Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №582 від 20.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Вересень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Новини Рівне

#Смачного!

ТОП-5 новорічних страв різних країн світу

ТОП-5 новорічних страв різних країн світу

Приготуй до новорічного столу колоритну м’ясну, рибну страву або десерт із новорічного меню різних країн світу.

1. Франція

Індичка - головна страва новорічного столу у Франції. Французи жартують: “Якщо немає індички, то Новий рік може не прийти”.

Індичка по-французьки

Інгредієнти: 0,5 кг філе індички, 5 дрібних цибулин, 2 помідори, 300 г сиру, майонез, спеції, сіль до смаку.

Приготування

Філе індички розріж на тонкі шари та вклади в миску, пересипаючи спеціями та сіллю. Накрий кришкою, зверху поклади вантаж і залиши на 20-30 хвилин для маринування у власному соку.

Помідори помий і поріж кружечками, цибулю наріж кільцями. Сир натри на великій тертці. На деко виклади фольгу, краї підгорни. Рівномірно в один шар розклади пласти індички, зверху злегка промасти майонезом. Потім поклади шар цибулі і шар помідорів. Зверху засип усе сиром.

Запікай у духовці близько години. Спершу на сильному вогні, потім - на слабкому. Страву подавай на стіл гарячою, прикрасивши зеленню.

2. Польща

На новорічному столі в Польщі обов’язково є риба, яку вважають символом благополуччя та сімейного щастя.

Риба по-польськи

Інгредієнти: 300 г філе судака зі шкірою, 1 морквина, 4 г кореня петрушки, 2-3 варені яйця, 20 г вершкового масла, 1 ст. л. лимонного соку, зелень петрушки, сіль до смаку.

Приготування

Філе риби наріж порційними шматками, відвари в підсоленій воді з додаванням моркви та кореня петрушки.

Для соусу розтоплене масло об’єднай з подрібненими яйцями, лимонним соком, порізаною зеленню та 2 ст. л. рибного бульйону.

При подачі рибу вклади на блюдо, полий приготовленим соусом. Як варіант, гарніруй пюре з картоплі та моркви.

3. Чехія та Словаччина

У цих країнах новорічний стіл не обходиться без ароматного національного десерту - яблучного штруделя.

Яблучний штрудель

Інгредієнти: 250 г борошна, 1 яйце, 150 г вершкового масла, 1 ч. л. оцту, 1 кг яблук, 80 г цукру, 30 г родзинок, 100 г хлібних крихт, кориця мелена, цедра лимона до смаку.

Приготування

Борошно просій, потім влий у нього збите з 6 ст. л. теплої води яйце, 1 ст. л. розтопленого масла, оцет, додай сіль і заміси м’яке блискуче тісто. Скачай у кулю та залиши на 30 хвилин, накривши вологою тканиною.

Розріж тісто навпіл, кожну половину розкачай на присипаному борошном лляному рушнику. Розтягни тісто від центру в усі боки, намагаючись не порвати, збризни розтопленим маслом, вклади на нього шар очищених і нарізаних яблук, посип цукром, корицею, промитими родзинками, подрібненою цедрою і обсмаженими в 30 г масла хлібними крихтами.

Піднімаючи край рушника, скачай тісто в рулет. Перенеси на деко та випікай у помірно нагрітій духовці 30 хвилин, час від часу змазуючи маслом. Готовий штрудель остуди і розріж на скибочки. Подавай до столу, прикрасивши до смаку. Наприклад, горішками, гілочками м’яти, корицею або цукровою пудрою.

4. Німеччина

У цій країні на новорічний стіл обов’язково подають пироги та інші страви з родзинками, яблуками та горіхами. Причому кожен інгредієнт має своє значення. Наприклад, горіхи - це вміння пізнавати таємниці й долати труднощі життя, а родзинки - символ достатку.

Тістечка з горіхами

Інгредієнти: 2 яйця, 2 яєчні жовтки, 200 г цукру, 6 ст. л. сухарів, щіпка солі, 2 ч. л. сухих дріжджів, 1 ст. л. борошна, 0,5 ст. подрібнених родзинок, 1 склянка горіхів, 200 г вершкового масла, 0,5 склянки молока.

Приготування

Яйця і цукор збий, додай сіль, сухарі, змішані з борошном дріжджі, родзинки та 0,5 склянки горіхів. Заміси тісто, розкачай його в шар завтовшки 0,7 см, виклади на покрите промасленим папером деко і випікай у духовці протягом 15 хвилин при середньому нагріванні.

Для крему жовтки збий із цукром, влий, помішуючи, гаряче молоко. Прогрій, безупинно збиваючи, на водяній бані, щоб загусло. Отриману масу остуди, з’єднай зі збитим маслом і збивай усе разом до пишної консистенції. Додай 0,5 склянки подрібнених горіхів і перемішай.

