Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №575 від 02.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Кращі за професією

Рівнянка – у першій п’ятірці

Рівнянка – у першій п’ятірці

Надія ЛЕМЕХ: “Мій результат – перемога всього колективу”

8-11 жовтня 2012 року в Криму відбувся заключний ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів з професії “Кухар”. Високий рівень організації заходу, проведеного на базі Сімферопольського вищого професійного училища ресторанного сервісу та туризму, сприяв чесному суперництву і підтримці творчої праці майстрів виробничого навчання, підвищенню їх професійної майстерності, популяризації їх педагогічних здобутків та суспільному визнанню престижності професії кухаря.

Моя співрозмовниця - майстер виробничого навчання Рівненського торгово-професійного ліцею Надія ЛЕМЕХ (на фото), яка посіла у конкурсі п’яте призове місце.

- Надіє Валеріївно, що передувало Вашій участі у всеукраїнському конкурсі?

- Наприкінці вересня на базі нашого ліцею був проведений ІІ етап цього конкурсу. Його учасники змагалися у новій лабораторії кухарської справи, оснащеній сучасним обладнанням, інвентарем та інструментом - до речі, найкращій у системі національної профтехосвіти. Її реконструкція обійшлася в 600 тисяч гривень. Тож учасники конкурсу, які представляли 11 професійно-технічних навчальних закладів області, та гостя з Брестського державного професійно-технічного коледжу (Республіка Білорусь) мали чудові можливості продемонструвати свою професійну майстерність. Журі конкурсу оцінило подані роботи учасників: витвори кулінарного мистецтва, технологічні карти, розроблені для їх виконання, відеоуроки вступного інструктажу. Я виборола перше місце на регіональному рівні.

- Розкажіть, будь ласка, про заключний етап конкурсу, що відбувся у Криму.

- Конкурсна програма складалася з виконання трьох завдань: Перше - “Мій навчальний заклад”. Кожний учасник презентував рекламний відеоролик, який демонструвався в конференц-залі й оцінювався журі. Відеоролик про наш ліцей зайняв третє місце. Виконуючи друге завдання, учасники подали для оцінювання журі відеозапис вступного інструктажу-уроку виробничого навчання із наданням матеріалів його комплексно-методичного забезпечення. Моя тема - “Страви із запеченої риби”, відеозапис якої був зроблений у новій лабораторії кухарської справи, здобула на всеукраїнському конкурсі п’яте місце. І третє завдання - “Кулінарне мистецтво” - одне з найцікавіших та найскладніших. Його виконання передбачало індивідуальне приготування кожним учасником основної (фірмової) страви й десерту, складання технологічної карти та меню. За оцінкою журі за виконання цього завдання я зайняла четверте місце, а в загальному заліку - п’яте. Вважаю, що це дуже хороший результат, враховуючи, що деякі мої суперники були учасниками міжнародних конкурсів із кулінарного мистецтва, які проходили під егідою Асоціації кулінарів України. Користуючись нагодою, хочу висловити щиру подяку одному з провідних шеф-кухарів України, президенту Асоціації рестораторів “RestArt” Сергію Холодову, який допомагав мені вдосконалювати мою професійну майстерність, коли я готувалась до участі в регіональному та всеукраїнському конкурсі.

- Скільки було учасників всеукраїнського конкурсу і хто виборов перше місце?

- У конкурсі взяли участь 27 переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії “Кухар”, які представляли 25 областей та міста Київ і Севастополь. Перше місце виборола майстер виробничого навчання із Сімферопольського вищого професійного училища ресторанного сервісу та туризму Ірина Дементьєва. Мій результат - почесне п’яте місце, та диплом - перемога всього колективу, який допомагав мені готуватись до конкурсу. У ліцеї створені всі умови для творчого та професійного зростання викладачів і майстрів виробничого навчання. Завдяки наполегливості й організаторському хисту директора ліцею Віктора Леонідовича Рудика наш навчальний заклад по праву вважається одним із кращих у системі вітчизняної професійно-технічної освіти. У нас не тільки найкращі педагоги, а й найбільш талановиті, вродливі та здібні дівчата. Так, ліцеїсти Катерина Сирота та Мар’ян Грімнак успішно виступили в конкурсі юних гумористів “Поліські пересмішники”, а Тетяна Кухарук стала переможцем цьогорічного конкурсу “Міс Профтехосвітяночка”. Вибачте ті, кого не назвала, - численні переможці різних мистецьких конкурсів і спортивних змагань!

02.11.2012Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК

Надія ЛЕМЕХ закінчила в 1995 році СПТУ-15 м. Рівне, а затим - Рівненський комерційний технікум та Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені акад.С.Дем’янчука. За шість років пройшла шлях від лаборанта до майстра виробничого навчання Рівненського торгово-професійного ліцею. Надія Валеріївна та її група - переможці рейтингу майстрів виробничого навчання та навчальних груп ліцею за 2010-2011 та 2011-2012 навчальні роки.


Переглядів: 951

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21174)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14127)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13948)
• Бюджет і ми… [965] (13884)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13752)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13602)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (386)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (65)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (61)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (55)
• Часникові стрілки корисніші за часник (54)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (52)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"