Жменька кураги поповнить запаси мінеральних солей, вітамінів А, В, Р, С, а також бетакаротину, відомого “вітаміну краси”. Маски з кураги будуть корисні і для жирної шкіри, і для сухої: вони мають освіжаючу і заспокійливу дію, добре відновлюють втомлену, зморшкувату шкіру. Щоб приготувати абрикосову маску, 1 склянку сушених фруктів заливають водою і дають набрякнути. Потім подрібнюють у блендері і змішують з 2 ч.л. сухого молока. Тримати на обличчі 15 хвилин.
Маска з чорносливу прекрасно живить, тонізує і заспокоює подразнену шкіру. Зробити таку маску нескладно: 2 шт. чорносливу залити склянкою окропу і залишити до розм’якшення. Потім подрібнити, додати 1 ст. л. меду і вівсяне борошно до утворення пастоподібної маси. Тримати на обличчі 1020 хвилин. Залишки маски зняти ватним тампоном, змоченим у слабкому настої чаю або відварі трав.
Інжир, багатий на вітаміни С, групи В, яблучну кислоту, має пом’якшувальну, протизапальну дію, нормалізує природний водножировий баланс. Тому він незамінний для сухої шкіри, наприклад, у складі ніжного інжирного скрабу: 3 шт. інжиру залити склянки гарячого молока, залишити на 30 хвилин під кришкою. Потім подрібнити інжир у блендері, додати 2 ч.л. вівсяного борошна; якщо суміш вийде дуже густою, розбавити молоком до консистенції густої кашки. Цей скраб м’яко очищає і добре живить суху шкіру обличчя, до того ж має дуже приємний аромат.
Якщо фруктові маски слід робити 12 рази на тиждень, то протирати обличчя кубиком замороженого відвару з сухофруктів, наприклад родзинок, можна щоранку: ця процедура чудово зволожує і тонізує будьяку шкіру дякуючи за таку турботу, лице обов’язково засяє свіжістю, красою і здоровим рум’янцем.