|
№511 від 28.07.2011p. |
| Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Нешкідливі поради Від абрикосів розумнішаютьВ абрикосах міститься каротин. Це потужний антиоксидант, захисник клітин від переродження на ракові, поліпшує гостроту зору, забезпечує здоров’я шкіри та слизових оболонок (зокрема, порушення цілісності слизових оболонок у роті та виразки гомілки). Особливо потребує вітаміну А дитячий організм. Задовольнити добову потребу людини в каротині можна, випивши 150 мл абрикосового соку. Багато в абрикосах вітаміну С, його роль у зміцненні імунітету, забезпеченні стійкого психічного здоров’я всім відома. Випивши 3 чверті склянки абрикосового соку, ми також поповнимо добову потребу аскорбінової кислоти. А також зміцнимо опірність стресам. Мікроелемент марганець, якого багато в морелях, сприяє виробленню в організмі вітаміну С, отже імунний захист посилюється ще й таким чином. Абрикоси надзвичайно корисні для людей, які страждають від серцево-судинних хвороб. По-перше, тому, що містять вітамін Е, який поліпшує кровообіг, бо зменшує згортуваність крові і запобігає утворенню тромбів, засміченню ними судин, а отже - атеросклерозу та пов’язаним з ним хворобам. По-друге, плоди багаті солями калію (305 мг%), у сушених абрикосах цей показник ще зростає - до 1710 мг%. Калію в 11 разів більше, як солей натрію, а обидві ці сполуки беруть участь у водно-сольовому обміні. Коли ж сезон свіжих плодів минає, використовують сушені: 100 г подрібнити, залити 1 л окропу, настояти в теплому місці впродовж 6 годин, рідину випити і з’їсти плоди впродовж доби. Ще одна особливість плодів морелі: вони містять багато магнію, завдяки цьому значно й надовго можуть знижувати артеріальний тиск. Тож в “абрикосовий” сезон їсти їх якомога більше корисно всім з огляду на те, що величезна кількість людей має проблеми підвищеного артеріального тиску, навіть не здогадуючись про це. Магній разом з фосфором, якого теж предостатньо в абрикосах, сприяє активній роботі мозку. Травний тракт абрикоси теж оздоровлюють: нормалізують кислотність шлункового соку, зменшують запалення слизових оболонок. Тому відвар плодів потрібно пити в разі запалення, сік корисний хворим на коліт, особливо, якщо хвороба супроводжується дисбактеріозом та метеоризмом. А якщо спостерігається атонія кишечнику, запори, рекомендують вживати абрикоси в будь-якому вигляді - свіжі та сушені, компот, сік із м’якоттю.
Коментарі (0):
|
| Лист редакторові | RSS | Передплата газети
| Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: | ||||||||||||||||||||||||||||