Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №601 від 03.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Народна медицина

Як позбутися судом у ногах

Як позбутися судом у ногах

Щоб зняти судоми м’язів, потрібно сісти в ліжку, ноги опустити вниз, вщипнути декілька разів хворе місце або обережно встати. Потім промасажувати ікри і ступні ніг легкими поплескуваннями та погладжуваннями, починаючи від кінчиків пальців до п’ят, а потім від п’ят, вздовж литкових м’язів, до колін. Після масажу потрібно лягти в ліжко і підняти ноги під кутом не менше 60 градусів. Це запобігатиме появі повторних судом і забезпечить відтік крові. Корисно проводити масаж ніг за допомогою ефірних масел, добре допомагає лаврове. Для ніг дуже ефективно робити контрастні ванни, які тонізують кровоносні судини.

Якщо відбуваються часті судоми, то це може означати, що вашому організму не вистачає кальцію. Тому в раціон харчування потрібно ввести побільше кисломолочних продуктів, кунжут, квасолю, круп’яні каші. На день потрібно з’їдати від 4 до 5 чайних ложок меду, оскільки мед утримує в організмі кальцій.

Народні рецепти

• Настоянка з деревію звичайного та чебрецю (тим’яну) від невралгії.

Така настоянка не діє миттєво, але приносить полегшення. Візьмемо 10 г чебрецю і 20 г сухої трави деревію, заллємо 200 г горілки, якщо у вас є спирт, то краще використовувати його. Настоюємо протягом десяти днів, періодично струшуючи. Ця настоянка добре зберігається. Вона заспокоює біль, розслабляє м’язи, які зведені судомою. Декілька разів на день розтираємо хворе місце, потім закутуємо.

• Якщо у вас виникають судоми через нестачу калію, то в дріжджах його міститься багато. Для цього слід приготувати дріжджовий напій: візьмемо сухарі з житнього хліба і заллємо окропом, настоювати 4 години, процідити і додати трохи дріжджів. Напій залишимо на 6 або 8 годин бродити у теплому місці, потім поставимо його в холодильник. Перед вживанням додамо за смаком мед і цукор. П’ємо до їжі по 100 г протягом місяця.

• Візьмемо чайну ложку подрібненого цибулиння, заллємо склянкою окропу, і дамо настоятися 10 хвилин. П’ємо на ніч. Уже після першої склянки судоми вас вночі не потурбують. Роблячи так постійно, можна взагалі забути про судоми і головні болі.

• Залити одну столову ложку горицвіту півтора склянками окропу, настоюємо в темному місці дві години, після чого розчин процідити. Приймається настій три рази на день по столовій ложці. Курс лікування - 10 днів.

• Одну столову ложку ромашки залити двома склянками окропу. Настоювати 40 хвилин. Пити між прийомами їжі протягом дня. Також потрібно їсти печену картоплю. На другий день зробимо такий засіб: візьмемо 2 столові ложки родзинок без кісточок, заллємо з вечора їх окропом, а наступного дня цей настій вип’ємо замість чаю, а родзинки з’їмо. Таким чином, чергуючи родзинки з ромашкою, можна забути про судоми.

• Судоми, а також оніміння допоможуть зняти звичайнісінькі магніти. На область судом покладемо магніт. Одна хвилина - і судоми пройдуть.

• Коли починаються судоми, покладіть на кінчик язика трошки кухонної солі і потримайте її з відкритим ротом. Судоми проходять через 3 - 5 хвилин, а сіль потім прибераємо з язика.

• Насушити сухарів із житнього хліба, залити окропом, настоювати 4 години, процідити і додати трохи дріжджів. Залишити в теплому місці бродити на 6 або 8 годин. Після цього розлити напій у пляшки і поставити в холодильник. Перед прийомом додати за смаком мед. На день потрібно пити по 2 склянки.

