Раніше, при вживанні пекінської капусти, в Європі обрізали і викидали ущільнені білі частини листя. Але секрет цього східного овочу полягає саме в цих білих частинах, вони найбільш корисні і соковиті. Фактично, без цих частин пекінська капуста перетворюється на салат. Таким чином, білі жилки пекінської капусти роблять її набагато соковитішою від будьякого салату.
Пекінська капуста має такі ж корисні властивості, що і звичайна, тому на сході її вважають запорукою довголіття та здоров'я.
Знахарі застосовували її при лікуванні виразок шлунка. Сучасна наука визначила, в чому полягають лікувальні властивості капусти це велика кількість амінокислоти під назвою лізин. Лізин має здатність розчиняти чужорідні білки і відіграє значну роль в очищенні крові, тому капустяний сік такий хороший з похмілля.
Пекінська капуста містить стільки мінералів і вітамінів, що й добре відома нам білокачанна. Однак вітаміну С в пекінці більше ніж у звичайній капусті і в качановому салаті в 2 рази, як, втім, і білка. Також пекінська капуста містить вітаміни A, C, B1, B2, B6, PP, E, P, K, U, 16 видів амінокислот, глюкозу і органічні кислоти.
Перерахувавши основні переваги пекінської капусти, ми свідомо залишили на кінцівку найсмачніше. При будьякому способі консервації, з часом, кількість вітамінів стрімко зменшується. У підсумку, коли взимку ми вживаємо квашену капусту, кількість вітамінів у ній становить 5070% від початкової. У той же час пекінська капуста може зберігати вітаміни протягом усієї зими. Куди вже тут салату?
Тому, якщо Ви хочете поповнити свій зимовий раціон легким і корисним продуктом, який іноді називають вітамінною бомбою, не забудьте про пекінську капусту.