Випечений корж одразу ж розріж на прямокутні тістечка, дай їм охолонути, потім покрий кремом і прикрась.

5. Англія

Традиційним десертом на новорічному столі в цій країні є пудинг. Перед подачею на стіл святковий пудинг поливають ромом і підпалюють.

Англійський пудинг

Інгредієнти: 170 г вершкового масла (маргарину), 170 г цукру, 170 г борошна, 2 яйця, щіпка соди, 120 г сиру.

Для глазурі: 25 г вершкового масла, 1,5 ст. л. какао, 1,5 ст. л. молока, 3 ст. л. цукру. Щоб сильно залити пудинг глазур’ю, кількість треба подвоїти.

Приготування

У посуді, в якому випікатимеш пудинг, розтопи вершкове масло, всип цукор, соду, додай яйця та збий. Потім додай сир, перемішай, додай борошно і збий. Накрий промасленим папером і постав випікатися на середньому вогні 15-20 хвилин.

Для глазурі змішай усі компоненти та доведи до кипіння. Готовий пудинг перекинь на тарілку, полий глазур’ю і прикрась. Наприклад, горішками, кокосовою стружкою, кунжутом.

20.12.2012


Переглядів: 790

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1085 від 15.09.2022p.
¤ 
Які десерти можна давати малюкам, а до яких краще не привчати з раннього віку?

Які десерти можна давати малюкам, а до яких краще не привчати з раннього віку?

Любов до солодощів закладена в дітях природою, адже багато видів десертів не тільки смачні, але і в якійсь мірі корисні, оскільки є джерелом швидких вуглеводів, що забезпечують приплив енергії, вкрай необхідної дітям. Однак у свідомості більшості батьків міцно зміцнилася думка, що солодке дітям їсти шкідливо. На думку лікарів, це не зовсім так. Як вважають педіатри, неправильне уявлення про шкоду солодощів пов’язано з тим, що багато хто не розуміє різниці між їх окремими видами....

¤ 
Віталій Коваль: «На Рівненщині заборонено казати фразу «після війни».

Віталій Коваль: «На Рівненщині заборонено казати фразу «після війни».

Ми говоримо: «Після Перемоги»

Друзі, минуло уже 200 днів із початку війни. За цей час Збройні Сили України не лише зупинили ворога, а й розпочали контрнаступ....

¤ 

Єдиний номер 112: як тепер українці звертатимуться по екстрену допомогу

В Україні створять єдиний центр прийняття екстрених викликів за номером 112. Верховна Рада проголосувала за ухвалення відповідного законопроєкту. Зателефонувавши за цим номером, людина зможе отримати комплексну допомогу в екстрених ситуаціях, які загрожують здоров’ю, життю, майну, навколишньому природному середовищу або громадському порядку....

¤ 
Юна мешканка Рівного віддала подаровані кошти на потреби ЗСУ

Юна мешканка Рівного віддала подаровані кошти на потреби ЗСУ

Маленька рівнянка Лаліта Мєх з перших днів війни допомагає волонтерам....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (16507)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (14460)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (12001)
• Допомога під час карантину [967] (11942)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (11829)
• Живи до ста! [965] (11484)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (11401)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (11394)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (11380)
• Бюджет і ми… [965] (11330)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (11285)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (11275)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (11256)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (11230)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (11193)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (10998)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (10730)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (10690)

ТОП-15 свіжого номера:

• Богдан Турович: «Більше 10 % рівненських школярів розпочали навчальний рік за кордоном…» (1228)
• В місті Дубно відкрили сучасний освітній простір (73)
• Які десерти можна давати малюкам, а до яких краще не привчати з раннього віку? (71)
• Юна мешканка Рівного віддала подаровані кошти на потреби ЗСУ (68)
• Копійчаний засіб, який з легкістю відпере шторку для ванної від жовтизни і бруду (67)
• Рецепти домашніх косметичних засобів: натурально, недорого, просто (65)
• Єдиний номер 112: як тепер українці звертатимуться по екстрену допомогу (64)
• Баклажан-кебаб в духовці (64)
• Перекинувся трактор з картоплею: постраждали дві особи (63)
• Віталій Коваль: «На Рівненщині заборонено казати фразу «після війни». (63)
• 7 найшкідливіших гігієнічних звичок, до яких ми привчаємо дітей (62)
• Робимо свій домашній дезінфекційний засіб для миття підлоги (61)
• Перевіряємо якість вершкового масла за допомогою горілки (61)
• Регулярне вживання цих напоїв (60)
• Як очистити засмальцьований комір куртки в домашніх умовах без прання і хімчистки? (60)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс