Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №563 від 09.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Коротко

30-ті Олімпійські ігри в Лондоні

30-ті Олімпійські ігри в Лондоні

П’ятий день Олімпійських ігор у Лондоні не приніс Україні медалей, пройшов тихо для української збірної, яка не зуміла поборотися ні за один з комплектів нагород.

Кращим місцем у цей день для нас стала восьма позиція дуету стрибунів у воду Юлії Прокопчук та Вікторії Потєхіної.

Шостий день змагань

Україна виграла друге “золото” Олімпіади

Жіноча парна четвірка в академічному веслуванні в складі Анастасії Коженкової, Яни Дементьєвої, Катерини Тарасенко та Наталії Довгодько, яка цього року виграла всі три етапи Кубка світу, зі старту захопила лідерство і не віддала його по ходу дистанції. Підсумковий результат нашої команди - 6:35:93. Другою фінішувала збірна Німеччини з результатом 6:38:09, третьою - команда США, яка показала час 6:40:63.

Українські стрибуни у воду посіли четверте місце

Українська пара стрибунів у воду Ілля Кваша та Олексій Пригоров посіла четверте місце у фіналі стрибків з триметрового трампліну, зупинившись за крок від медалі - 434,22 бала.

Олена Костевич завоювала п’яту медаль для України

Українка Олена Костевич до своєї бронзової медалі у стрільбі з пневматичного пістолета додала ще одну “бронзу”. Цю нагороду Олена виборола у стрільбі з малокаліберного пістолета з 25 м. Результат українки - 788.6 очка. Володарці “срібла” китаянці Інь Чен наша спортсменка програла 2.8 бала. А олімпійською чемпіонкою стала кореянка Кім Джанг Мі - 792.4, яка у кваліфікації поставила олімпійський рекорд.

У спортивній гімнастиці маємо знову четверте місце

Українському гімнасту Миколі Куксенкову трошки не вистачило до бронзової медалі Олімпійських ігор у багатоборстві у спортивній гімнастиці. Куксенков до останнього боровся за медалі. Перед останнім видом програми, посідаючи четверте місце, він першим із претендентів на медаль виконав свою вправу і чекав виступу конкурентів. Один із них - японець Танака, що займав другу позицію, грубо помилився і надав Куксенкову шанс опинитися на подіумі, але німець Нгуен і ще один японець Кохеі Учімура помилок не допустили, а під кінець американець Данелл Лейва виконав складну комбінацію на перекладині і отримав високі оцінки суддів - 15,700, які дозволили йому обійти українця на 0,266 бала. Таким чином, виграв багатоборство японець Кохеі Учімура - винуватець скандалу під час командних змагань. На його рахунку 92,690 балів. “Срібло” дісталося німцеві Марселю Нгуйену - 91,031 балів. “Бронзу” завоював американець - Данелл Лейва - 90,698 балів. Результат Куксенкова 90,432 бала.

Лідер шаблісток вирвала бронзову медаль у американки Загуніс

Українська фехтувальниця Ольга Харлан виграла бронзову медаль Олімпійських ігор у Лондоні. У півфіналі наша спортсменка зустрічалася з другим номером у світовому рейтингу і, на жаль, програла росіянці Софії Великій з рахунком 12:15. Уже через півгодини після поразки Харлан вийшла на матч за бронзу з олімпійською чемпіонкою Пекіна і лідером світового рейтингу американкою Маріель Загуніс. Перший період Загуніс виграла 8:6, але в цей момент Ольга зібралася і в підсумку перемогла 15:10. “Золото” сенсаційно дісталося представниці Південної Кореї Джійон Кім, яка у фіналі з рахунком 15:9 перемогла Велику.

Сьомий день змагань

Австралійські спортсменки виявилися швидше

Українки Любов Шуліка та Олена Цьось в командній спринтерській гонці на велотреку зупинилися за крок від медалей. Наші спортсменки отримали можливість виступити у медальному заїзді завдяки дискваліфікації британок Вікторії Пендлтон і Джесіки Ворніш за ранню зміну учасниць на треку. Але в боротьбі за “бронзу” українки (33.491) програли австралійкам (32.727). А перемогу спочатку святкували китаянки Го Шуан і Гун Цзіньцзе, але недовго. Вони припустилися такої ж помилки, як і британки, і результат фіналу був анульований. Перемогу присудили представницям Німеччини Міріам Вельт і Христині Фогель. У китаянок - лише “срібло”.

