Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №540 від 24.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Грудень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Новини Рівне
QRcode

#На гачку

Як обрати якісну рибу?

Як обрати якісну рибу?

Риба - універсальний продукт. Її споживають у будь-якому вигляді: смажену, варену, парену, копчену, в’ялену, консервовану і навіть сиру. У рибі багато фосфору, кальцію, магнію, вітамінів. Вона менш калорійна, ніж м’ясо, швидше засвоюється організмом. Та всі переваги цього продукту зводяться нанівець, якщо він - неякісний.

Як же “виловити” якісну рибу в “мутній воді” ринкової пропозиції? Адже жоден спосіб, використаний для збереження риби - ані посол, ані заморожування, ані приготування консервів - не зможе “виправити” зіпсований продукт.

Про те, як не втрапити “на гачок” недобросовісних підприємців, розповіла заступник начальника випробувального центру ДП “Рівнестандартметрологія” Галина ПАЛИЦЯ:

- Жива риба в магазинах повинна зберігатися в акваріумі з чистою водою за температури +100С, при цьому в теплу пору року граничний термін її зберігання - 24 год., в холодну - не більше 48 год.

Головна ознака свіжої риби - пружність. Покладіть її на долоню: ідеально свіжа риба лежатиме прямо, ні голова, ні хвіст не повинні звисати. Подивіться на її очі. Якщо вони запали й мутні - риба несвіжа. Вибирайте рибу з яскравою шкірою, луска на якій добре тримається і не пересохла. Купуєте охолоджену рибу - обов’язково зверніть увагу на її зябра. Вони мають бути яскраво-рожевими або темно-червоними, але ніяк не тьмяними, бляклими, з нальотом слизу. Свіжа риба має бути щільною, еластичною і відразу після натискання відновлювати форму. М’якоть повинна мати білий або рожевий рівний колір, без судин і слідів крові. Поверхня свіжої риби - блискуча й чиста. На лусці річкової може бути слиз, це не свідчить про її погану якість.

Не беріть рибу із загнутими догори або висохлими хвостами. Від гарного товару має йти свіжий солодкуватий запах. Специфічний “рибний” дух, всупереч запевненням продавців, свідчить про тухлість продукту.

Зберігати рибу бажано за температури від -1 до +40С. Обов’язково закрийте її плівкою і не тримайте в холодильнику більше 24 години. Якщо ви купили охолоджену рибу, краще приготуйте її того ж дня, бо вона швидко втратить воло-гу і стане несмачною.

Із мороженою рибою теж потрібно бути насторожі. Дивіться, щоб упаковка була неушкодженою. Не годиться для споживання риба з білими плямами, покручена. Втрата форми свідчить, що рибу вже декілька разів розморожували й заморожували. Залежалий товар легко визначити за жовтуватим кольором і легким запахом згірклого жиру.

Зберігати заморожену рибу в морозильній камері можна 3 місяці. Кращий спосіб розморожування - покласти у звичайне відділення холодильника й залишити на ніч.

Уважно треба вибирати і копчену рибу. Один з останніх винаходів “рибного бізнесу”, замість традиційного багатоденного копчення риби у спеціальних коптильних камерах, рибу на 2-3 години опускають у рідину, що носить умовну назву “рідкий дим”, до складу якої входять барвники та ароматизатори. У результаті рибка виходить гарною, яскраво-жовтого кольору, приємно пахне димком, але ніякої користі організму такий продукт не принесе.

Риба холодного копчення може зберігатися у холодильнику в нерозкритій вакуумній упаковці місяців два-три, гарячого копчення - місяць. Якщо упаковка ушкоджена, таких термінів продукт не витримає.

Деякі фірми, прагнучи збільшити терміни зберігання своєї продукції, застосовують глибоку заморозку. При цьому смакові якості делікатесів погіршуються, змінюється специфічний аромат копчення. Тому при покупці упакованої вакуумним способом риби уважно огляньте упаковку і сам продукт.

