Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №539 від 16.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Здоров’я нації

“36,6” – новий вимір якості обслуговування в аптеках

“36,6” – новий вимір якості обслуговування в аптеках

У режимі он-лайн можна здійснити резервування ліків та у зручний час зайти за ними до аптеки

Директор аптечної мережі “36,6” Едуард ВОЙТКО (на фото) відомий фармацевтичній спільноті Рівного як підприємець-новатор та шанувальник нових IT-технологій. Головний принцип роботи молодого керівника підприємства, яке 19 лютого відзначить 10-річчя свого заснування, - якість у всьому. Від пропонованої в аптеках продукції - до затишних торгових залів і виробничих приміщень, оснащених найсучаснішим клімат-контролем. У жодній аптечній мережі Рівного так не дбають про хворих, як тут. Якщо першостільник набирає у комп’ютері чек - назви лікарських засобів, виписані в рецепті або придбані для самолікування, спеціальна програма одразу ж попереджає, коли в переліку є несумісні за діючою речовиною препарати. Завдяки цьому вже п’ять разів вдалося запобігти серйозній шкоді здоров’ю клієнтів аптеки. Оскільки персоналу категорично заборонено втручатися у призначення лікаря, аптекарі в такому випадку настійливо рекомендували хворим ще раз відвідати поліклініку для зміни або уточнення виписаного рецепта.

Дізнатися про те, чи є в аптеці “36,6” потрібний препарат, можна не виходячи з дому, - звісно, якщо людина є користувачем Інтернету. Аптечний сайт розрахований як на споживачів, так і на лікарів різних спеціальностей. На сайті розміщені адреси і контакти аптек, режим роботи, варіанти, як дістатися до них із різних куточків міста, каталог продукції, інструкції застосування лікарських засобів, інформація про ціни, програму лояльності клієнтів, реєстраційні документи фірми. Також у режимі он-лайн можна здійснити резервування ліків та у зручний час зайти за ними до аптеки.

В аптеках “36,6” рівняни заощаджують на ліках під час епідемій

Осінньо-зимовий сезон - час гострих респіраторних захворювань та грипу. Провізори жартують: коли в аптеці до їхніх віконечок вишиковуються черги “закатарених” клієнтів, значить за вікном дощ і холод. Відвідувачі теж добре знають: як тільки стартує сезон застуд, ціни на протигрипозні засоби неодмінно зростають - так ринок реагує на попит.

- А в мережі “36,6” ціна на ліки проти сезонних недуг залишилася така ж, як у серпні, - відкриває секрети своєї виваженої цінової політики Едуард Васильович. - І протримається на цьому рівні щонайменше до початку зими. Саме для того, щоб якомога довше ціна на протизастудні медикаменти різко не змінювалася та не виникав дефіцит певних препаратів у пік захворюваності, наприкінці літа ми закуповуємо у дистриб’юторів максимально великі партії товару - на три-чотири місяці наперед. Стратегічний підхід до формування осіннього асортименту дозволяє нам у двох аптечних закладах реалізовувати більше лікарських засобів, аніж у деяких мережах з десятків аптек. Так, зараз середня вартість чеку на протизастудні ліки становить близько 30 гривень. Так само діємо напередодні весняного періоду, створюючи стратегічний запас ліків проти хвороб, які загострюються навесні - шлунково-кишкових, алергічних, серцево-судинних. Певна річ, після наступної закупівлі за новими гуртовими цінами вартість ліків зростає і у нас, але зазвичай це стається вже після того, як перша хвиля захворюваності спадає. Ось так ми допомагаємо рівнянам заощаджувати на ліках під час епідемій.

Поза тим, у рамках програми лояльності, запровадженої у 2004 році, в мережі, яка працює під гаслом “Ми потурбуємось про Ваше здоров’я”, діє майже 4000 дисконтних карток. Чим більше коштів накопичується на персональному рахунку клієнта, тим більші знижки він отримує. Після досягнення суми 3000 гривень він отримує максимальну 5-відсоткову знижку на весь асортимент.

Якість роботи гарантує відеоспостереження та аудіоконтроль

Суперечки в торгових залах можуть вибухати з будь-якої причини, бо ж фармацевтам доводиться працювати переважно із хворими, втомленими і знервованими людьми, які часто не пам’ятають, що кажуть. Саме для того, аби справедливо владнати кожну конфліктну ситуацію, дійти згоди чи відповідно покарати аптечного працівника, якщо завинив він, в аптеках мережі “36,6” встановлено камери відеоспостереження та аудіоконтроль. Записи зберігаються впродовж місяця.

- Персонал поставився до цієї новації з розумінням, - каже Едуард Войтко. - Люди усвідомлюють, що це, перш за все, психологічний чинник, який дисциплінує і спонукає за будь-яких обставин до ввічливості.

У такому ж відеорежимі відбувається спостереження за візитами медичних представників вітчизняних та іноземних фармацевтичних компаній, які обов’язково фіксують відвідання аптеки у спеціальному журналі. Якщо до провізора чи фармацевта нема відвідувачів, вони можуть поспілкуватися з медпредставником для отримання інформації про нові препарати. При цьому схема заохочення провізорів на кшталт “продав-отримав” в мережі не дозволена.

