз-несу або будинку, швидко виконають її монтаж на будь-якому об’єкті. Також пропонуємо:

• аварійне відкривання замків будь-якої складності;

• продаж, встановлення та обслуговування домофонів;

• ремонт промислового та унікального нестандартного обладнання;

• автоматику для воріт, шлагбауми, паркувальні системи;

• системи контролю за місцезнаходженням автотранспорту (з видачею звітів, можливий відеонагляд);

• створення інформаційних мереж, автоматизованих систем, систем передачі інформації;

• продаж, встановлення та обслуговування супутникового телебачення.

Запрошуємо до ефективної співпраці підприємства, організації та фізичних осіб!

Інформаційно-технічний центр “ІТ Центр”

33018, м. Рівне, вул. Курчатова, 18;

тел. (0362) 45-07-45, моб. (097) 704-46-00;

e-mail: it-c@i.ua

24.02.2011Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1103

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (911)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"