Дуже поширена і така хитрість виробників: рибу вимочили, вона набрала вологості не 40%, а 75%; не докоптили, підфарбували, додали добавок, і ось вона, приваблива та ароматна, вже лежить на прилавках. На перший погляд неможливо сказати, що риба - неякісна.

Тож, уважно читайте інформацію на етикетці, якщо купуєте запаковану рибу, або ж вимагайте у продавця документи, які супроводжують конкретну партію товару. Адже поставити заслін неякісній продукції - завдання не лише контролюючих органів, а й самих споживачів.

24.02.2012


Переглядів: 1897

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1197 від 04.12.2024p.
¤ 
Як очистити шкіру обличчя від прищів швидко і без косметики?

Як очистити шкіру обличчя від прищів швидко і без косметики?

Прищі можуть з’являтися в будь-якому віці, і це завжди неприємно. Знати, як швидко та безпечно від них позбутися, вкрай важливо. Навіть якщо спеціальних косметичних засобів немає під рукою, можна скористатися перевіреними народними методами....

¤ 
Завдав ножових поранень зятю

Завдав ножових поранень зятю

У скоєнні замаху на вбивство слідчий за процесуального керівництва прокуратури повідомив про підозру 69-річному жителю міста Сарни. Йому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі....

¤ 

Засипало піском: 13-річний хлопчик загинув

Трагедія сталася 23 листопада близько 16 години у селі Сновидовичі Рокитнівської тергромади....

¤ 
У пожежі на Рівненщині загинули троє малолітніх дітей

У пожежі на Рівненщині загинули троє малолітніх дітей

Трагедія сталася 20 листопада близько 9:30 години в селі Певжа Дубенського району у будинку, де мешкає багатодітна родина....

¤ 
В одному з медзакладів Рівного встановили сонячну електростанцію

В одному з медзакладів Рівного встановили сонячну електростанцію

Це 214 фотоелектричних модулів загальною потужністю 125,19 кВт. Система оснащена інверторами, які дозволяють використовувати та зберігати енергію....

¤ 
В області продовжують створювати безпечний простір для навчання

В області продовжують створювати безпечний простір для навчання

Безпека у школах є одним із пріоритетних завдань для Рівненщини. Для цього в закладах обладнані системи оповіщення, встановлюються тривожні кнопки, облаштовуються класи безпеки. Про це під час брифінгу розповів перший заступник голови ОДА Сергій Подолін....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22398)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18367)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15403)
• Допомога під час карантину [967] (15368)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15124)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14982)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14910)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14864)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14849)
• Живи до ста! [965] (14796)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14748)
• Бюджет і ми… [965] (14731)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14610)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14567)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14460)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14397)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14049)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14019)

ТОП-15 свіжого номера:

• Віталій Кличко передав від громади Києва дрони і системи РЕБ батальйону «Свобода» (529)
• Завдав ножових поранень зятю (51)
• В області продовжують створювати безпечний простір для навчання (50)
• Засипало піском: 13-річний хлопчик загинув (48)
• У пожежі на Рівненщині загинули троє малолітніх дітей (47)
• Як очистити шкіру обличчя від прищів швидко і без косметики? (46)
• В одному з медзакладів Рівного встановили сонячну електростанцію (46)
• У Рівному продовжують термомодернізацію закладів дошкільної освіти (44)
• Шотландські скони з шоколадом (43)
• У Рівненській медичній академії готуватимуть лікарів (42)
• Віталій Кличко передав від громади Києва дрони і системи РЕБ батальйону «Свобода» (40)
• Декілька способів використання банана (37)
• Чому найпопулярніша домашня квітка приносить у дім нещастя і розбрат? (36)
• Засушені квіти несуть мертву енергетику. Чи варто вірити цьому забобону? (35)
• У Млинові відбувся матч Суперкубка Дубенщини-2024 (35)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"