Скандал

Найемоційнішою подією для українців став бій Євгена Хитрова проти британця Ентоні Огого. Точніше, бурю емоцій викликав його результат. Наш спортсмен домінував у цьому двобої. У другому раунді двічі відправив суперника в нокдаун, але все одно судді віддали перемогу Огого. І хоч після бою кулаками не махають, але українська команда вирішила не залишати цього просто так. Був поданий протест, та Міжнародна асоціація любительського боксу його відхилила з формулюванням “немає підстав”.

Президент українського НОКу Сергій Бубка взяв цю справу під свій контроль. Рішення оскаржили повторно - і знову відповідь повторилася. Бубка готує документи для подачі в спортивний арбітражний суд у Лозанні, який під час Олімпіади засідає в Лондоні.

Восьмий день змагань

Вадим Слободенюк з бігу на 3000 метрів з перешкодами лише 15

Рівнянин Вадим Слободенюк в бігу на 3000 метрів із перешкодами показав лише 15 результат у кваліфікації, якого йому явно не вистачило, щоб пробитися до фіналу.

Українські дзюдоїсти так і не зуміли завоювати медаль в Лондоні

У чвертьфіналі у ваговій категорії понад 78 кг українка Ірина Кіндзерська програла олімпійській чемпіонці Пекіна китаянці Вен Тонг. Китайська дзюдоїстка провела больовий прийом, який був оцінений в іппон - на цьому поєдинок завершився. Китаянка проходить до півфіналу, а в Ірини залишається шанс поборотися за “бронзу”. Але в поєдинку за бронзову медаль українська дзюдоїстка поступилася досвідченій британці Карині Брайант. Почала поєдинок наша дзюдоїстка дуже активно, навіть вийшла вперед, але Брайант далі все взяла під свій контроль: спочатку зрівняла рахунок, а потім виконала кидок на іппон. На цьому поєдинок завершився. Кіндзерська не змогла стримати сліз - і розридалася прямо на татамі. Нагорода була дуже близько, але не склалося.

Дев’ятий день змагань

Людмилу Йосипенко позбавили бронзової медалі

Українку Людмилу Йосипенко позбавили бронзової медалі Олімпійських ігор-2012, яка була завойована у семиборстві. За підсумками двох днів змагань вона фінішувала з четвертою сумою очок, але її суперниця з Німеччини Лілі Шварцкопф була дискваліфікована в останній дисципліні - бігу на 800 метрів і українка піднялася на третє місце. Німецька команда подала протест, за результатами якого судді змінили рішення, повернули німкені зароблені в бігу очки, і вона стала срібним призером. На третє місце опустилася росіянка Тетяна Чернова, а Йосипенко стала четвертою, і залишилася без медалі.

Десятий день змагань

Рівнянин став лише 29 в кваліфікації

Рівнянин Олег Омельчук не потрапив до фіналу турніру зі стрільби з пістолета на 50 м на Олімпіаді-2012 в Лондоні, показавши лише 29-й результат за підсумками кваліфікаційного раунду і набравши 548 очок.

Під лондонським дощем українка фінішувала п’ятою

Першою дистанцію підкорила Тікі Джелана з Ефіопії. Спортсменка, у якої раніше не було жодної медалі і престижного титулу, завоювала своє перше золото зразу ж з олімпійським рекордом 2:23:07. Кенійка Джепту Пріскаш фінішувала другою. До золота їй не вистачило лише 5 секунд - 2:23:12. Росіянка Тетяна Петрова-Архипова прибігла третьою і отримала бронзову медаль - 2:23:29. Несподівано для всіх українка Тетяна Гамеро-Шмірко прибігла п’ятою з результатом 2:24:32. Рівнянка Олена Бурковська прийшла лише 48-ю. Українка Тетяна Філонюк взагалі зійшла з дистанції, отримавши травму, її з дистанції винесли британські військові.

Ольга Саладуха в останній спробі дострибнула до бронзової медалі

Українка Ольга Саладуха у потрійному стрибку виборола бронзову медаль і, незважаючи на травму, показала результат 14,79 м, поступившись колумбійці Катеріне Ібрагене лише 1 см. (14,80 м). Ользі Саладусі вдалося доповнити звання чемпіонки Європи та світу медаллю Олімпіади. “Золото” дісталося Ользі Рипаковой з Казахстану - 14.98 м. Українка Анна Князєва у фіналі стала четвертою з результатом 14.56 м.

Олексій Сокирський четвертий у метанні молота

Український спортсмен Олексій Сокирський у змаганнях з метання молота став лише четвертим. 27-річному спортсмену, який у своїй кращій спробі метнув снаряд на 78,25 м, не вистачило всього 46 сантиметрів до бронзової медалі. Золоту медаль завоював угорський атлет Крістіан Парш - 80.59, “срібло” дісталося словенцю Пріможу Козмусу - 79.36, а бронзова медаль дісталась японцю Кодзі Мурофусі - 78.71.

