Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №243 від 08.06.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Відпустка не за горами

У графському замку у Сваляві (Закарпаття)

Поліські озера чи єгипетські піраміди?

Найактуальніше літнє питання - куди поїхати відпочивати, який вид транспорту обрати і скільки на все це потрібно коштів? Так, щоб недорого і з позитивними враженнями. Варіантів, звісно, безліч, а от відпустка - одна…

Відпочинок з рівненським відтінком

Тим, хто далеко їхати на відпочинок не збирається, варто знати про найпростіші варіанти. Зокрема, вже зараз кажуть, що на місцевих, порівняно престижних, базах відпочинку всі місця вже давно “забиті” на ціле літо. Натомість, на “дикі” канікули також треба їхати, заздалегідь обміркувавши маршрут: по-перше, чимало водойм та прибережних зон в області стали приватними, а, отже, з авто та наметом можна “зупинитися” не всюди. По-друге, далеко не всі рівненські водойми нині епідеміологи визнають придатними для купання. За інформацією обласної санепідемстанції, санітарним нормам вода не відповідає приблизно в 20 відсотках водойм, причому найгіршим стан річок та озер є в Рівненському, Здолбунівському та Радивилівському районах. З пляжами взагалі ситуація супер - жоден з них не є достатньо придатним для повноцінного відпочинку. До слова, кажуть, що найчистішими серед ближніх місць відпочинку є Хрінницьке водосховище і природна зона навколо Хрінників.

Що ж до своєрідного рейтингу місцевого відпочинку, то, окрім традиційних “близьких” місць на кшталт Басового Кута чи Забороля, рівняни відпочивають у Червоній Калині, Хрінниках, на Білому озері та на озері Нобель. Останнє місце, хоч і доволі віддалене від обласного центру, зате щороку стає все більш популярним. У першу чергу - завдяки чарівним краєвидам та воді, у якій є гліцерин. Кажуть, що така вода корисніша для шкіри, ніж будь-який дорогий косметичний засіб.

Волинь моя...

Є у нас і чимало прихильників відпочинку на Шацьких озерах. Одразу відмітимо, що розкіш волинської природи обійдеться дорожче. Щоправда, все залежить від потреб і можливостей відпочивальників: якщо доба перебування на елітних євробазах коштує 50-70 доларів, то на звичайних базах відпочинку за ніч вимагають “всього” 30-40 гривень. Приїжджі з найближчих областей живуть, як правило, у приватних будинках. Хоч і тут ціни коливаються: в оселях поблизу озера за ніч доведеться заплатити 20 гривень, у віддалених від водойм селах ночівля коштує приблизно 7 гривень. В середньому за добу проживання доведеться віддати 10 гривень. Особливих розваг на Світязі і навколишніх озерах немає – інфраструктура тут не дуже розвинена. Хоч, з іншого боку, на Волинь їдуть не хизуватися вечірнім одягом, а набиратися сил та здоров’я. Недарма ж перебування у соснових лісах навколо Шацьких озер навіть лікарі рекомендують як засіб радикального оздоровлення.

Море - не для бідних?

Про те, що відпочинок у Криму дорожчає, щороку напередодні сезону відпусток дружно повідомляють усі ЗМІ. Нині ж “планку” подорожчання експерти з цін на відпочинок уже визначили: задоволення від кримського моря та сонця коштуватиме на 10-20 відсотків більше, ніж минулого року. Тим часом відпочинок у Європі, за інформацією туроператорів, подорожчав відсотків на п’ять, хоча ціни на окремі тури зросли значно відчутніше - на 30 відсотків. Останнє стосується також відпочинку у Тунісі, Єгипті та Туреччині.

Що ж до рідного Чорного моря, то ціни на рекламних проспектах турагентств виглядають вражаюче: від 400 гривень (проїзд і проживання у кримських селищах, без харчування) і далі. Втім, реальна ціна повноцінного кримського відпочинку (так, щоб і з харчуванням, і з нормальним житлом) потягне більше, ніж на тисячу гривень. Хто хоче дешевше – може вирушити у Херсонську область: у Скадовськ чи Залізний порт. Але, швидше за все, жити доведеться у “воєнно-польових умовах”: на панцирному ліжку і з власними каструлями.

