![]() |
№618 від 29.08.2013p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Варто знати ![]() Домогосподарці на замітку• Якщо духовка перегрілася, а її треба охолодити, поставте в неї посуд із холодною водою. • Якщо на кухні неприємно пахне, налийте в сковороду небагато столового оцту і потримайте сковороду на слабкому вогні, поки оцет не випарується.
• Неприємний запах на кухні зникне, якщо спалити суху апельсинову або лимонну кірку.
• Навіть абсолютно чисту м’ясорубку, перш ніж користуватися нею, потрібно обдати кип'ятком.
• Мучні вироби, крупи, а також сушені плоди і овочі при поганому зберіганні пошкоджують жучкишкідники. Зовнішня ознака їх появи: утворюються грудки крупи, павутинові гірлянди. Простий спосіб знищення жучківшкідників просіювання муки, манки, сортування зерен і круп із вибором личинок. Сильно заражені продукти краще викинути. Всі місця, де ви зберігаєте продукти, гарненько протріть розчином оцту. Продукти перекладіть в жестяні, фаянсові або скляні, щільно закриті банки, на дно яких покладіть 23 часточки очищеного часнику.
• Терка знову стане гострою, якщо протерти її наждачним папером.
• Якщо ви збираєтеся використовувати лід для напоїв і коктейлів, у кожне відділення лотку для льоду покладіть ягідку вишні (з компоту або варення) або будьяку іншу ягоду. Залийте фруктовою водою і поставте в морозилку. Такі кубики виглядають дуже ефектно.
• Якщо в термосі з’явився "сторонній" запах не біда: покладіть у нього пару ложок рису, залийте водою і кілька разів гарненько струсіть. Потім прополощіть гарячою водою.
• Механізм звичайного міксера розрахований не більше ніж на 1020 хвилин безперервної роботи, після чого йому потрібний відпочинок такої ж тривалості.
• М’ясо слід відбивати на дошці, заздалегідь змоченій водою, а, щоб не було бризків, м’ясо слід покласти у поліетиленову плівку.
• Дерев’яна білизняна прищіпка, наклеєна на внутрішню сторону дверцят кухонної шафи, послужить зручною прихваткою для пакетів, серветок та інших дрібниць.
• У відкритій каструлі під час приготування втрачається до 20 відсотків вітамінів, а в закритій не більше 5 відсотків.
• Щоб одержати з лимона більше соку, перед тим, як вичавити, покладіть його на 5 хвилин в гарячу воду.
• Свіжі овочі, наприклад, помідори або огірки не варто тримати в металевому посуді. Щоб у них залишилися всі вітаміни, пристосуйте для зберігання емальовані або пластмасові ємкості.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |