Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №533 від 29.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#А ви знаєте, що…

Пити шампанське не можна з нафарбованими губами

Пити шампанське не можна з нафарбованими губами

До нас наближається улюблене мільйонами свято - Новий рік. І в кожної поважаючої себе компанії на столі буде пляшечка шампанського. Ця традиція існує не лише у східній частині континенту, а й на Заході.

Шампанське вино - продукт непростий. Він овіяний легендами, непорушними традиціями і правилами застосування. В історії людства чимало великих винаходів - вогонь, колесо, лук зі стрілами, порох і, безумовно, пляшечка ігристого шампанського. Винахід цього продукту приписують заповзятливому ченцеві Дому Періньон, який 1668 року щось “нахімічив”, у результаті чого з’явився чудовий напій. Народження ігристих бульбашок сталося у французькій провінції Шампань, тому новий вид вина стали називати шампанським. Часто у веселій компанії можна почути: “Я не люблю шампанське!”. Швидше за все, ця людина не куштувала хорошого шампанського, а якщо й пила, то робила це неправильно. Так-так, у шампанського є свої секрети вживання!

Всьому цьому можна легко навчитися, ознайомившись з основними правилами пиття. Вибір марки шампанського залишимо споживачеві. Про смаки, як кажуть, не сперечаються. Єдина порада - остерігайтесь підробок, купуйте вино у перевірених магазинах.

Як правильно відкривати пляшку

Змушені засмутити любителів постріляти по люстрах. Хоча для багатьох важливий саме цей момент, все ж шампанське треба відкривати тихо. Якість напою ніяк не залежить від сили самого “пострілу”. Після нього відбувається швидке випаровування вуглекислоти, і ігристе вино припиняє грати своїми неповторними чарівними бульбашками. Не намагайтеся струшувати пляшку шампанського перед вживанням. Пробку відкручуйте акуратно, при цьому тримайте пляшку з рідиною під кутом 45 градусів. Якщо шампанське переохолоджене, то пробку можна взагалі не відкрити. Вино має бути охолоджене до 7-9 градусів. Для цього достатньо на дві години поставити його в холодильник.

Як правильно наливати шампанське

Здається, що простіше! Рубонув по-гусарськи шашкою за шийку пляшки і розлив по пивних келихах. Насправді все набагато складніше. Шампанське в келих наливайте повільно, направляйте цівку вина виключно на нахилену стінку келиха. Слід наливати його у два прийоми, для того, щоб піна осіла. Заповнювати келих слід на три чверті, це зручно і красиво. Кубки як келихи для шампанського краще не використовувати. Чарівний напій в них не грає і швидко втрачає свій букет. Келихи повинні мати форму конуса, що розширюється догори, а потім звужується. Зазвичай вони виготовляються з гладкими стінками з безбарвного скла. Після свята келихи для шампанського намагайтеся не мити у посудомийній машині. Це пояснюється тим, що до складу миючої рідини входять силікони. Мити потрібно тільки мильним розчином і обполіскувати чистою водою.

Як правильно пити шампанське

Методом “гвинта” або “залпового вогню” шампанське не вживають. Його п’ють повільно. Для підвищення апетиту поспостерігайте за грою бульбашок у келиху. Адже це ігристе вино і гріх не скористатися його перевагами. Насолоджуйтеся чарівним букетом і золотистим кольором напою. Милі панянки, не пийте шампанське із нафарбованими губами! До складу помади входить речовина, що нейтралізує всі найтонші якості шампанських вин. За етикетом келих слід тримати за ніжку. Деякі тримають за низ ніжки для більшої стійкості і надійності. Не рекомендується тримати келих за верхню частину. По-перше, так не годиться. По-друге, вино буде нагріватися від рук і втратить частину свого аромату. Як закуску під шампанське, можна порекомендувати різноманітні фрукти, бісквіти, сир з пліснявою, бутерброди з ікрою, страви з дичини і білого м’яса. Закуска зовні і на смак повинна відповідати божественному напою. Але повірте, не слід закушувати шампанське шоколадом, як це прийнято у нас. І вже у жодному випадку не розмішуйте бульбашки в бокалі виделкою. Адже саме в ці бульбашки вклали свою нелегку працю виробники шампанського.

Бажаю, щоб ви правильно пили шампанське, і насолоджувалися вищим витвором мистецтва у виноробстві.

29.12.2011


Переглядів: 1241

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 27.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23190)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19129)
• Допомога під час карантину [967] (16249)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (16057)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15754)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15660)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15599)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15558)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15544)
• Живи до ста! [965] (15473)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15394)
• Бюджет і ми… [965] (15341)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15258)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15252)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (15074)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (15022)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14843)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14719)

ТОП-15 свіжого номера:

• Бійці полку ССО «Рейнджер» отримали нову партію безпілотників від «Української команди» (1618)
• Артур Палатний: «Українська команда» передала позашляховик бійцям 101-ї бригади ТрО (1412)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (1364)
• Третя штурмова показала у відео знищення окупантів дронами від киян (1177)
• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (919)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (821)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (742)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (671)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (434)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (287)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"