От і виникає питання, яке м’ясо у тридцятиградусну жару свіже, а яке - ні. Як же повечеряти так, щоб зранку не опинитися на лікарняному ліжку з отруєнням.
Отож, аби продукти, що ви споживаєте, не призвели до неприємних наслідків, потрібно ретельно перевіряти товар. Причому товар потрібно перевіряти і продавцеві, і покупцеві.
- Продавець, який реалізовує продукцію, має перевіряти наявність тавра ветеринарного нагляду, свіжість м’яса, правильність розбирання та боїнського оброблення, - розповідає провідний спеціаліст Інспекції з питань захисту прав споживачів у Рівненській області Ірина УДОВИЧЕНКО. - М’ясо і м’ясопродукти фасовані перевіряють за станом упаковки, відповідності виду тварин, сорту і категорії, даним про виготовлення, що вказані на етикетці упаковки. Продавці не мають права продавати м’ясо і м’ясопродукти, якщо супровідні документи оформлені з порушеннями.
На кожну партію (тушу) продовольчої сировини, призначеної для реалізації на підприємствах роздрібної торгівлі в межах адміністративного району, крім документа, що підтверджує їх якість і безпеку, повинна бути ветеринарна довідка, а для реалізації в межах України - ветеринарне свідоцтво.
Терміни, умови зберігання та реалізації м’яса і м’ясопродуктів повинні відповідати вимогам нормативних документів. Кожний вид виробів має свої окремі терміни та режими зберігання.
Підготовлені для продажу м’ясо та м’ясопродукти подають до торгового залу на робоче місце, де розміщують за видами та ґатунками в охолоджувальних прилавках і шафах. Сирі м’ясопродукти розміщують окремо від інших товарів.
Усі ковбасні вироби повинні бути марковані відповідно до вимог нормативної документації. На маркуванні зазначається: назва та сорт продукту; назва та повна адреса і телефон виробника; адреса потужності виробництва; склад продукту відповідно до рецептури в порядку переваги складників; кінцева дата споживання “Вжити до” або дата виготовлення та строк придатності; умови зберігання; інформаційні дані про харчову та енергетичну цінність 100 г продукту; позначка стандарту.
М’ясо і м’ясопродукти відпускають споживачам тільки у зачищеному стані, належному товарному вигляді, без зайвих, непередбачених технологічних матеріалів і відходів нехарчового призначення. Здійснюючи продаж м’яса і м’ясопродуктів без нарізування, за згодою споживача додають не більше двох доважків, що не перевищують 10 відсотків загальної маси покупки. Доважки повинні відповідати сорту і якості товару, який відпускають. На замовлення споживача в його присутності здійснюють приготування фаршу за прилавком лише з м’яса, придбаного на цьому підприємстві. М’ясорубки та посуд перед приготуванням ретельно промивають.
¤ Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»Початок літа вже традиційно є «дитячим». Це не дивно, оскільки закінчується навчальний рік у школах і починаються літні канікули.Найкращого часу для дитячих розваг важко знайти. На жаль, саме дитячих літніх заходів в нас проводиться, на думку автора, замало, і це погано. Діти найбільше потребують позитивних емоцій, особливо в такий важкий час. Але є люди, які постійно працюють для того, аби малечі та підліткам влаштовувати святковий настрій. І роблять вони це дуже вдало....
| | ¤ Літо, сонце і гори: тридцять восьма поїздка церкви «Христос є відповідь» у КарпатиДіяльність церкви «Христос є відповідь» настільки різнопланова, що писати про неї можна дуже і дуже багато. Але є напрямок, який сам по собі є унікальним. Це кількаденні поїздки в Карпати, які дають можливість їх учасникам не просто відпочити в горах, що саме по собі є задоволенням та користю, а й отримати новий стимул для життя.Ініціатор та організатор поїздок пастор Тарас Сень дуже гарно та змістовно описує ці поїздки. Цього літа, з 16 по 20 червня, відбувся перший літній виїзд до Карпат, організований церквою «Христос є відповідь». Про те, як він пройшов, автор попросив розповісти Тараса Сеня....
|
¤ У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобівНа Рівненщині діє електронна черга на безоплатне ендопротезування – хірургічну заміну пошкодженого суглоба (здебільшого кульшового або колінного) штучним імплантом.Ця послуга доступна у межах програми медичних гарантій у закладах, які мають договір з Національною службою здоров’я України....
| | ¤ Віктор Христюк: «Ми допомагаємо дітям відкрити для себе Бога»Літо – це, в першу чергу, пора дитячих канікул. Хоча не тільки дитячих. Відпочивають у цю пору й студенти.Вільного часу у дітей та молоді багато, але витрачають вони його по-різному. Церква «Христос є відповідь» традиційно дуже багато уваги приділяє організації дитячих заходів....
|
¤ Унікальні операції, що рятують життя у Рівненській обласній клінічній лікарніІнтервенційна радіологія — це сучасна галузь медицини, що поєднує медичну візуалізацію та мініінвазивні хірургічні втручання....
| | |