До слова, чудово відпочити можна і в Карпатах: “тур вихідного дня” - близько 250 гривень, проживання на базі - близько 60 гривень за добу. Понад тисячу гривень доведеться викласти і за путівку до Трускавця. Словом, вибір є, були б гроші.

Потягів вистачить на всіх

У касах рівненського залізничного вокзалу ще є квитки на будь-який потяг. Навіть білети до Криму поки що можна придбати без “знайомств” і “могоричів”. Біля віконець навіть черг немає. Хоч залізничники кажуть, що найбільший ажіотаж щодо кримського напрямку очікується традиційно в серпні. З проблемою нестачі квитків боротимуться радикальними методами: до популярних потягів просто приєднають додаткові вагони. Як розповів начальник залізничного вокзалу “Рівне - Здолбунів” Віталій Козлюк, вже до потягів, які через Рівне курсують до Сімферополя, Одеси та Києва, додано по п’ять вагонів. Досі не вирішене питання про зростання залізничних тарифів з 1 червня на 34 відсотки, як прогнозувалося раніше. Тому квитки продають за старими цінами. Звісно, найкращий варіант застрахувати себе від подорожчання проїзду - придбати квитки заздалегідь. Доведеться до повної вартості проїзного документа доплатити лише три гривні.

Особливості якісного відпочинку

Треба зауважити, що, незважаючи на подорожчання, на Південь їхати варто. Адже саме море і сонце є чи не найкращим зарядом енергії та здоров’я на найближчі півроку. Тому головним атрибутом хорошого відпочинку має бути не стільки його тривалість, скільки якісне наповнення. Тобто відпочивати треба так, аби отримати не лише задоволення, а й користь. Скажімо, якщо вам уже “за 45”, то відпочивати варто не менше двох тижнів поспіль, оскільки з віком слабшають адаптаційні можливості організму. Коли ж відпочинок плануєте провести у регіоні з інакшим кліматом, то такі канікули мають тривати не менше 3 тижнів. Те ж саме стосується і дітей, у яких механізми адаптації організму лише формуються.

Проте враховувати треба не лише вік. Велике значення мають індивідуальні властивості нервової системи. Холерикам рекомендують швидко “перемикатися” з одного виду діяльності на інший, легко заводити нові знайомства - це сприятиме адаптації організму до нових умов. Холерики можуть відновити сили за 7 - 14 днів, але за умови активного відпочинку, подорожей, спорту.

Флегматикам рекомендують планувати відпочинок “із запасом”, аби залишалося декілька днів на моральну підготовку до робочих буднів. У такому разі ефект від відпочинку збережеться довше.

Меланхолікам варто так спланувати свою відпустку, аби перед поїздкою була можливість декілька днів безтурботно полежати на канапі і таким чином підготуватися до активного відпочинку.

А от сангвініки - справжній “скарб” для керівників, оскільки можуть чудово обійтися й без відпустки. Їм досить суботи та неділі, аби набратися сил на наступний тиждень.

08.06.2006Марина СТЕПАНЮК


Переглядів: 1144

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 11.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21163)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17320)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14549)
• Допомога під час карантину [967] (14470)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14308)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14119)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13993)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13967)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13955)
• Живи до ста! [965] (13943)
• Бюджет і ми… [965] (13878)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13872)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13743)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13652)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13650)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13597)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13207)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13178)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (165)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (58)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (52)
• Тонкощі заварювання кави (50)
• Пиріг «Чорний ліс» (50)
• Небезпека вологих серветок (49)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (49)
• А ваш шампунь безпечний? (37)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (36)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (35)
• Особливості вживання видів води (34)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (33)
• Часникові стрілки корисніші за часник (32)
• Нецукровий діабет (31)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"