Українець переміг росіянина у ваговій категорії до 91 кг

Капітан української збірної з боксу Олександр Усик у чвертьфінальному бою у ваговій категорії до 91 кг здолав росіянина Артура Бетербієва і вийшов у півфінал, забезпечивши таким чином собі олімпійську медаль. У першому раунді судді зафіксували нічию - 3:3, а в двох наступних раундах український боксер виграв з рахунком - 9:5 і 5:4.

Одинадцятий день змагань

Перші чоловічі медалі України

Українець Ігор Радівілов посів третє місце у фіналі опорного стрибка в спортивній гімнастиці. Перший стрибок Радівілов виконав впевнено, а ось у другій спробі не зумів чітко приземлитися на дві ноги, але результат 16,316 дозволив Радівілову зайняти третє місце. Всього лише на 0,083 балів Ігоря обійшов росіянин Денис Аблязін, який став другим. А виграв кореєць Хак Сеон Янг з результатом 16,533 очка.

Олексій Торохтій - чемпіон Олімпійських ігор в Лондоні-2012 у важкій атлетиці в категорії до 105 кг. Торохтій був головною нашою надією на медаль і виправдав наші сподівання. В останньому раунді фінальних змагань він зумів підняти штангу вагою 227 кг і, набравши 412 кг в сумі (185+227), став олімпійським чемпіоном. Друге місце посів представник Ірану Наваб Насіршелал (411 кг), бронза у поляка Бартоломея Бонка (410 кг). Ще один українець Сергій Тагіров посів 10-е місце.

Василь Ломаченко впевнено пройшов чвертьфінальний раунд

Український боксер Василь Ломаченко продовжує свій шлях до фіналу. У чвертьфіналі у ваговій категорії до 60 кг суперником Ломаченка був Фелікс Вердехо Санчес, якого багато хто не розцінював як серйозного суперника, але 19-річний пуерторіканець склав досить серйозну конкуренцію Ломаченко. У Ломаченка, незважаючи на перевагу в усіх трьох раундах, підсумковий результат був досить скромний - 14:9 (5:3, 5:4, 4:2).

Але головне - результат, а це вихід у півфінал боксерського турніру, що забезпечує Ломаченку як мінімум “бронзу”, але наша боксерська команда націлена лише на боротьбу за “золото”. У півфіналі суперником нашого Ломаченка буде кубинець Яснір Толедо Лопес.

Дванадцятий день змагань

Масливець упустила медаль на останніх метрах

Вітрильниця Ольга Маслівець до останньої хвилини претендувала на олімпійське “срібло” в дисципліні RS-X серед жінок. До останнього Ольга йшла першою в фінальній 11-й гонці і претендувала на “срібло”. Але на фініші пропустила іспанку Марину Алабау Нейру, і в підсумку виявилася лише четвертою. А олімпійською чемпіонкою стала іспанка Марина Алабау Нейра. Срібна нагорода дісталася фінській вітрильниці Ттулі Петая. А “бронза” - у полячки Софії Ночеті-Клепацької.

Українські синхроністки фінішували шостими

Сьогодні розіграли перший комплект медалей представниці самого граціозного водного виду спорту - синхронного плавання. Сенсації не сталося. Багаторазові чемпіонки світу, олімпійські чемпіонки Пекіна в групових вправах Наталя Іщенко та Світлана Ромашина завоювали золоті медалі в змаганнях дуетів. За свою довільну програму “Ляльки” під музику з фільму “Амелі” росіянки отримали 98.900. “Срібло” виграли іспанки Вона Карбонель і Андреа Фунтес - 96.900, а “бронзу” - Хучен Хуанг і Ліа Оу - 96.770. Наші синхроністки Дарія Юшко та Ксенія Сидоренко фінішували шостими - 92.670.

Українському важкоатлетові не вистачило до медалі 19 кг

Повторити успіх Олексія Торохтія не вдалося Ігорю Шимечку, який виступає у ваговій категорії понад 105 кг. Український важкоатлет підняв у ривку 197 кг, а у поштовху 232 кг, показавши в сумі лише шостий результат - 429 кг.

“Золото” з великою перевагою завоював іранець Бехдад Салімікордасіабі - 455 кг (208 + 247). Другим фінішував його співвітчизник Саджад Анушіравані Хамлабад - 449 кг (204 + 245). А “бронза” дісталася росіянину Руслану Албегову, який програв Анушіравані тільки один кілограм - 448 кг (208 + 240).

09.08.2012Юрій РАЧКОВСЬКИЙ


Переглядів: 954

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14317)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13605)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (459)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"