Наразі рівненська аптечна мережа “36,6” складається з двох аптечних закладів, які розміщено у різних спальних районах обласного центру. Аптека № 1, що була відкрита першою у 2002 році на Соборній, 1, зорієнтована на людей старшого віку. Аптека № 2, яка працює з 2008-го на Дубенській, 44В, - на молодь та молодих батьків. Відповідно, тут широкий асортимент дитячих товарів та лікувальної косметики. До речі, це чи не єдиний у Рівному аптечний заклад, який побудований з нуля в окремому, а не виведеному із житлового фонду приміщенні.

На думку Едуарда Войтка, завжди ефективніше від початку робити так, як сам хочеш, аніж реконструювати й перебудовувати за кимось. В аптеці має бути зручно і аптекарям, і відвідувачам. Маючи велику площу (260 кв.м), у двоповерховому будинку директор фармацевтичного підприємства розмістив офіс та аптеку з просторим торговим залом, де знаходиться до 90 відсотків товарного запасу, матеріальними кімнатами і кімнатами для відпочинку персоналу. Приміщення аптеки обладнане спеціальними автономними системами вентиляції, фільтрації, кондиціювання та зволоження повітря, встановити які в переобладнаній колишній квартирі було б дуже проблематично.

Наповнення аптечної номенклатури контролює комп’ютер

Опираючись на свій власний досвід, Едуард Васильович дійшов висновку, що ефективно і стабільно аптека починає працювати через три-чотири роки після відкриття. Цей час необхідний для встановлення асортименту, формування команди однодумців, звикання клієнтів, зародження у них особистої прихильності до того чи іншого фармацевта. Усі головні аптечні процеси - закупівлю лікарських засобів, зберігання в умовах аптеки, управління залишками та набір нових працівників - директор контролює особисто. Завідувачам аптек делегуються обов’язки, пов’язані з внутрішніми виробничими процесами підрозділів.

Попри стратегічні закупки, в аптеки мережі постійно здійснюються поставки всіх інших груп лікарських засобів та товарів парафармації. В цілому асортимент налічує майже 7 тисяч найменувань лікарських препаратів з 14 тисяч зареєстрованих в Україні. Наповнення аптечної номенклатури контролює комп’ютер. Спеціальна програма інформує та автоматично замовляє препарат, кількість якого зменшилася до критичної межі.

- Аби аптека працювала успішно, треба постійно підтримувати широкий асортимент лікарських засобів, оперативно поповнювати запаси, цікавитися новинками фармацевтичного ринку, брати участь у рекламних кампаніях та акціях від виробника, - ділиться секретами успішного бізнесу Едуард Васильович. - Будь-який новий препарат спершу повинен з’являтися на аптечній полиці, а вже потім після промоцій медпредставників у медичному товаристві - у лікарняно-профілактичному закладі.

Усьому персоналу надається повний соціальний пакет

Як і сам директор, колектив фармацевтичного підприємства молодий та перспективний. Середній вік працівників - 27 років. З дев’яти спеціалістів - чотири провізори та п’ять фармацевтів, які здобувають вищу фармацевтичну освіту на заочних відділеннях вузів. Персонал регулярно проходить курси підвищення кваліфікації. Директор не проти, аби фармацевтичні фахівці брали участь у спеціалізованих тематичних тренінгах, проте такі у Рівному проводяться вкрай рідко, а відряджати людей до Києва, надовго відриваючи від основної роботи, недоцільно. Тому багато уваги приділяється самоосвіті провізорів та фармацевтів, у якій не останню роль відіграють спеціалізовані видання. Галузева література спершу потрапляє до рук першостільників, а вже потім до керівників.

Також провізори і фармацевти систематично вивчають законодавчу базу фармації і приписи Держінспекції МОЗ та її територіального підрозділу. До речі, із начальником Держінспекції з контролю якості лікарських засобів у Рівненській області Сергієм Лебедем в аптекарів склалися справжні партнерські стосунки. Як представник контролюючої організації він допомагає виявити недоліки у роботі, вчасно їх усунути та не допустити появи в майбутньому.

Всім аптечним працівникам надається повний соціальний пакет: оплачувані відпустки, лікарняні, декретні. Після декрету жінки знову повертаються на своє робоче місце. “Але ненадовго, - сміється директор. - Трохи попрацюють - і знову в декрет”. У поточному році Едуард Войтко планує розпочати будівництво ще однієї стаціонарної аптеки. Можна не сумніватися, що і в цьому аптечному закладі завдяки сучасним IT-технологіям щоденна робота аптекарів стане більш досконалою, якісною та комфортною для персоналу і відвідувачів.

ПП “Аптека 36,6"

Аптека №1: 33010, м. Рівне,

вул. Дубенська, 44В;

тел.: (0362) 63-18-48;

Аптека №2: 33028, м. Рівне,

вул. Соборна, 1;

тел.: (0362) 23-63-25, www.366.rv.ua

16.02.2012Лариса ДЕДИШИНА, Олесь ДУБОВИК (фото)


Переглядів: 1045

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13779)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13505)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (842)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (70)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"