№533 від 29.12.2011p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#А ви знаєте, що… Пити шампанське не можна з нафарбованими губамиДо нас наближається улюблене мільйонами свято - Новий рік. І в кожної поважаючої себе компанії на столі буде пляшечка шампанського. Ця традиція існує не лише у східній частині континенту, а й на Заході. Шампанське вино - продукт непростий. Він овіяний легендами, непорушними традиціями і правилами застосування. В історії людства чимало великих винаходів - вогонь, колесо, лук зі стрілами, порох і, безумовно, пляшечка ігристого шампанського. Винахід цього продукту приписують заповзятливому ченцеві Дому Періньон, який 1668 року щось “нахімічив”, у результаті чого з’явився чудовий напій. Народження ігристих бульбашок сталося у французькій провінції Шампань, тому новий вид вина стали називати шампанським. Часто у веселій компанії можна почути: “Я не люблю шампанське!”. Швидше за все, ця людина не куштувала хорошого шампанського, а якщо й пила, то робила це неправильно. Так-так, у шампанського є свої секрети вживання! Всьому цьому можна легко навчитися, ознайомившись з основними правилами пиття. Вибір марки шампанського залишимо споживачеві. Про смаки, як кажуть, не сперечаються. Єдина порада - остерігайтесь підробок, купуйте вино у перевірених магазинах. Як правильно відкривати пляшку Змушені засмутити любителів постріляти по люстрах. Хоча для багатьох важливий саме цей момент, все ж шампанське треба відкривати тихо. Якість напою ніяк не залежить від сили самого “пострілу”. Після нього відбувається швидке випаровування вуглекислоти, і ігристе вино припиняє грати своїми неповторними чарівними бульбашками. Не намагайтеся струшувати пляшку шампанського перед вживанням. Пробку відкручуйте акуратно, при цьому тримайте пляшку з рідиною під кутом 45 градусів. Якщо шампанське переохолоджене, то пробку можна взагалі не відкрити. Вино має бути охолоджене до 7-9 градусів. Для цього достатньо на дві години поставити його в холодильник. Як правильно наливати шампанське Здається, що простіше! Рубонув по-гусарськи шашкою за шийку пляшки і розлив по пивних келихах. Насправді все набагато складніше. Шампанське в келих наливайте повільно, направляйте цівку вина виключно на нахилену стінку келиха. Слід наливати його у два прийоми, для того, щоб піна осіла. Заповнювати келих слід на три чверті, це зручно і красиво. Кубки як келихи для шампанського краще не використовувати. Чарівний напій в них не грає і швидко втрачає свій букет. Келихи повинні мати форму конуса, що розширюється догори, а потім звужується. Зазвичай вони виготовляються з гладкими стінками з безбарвного скла. Після свята келихи для шампанського намагайтеся не мити у посудомийній машині. Це пояснюється тим, що до складу миючої рідини входять силікони. Мити потрібно тільки мильним розчином і обполіскувати чистою водою. Як правильно пити шампанське Методом “гвинта” або “залпового вогню” шампанське не вживають. Його п’ють повільно. Для підвищення апетиту поспостерігайте за грою бульбашок у келиху. Адже це ігристе вино і гріх не скористатися його перевагами. Насолоджуйтеся чарівним букетом і золотистим кольором напою. Милі панянки, не пийте шампанське із нафарбованими губами! До складу помади входить речовина, що нейтралізує всі найтонші якості шампанських вин. За етикетом келих слід тримати за ніжку. Деякі тримають за низ ніжки для більшої стійкості і надійності. Не рекомендується тримати келих за верхню частину. По-перше, так не годиться. По-друге, вино буде нагріватися від рук і втратить частину свого аромату. Як закуску під шампанське, можна порекомендувати різноманітні фрукти, бісквіти, сир з пліснявою, бутерброди з ікрою, страви з дичини і білого м’яса. Закуска зовні і на смак повинна відповідати божественному напою. Але повірте, не слід закушувати шампанське шоколадом, як це прийнято у нас. І вже у жодному випадку не розмішуйте бульбашки в бокалі виделкою. Адже саме в ці бульбашки вклали свою нелегку працю виробники шампанського. Бажаю, щоб ви правильно пили шампанське, і насолоджувалися вищим витвором мистецтва у виноробстві.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |