Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №244 від 15.06.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Резонанс

Пожежні частини після подібних тренувань завжди готові до боротьби за людські життя

А хтось не подумав: навчання ідуть

Навколо Клеванської нафтобази знову розпалюються пристрасті

Наприкінці минулого і на початку цього року в “РР” було надруковано декілька матеріалів, приводом до публікації яких стали події навколо складу світлих нафтопродуктів у Клевані (Клеванської нафтобази), що належить підприємству “Оптіма-770-Р”. Люди мітингували, навіть виходили на рейки , щоб заявити свій протест проти розбудови нафтобази, телефонували, писали в газету. Цілком правомірно клеванці ставили питання про те, чи дотримуються на цьому об’єкті необхідних правил безпеки.

Редакція провела тоді власне розслідування і впевнилася, що перестороги клеванців перебільшені. Ось витяг із матеріалу з красномовною назвою “Було б дуже добре, якби всі нафтобази на Рівненщині були такими, як у Клевані, переконані в ДП “Рівнестандартметрологія” (“РР” за 27.10.2006 р.). “…Ми перевірили також умови зберігання нафтопродуктів у Клевані, - говорить Світлана Зеніна (державний інспектор ДП “Рівнестандартметрологія” - авт.), - які знаходяться в металевих вертикальних резервуарах. Останні розташовані на бетонних подушках, обнесені бетонним валом, обладнані дихальними клапанами та вогневими запобіжниками, з’єднані з насосною станцією наземно-підземним трубопроводом, регулярно проводиться контроль їх герметичності, розроблений графік зачистки. Тобто, як бачите, у цьому плані на нафтобазі також враховані норми та вимоги законодавства.

А головне те, що на складі дотримуються всіх вимог техніки безпеки. Злив і налив на нафтобазі проводиться через систему автоматизованого автоналиву (САА), що зводить до мінімуму викиди в повітря та утворення випарів. Резервуари, автоцистерни та рукави заземлені, їх конструкція та умови експлуатації унеможливлюють виникнення іскри”.

А цими днями на адресу редакції надійшло звернення за підписом селищного голови пана Костевича. “Протягом майже двох років мешканці селища Клевань Рівненського району Рівненської області виборюють своє конституційне право на екологічно безпечне життя. З 26 березня 2003 року на нашій території, майже в центрі селища, функціонує та продовжує розбудовуватися об’єкт підвищеної небезпеки першого класу - склад світлих нафтопродуктів на 36 тис.куб.м пального ДП “Оптіма-770-Р” ТзОВ “Севен-Севенті-Петроліум”. Наші численні звернення до владних структур всіх рівнів бажаного результату не принесли”. І далі: “Вражає той факт, що, ігноруючи Закон України “Про об’єкти підвищеної небезпеки” ст.12 ст.13, ДП “Оптіма-770-Р” продовжує функціонувати та розбудовуватися, не маючи на це дозволу сесії селищної Ради та виконавчого комітету Клеванської селищної ради. Клеванські депутати не давали дозволу і не погоджували місце розташування об’єкту підвищеної небезпеки в центрі селища”. Депутати, адресуючи цей запит у високі інстанції (Верховна Рада України, Рівненська обласна рада, Рівненська районна рада), інформують також про два випадки пожеж, які начебто мали місце на території нафтобази і поблизу неї, заявляючи про те, що “жителі Клеваня є заручниками самовпевнених, безвідповідальних людей, які заради власних прибутків розмістили об’єкт підвищеної небезпеки майже в центрі селища і продовжують, всупереч волі жителів, його розбудову”. У першу чергу, вказується у зверненні, мова йде про екологічний порятунок селища Клевань.

Редакція “РР” звернулася за коментарем до директора складу світлих нафтопродуктів Валерія Поліщука.

- Насправді, всі необхідні погодження і дозволи у нас є, а надали їх, зокрема, і Клеванська селищна рада. Це вкотре підтвердив суд. Цитую рішення, що набрало законної сили: “...На території 2,2 гектара проведено будівництво чотирьох нових резервуарів, які є складовою цілісного майнового комплексу (складу світлих нафтопродуктів) і не можуть вважатися об’єктом підвищеної небезпеки без існуючих інженерних мереж, які розміщені на інших ділянках землі, і без яких склад нафтопродуктів (як єдиний майновий комплекс) не може функціонувати”.

Що ж до погодження місця розташування нафтобази, то слід зазначити, що нафтобазі в Клевані уже понад 50 років: підприємство “Оптіма-770-Р” свого часу придбало її у іншої організації як цілісний майновий комплекс у 1999 році, тому дане питання не стосується нашого підприємства, - стверджує Валерій Павлович. - Неухильно дбаючи про безпеку об’єкта, ми регулярно проводимо на ньому навчання добровільної пожежної дружини, яка у нас працює. А 26 квітня на нашій нафтобазі підрозділи рятувальної служби Головного управління МНС України в Рівненській області проводили пожежно-тактичні навчання із гасіння умовної пожежі. “За легендою, внаслідок порушення правил пожежної безпеки при проведенні вогневих робіт, виникла пожежа, яка охопила дах паливного сховища об’ємом 3 тисячі тонн, - йдеться у звіті про цей захід за підписом начальника Рівненського районного відділу ГУ МНС Сергія Крука. - Першим до місця виклику прибув підрозділ ДПК нафтобази, який взяв на себе основний об’єм роботи в перші хвилини. Слід відзначити, що вогнеборці оперативно виконували свої основні завдання на пожежному автомобілі та двох пожежних мотопомпах. Крім того в навчаннях брали участь підрозділи ППЧ-10, підпорядковані Рівненському РВ ГУ МНС, ПСО 3АТ АПК “Зоря”, ДПК ТзОВ “ОДЕК”, ДПК ЗАТ “Консюмерс Скло Зоря”, ПДПЧ-2 м.Рівного, оскільки так було передбачено планом навчань. Поділені на бойові загони, вони спрямували свої зусилля, по-перше, на гасіння палаючого резервуару та так званого “охолодження”, розташованих поряд аналогічних ємностей, які, за задумом підполковника Грухіна, також могли спалахнути у будь-який момент. Змінюючи тактичні задуми, кожному з керівників була надана можливість спробувати свої сили у навчанні гасінню пожеж на подібних об’єктах. Приблизно через годину напруженої роботи навчання пожежних рятувальників завершилися. Підрозділами Рівненського району були відпрацьовані навички щодо рятування людей та проведення робіт з умовної ліквідації пожежі. Навчання показали, що при виникненні надзвичайної ситуації на потенційно пожежонебезпечному об’єкті, тобто в реальних умовах, рятувальники здатні достатньо оперативно і кваліфіковано подолати її”.

- Валерію Павловичу, у зверненні до редакції мова йде ще про одну пожежу в лісовому масиві поблизу нафтобази…

- Так, через три дні після навчань наші пожежники змогли довести свою високу фахову майстерність вже в лісовому масиві за захисною зоною нафтобази, де з вини невідомих осіб сталася пожежа. Відразу ж повідомили про загоряння в районну пожежну службу. Однак ще до приїзду пожежних машин вони й самі загасили вогонь, адже екологічна і пожежна безпека для нас - на першому місці.

15.06.2006Катерина КОНЄВА


Переглядів: 892

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14318)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13606)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (466)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (59)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (57)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"