• Вилікувати судоми ніг, невралгію допоможе хрін. Потрібні для лікування свіжі корені хрону (200 грам). Хрін натремо на дрібній тертці, для отримання кашки. Змішаємо півлітра оливкової олії і півкілограма натурального меду. Добре розмішати і поставити суміш у холодильник, там і потрібно її зберігати. Приймають за 20 хвилин до їжі по столовій ложці тричі на день.

• Приготуємо збір трав: грицикі, пирій, деревій, м’ята, спориш, кропива. Усі трави беремо в однакових кількостях і змішуємо. 100 грам збору залити 200 мл води, довести до кипіння і варити 15 хвилин. Потім на півгодини залишити настоюватися. Відвар вийде дуже насиченим. Візьмемо високе відро, наллємо туди теплої води, температура не повинна бути вище 40 градусів. У відро виллємо відвар і опустимо в нього ноги. Потрібно, щоб вода покривала ікри ніг, ті місця, в яких зазвичай бувають судоми. Тривалість процедури повинна бути хвилин 20, десять таких щоденних процедур, і тоді судоми обов’язково зникнуть.

• Робіть ножні ванни з гірчицею через день: на 3 літри води - столова ложка гірчиці.

• Для профілактики ножних судом приймаємо препарати, в яких містяться магній і кальцій. Добова доза: від 0,5 до 1 г магнію і від 1 до 2 г кальцію. А ще потрібно щодня випивати склянку теплої води з чайною ложкою меду і яблучного оцту або з лимонним соком. Можна усунути дефіцит калію, якщо частіше їсти банани і апельсини.

• Приготуємо суміш, візьмемо в рівних частках траву: омела біла, квіти календули, стебла і листя ревеню, буркуну жовтого, конюшини червоної. Взяти 1 ст. л. суміші, заварити літром окропу і 10 хвилин потримати на водяній бані. Протягом 30 хвилин настоювати, а потім процідити. Змочивши бинт, складений в декілька шарів у цьому настої, зробити компрес на хворе місце, потримати його не менше п’яти годин.

• Перед сном робимо ножні контрастні ванни і приймаємо контрастний душ. Якщо у вас варикозне розширення вен, контраст не повинен бути сильним. У воду можна додати траву, яка має протисудомну дію - це м’ята перцева, валеріана, ягоди бузини, листя малини, люцерна, хвощ.

Корисно натирати на ніч ноги гірчичним маслом.

Тепер ми знаємо народні засоби лікування, спробувавши які, можна позбутися від судом у ногах.

03.05.2013


Переглядів: 1052

Версія для друку

Коментарі (1):


Dantshik: Шалом! Слава і Хвала Господу Богу, Який викупив нас Своєю Кров'ю і переміг смерть для нас! Йому не потрібні ні свічки ні ікони ні жести.Він не сліпий і не глухонімий! Взиавйте до Нього через не хочу, через крик і сльози про зцілення і прощення за спробу своїми силами і гріхи що пам'ятаєте і не пам'ятаєте і не розкаяні прокляття предків! Тому що диявол - нам ворог дуже не хоче нашого звернення до Господа Бога, Спасителеві нашому, Який нам нічого не винен, любить нас по Своїй Великій милості! І в спілкуванні з Господом приймайте Його Любов до людей,Мудрість Духа Святого відрізняти брехню від Істини і Силу Спокутної Крові Господа скасувати своїми устами Іменем Ієшуа-Спасителя і Кров'ю Його доступ диявола через гріх і прокльони та проголошувати здоров'я і перемагати смерть! Де гарантія, що у вашому житті не прійде відчай і не знадобиться диво! Радість в Господі, сила наша! Блаженні засмучені, бо вони будуть утішені. (Матф.5:4) Боже! Хай буде Твоя, Досконала воля! У Тебе всі часи і терміни! Єврей не нація, а з Біблії мандрівник Божий, а Ізраїль з Біблії долающий людей Владою і Любов'ю Божою, а іудей дослов.переклад праведно славящий Господа Бога! Хто зветься, кого звуть і хто насправді не одне і теж!

Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21071)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17213)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14382)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14226)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14035)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13882)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13855)
• Бюджет і ми… [965] (13788)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13508)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (890)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"