Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №629 від 14.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Інноваційні технології

НУВГП: У майбутнє – з Triolan!

НУВГП: У майбутнє – з Triolan!

Найкращі провайдери України прагнуть до співпраці з провідним водогосподарським та природоохоронним вишем держави

Ринок телекомунікаційних послуг демонструє в останнє десятиліття дуже високі темпи зростання, відіграючи все більшу роль в соціально­економічному житті суспільства. Для того, щоб здобути успіх у галузі розвитку телекомунікацій, треба орієнтуватися на перспективу, а також на бажання бути кращими для своїх абонентів та корпоративних клієнтів, які, звісно, намагаються вибрати найбільш вигідного для себе інтернет­провайдера, що надає послуги найвищої якості та з такими преференціями, які часом непосильні провайдерам, котрі донедавна вважалися абсолютними лідерами ринку. Однак не тільки з цих міркувань виходило керівництво Національного університету водного господарства та природокористування, приймаючи рішення відмовитись від послуг компанії “Воля­Кабель” на користь компанії Triolan. Це рішення в. о. ректора НУВГП Микола КОРЕЦЬКИЙ оголосив журналістам у п’ятницю, 8 листопада, під час зустрічі з генеральним директором компанії “Воля­Кабель” Сергієм БОЙКОМ.

“Екслюзивний договір” про співпрацю з рідним батечком

Характеризуючи п’ятирічну історію співпраці університету з компанією “Воля-Кабель”, професор Микола Корецький наголосив на тому, що компанія надає послуги лише кільком об’єктам в головному корпусі. Гуртожитки ж обслуговує приватний підприємець Оксана Пашинська, донька екс-ректора НУВГП Василя Гурина. І робить вона це на “ексклюзивних умовах”, згідно з договором від 8 квітня 2010 року, укладеним на 10 років з рідним батечком, який на той час обіймав посаду ректора. Причому права державного навчального закладу були в документі менш захищені, ніж права приватного підприємця. У випадку дострокового розірвання університет мав компенсувати підприємливій особі Оксані Пашинській не тільки понесені затрати, а й упущену вигоду з моменту розірвання договору до кінця терміну його дії.

До речі, розроблений пані Пашинською проект надання телекомунікаційних послуг у гуртожитках НУВГП оцінено нею в чималу суму, хоча документація відсутня. “Зараз ми встановлюємо, як це трапилося, - зазначив Микола Корецький. - В університеті повністю відсутні будь-які акти виконаних робіт, дозволи, які б надавалися його керівництвом приватному підприємцю Пашинській для виконання тих чи інших робіт, звіти про встановлене підприємцем у гуртожитках обладнання на суму, буцімто, понад один мільйон гривень, але це нічим не підтверджено”.

- Крім того, - наголосив професор Корецький, - договір із приватним підприємцем Пашинською на оренду приміщення для серверу був укладений з порушенням умов оренди. Міністерство освіти і науки України дало дозвіл лише на два роки, а договір фактично був укладений на три. Керівницт­вом університету були вжиті заходи щодо розірвання цього договору та перегляду умов договору співпраці з приватним підприємцем Пашинською. Ми виявили бажання повністю перейти на обслуговування компанією “Воля-Кабель”, на що вже отримали попередню згоду її керівництва. Але через два тижні перемовин нам було в цьому відмовлено: мовляв, продовжувати договірні відносини університет може тільки з даним підприємцем.

Що стосується Пашинської, то вона зобов’язалася взяти на обслуговування гуртожитки № 7 та № 8, проте роботи там були виконані фірмою “Воля-Кабель” і створюють загрозу для їх мешканців. Адже ця фірма проклала мережу в гуртожитки без будь-яких дозволів та приписів.

- В мене склалося враження, що “Воля-Кабель” і Пашинська пов’язані між собою, - зазначив Микола Корецький. - Інакше яким чином пояснити переукладання вже в цьому році договору між “Воля-Кабель” та автотранспортним технікумом на приватного підприємця Пашинську. Тому, як службова особа, я подав заяву на корупційні дії Василя Гурина, який, як службова особа, не мав права укладати угоду зі своєю донькою на надання пос­луг приватним підприємцем державній установі.

Всі роботи Triolan проводить за свій рахунок

Під час зустрічі професор Корецький наголосив на тому, що університет - а це сім корпусів та вісім гуртожитків - категорично не задоволений рівнем надання телекомунікаційних послуг.

- Сьогодні, - сказав Микола Христофорович, - сучасна вимога: мати скрізь, у будь-якій точці, функцію Wi-Fi. Тим більше, що це необхідно для такого інноваційного навчального закладу, яким є Національний університет водного господарства та природокористування, як ВНЗ четвертого рівня. Такої функції в такому масштабі в університеті немає, що змусило нас шукати більш ефективного інтернет-провайдера, який міг би надавати телекомунікаційні послуги в повному обсязі, не ділячи університет на гуртожитки і навчальні корпуси. Це повинна бути сучасна цілісна система з відповідною швидкістю, якістю та організацією роботи. До нас звернувся інтернет-провайдер Triolan із пропозицією надати більш якісні послуги зі швидкістю до 1 Гбіт/c та з готовністю вкласти 1,5-2 мільйони гривень у розвиток університетської мережі. Після зустрічі зі мною ви зможете переконатись в ефективності цієї роботи: за два тижні ми змогли безкош­товно для університету, за рахунок провайдера, запустити в роботу центр дистанційної освіти, який надає можливість працювати по всій Україні та, практично, в усіх країнах світу. Не проводилося ніяких тендерів у зв’язку з тим, що послуга надається навчальному закладу безкоштовно. Створили свою комісію, провели свій конкурс і повідомили про його результати на власному сайті.

Чим привабив університет Triolan? По-перше, наданням послуг Інтернету та кабельного телебачення в усі корпуси та гуртожитки університету. По-друге, створенням на території всіх навчальних корпусів мережі Wi-Fi. І по-третє, встановленням відеоспостереження, яке дасть можливість університету зекономити чималі кошти на створенні централізованої системи охорони. Всі роботи компанія Triolan, на відміну від попереднього провайдера, проводить за свій рахунок, абонентська плата університетом не сплачується. Triolan навіть сплачує університету 5% з абонентської плати, яка надходить з території, підпорядкованої навчальному закладу. НУВГП також користується багатьма різними перевагами, пов’язаними з тарифами і сервісним обслуговуванням. Якщо Тріолан ставить обладнання і обслуговує його своїм коштом, то “Воля-Кабель” донедавна лише допускала можливість відшкодування НУВГП цих витрат. Якщо Triolan пропонує встановити Wi-Fi і в навчальних корпусах, і в гуртожитках, то “Воля-Кабель” - тільки в гуртожитках. Підприємець Оксана Пашинська взагалі не надала ніяких пропозицій. Тож університет виходив з того, які технічні можливості в кожного провайдера, та що вони можуть нам запропонувати і зробити.

“У діях пана Тарасюка я побачив ознаки корупційних діянь”

Не обминув увагою в. о. ректора Микола Корецький і свої стосунки із засобами масової інформації та, зокрема, з головою обласної організації Національної спілки журналістів України, представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Рівненській області Дмитром Тарасюком:

- Пан Тарасюк прийшов до мене разом із регіональним представником компанії “Воля-Кабель”. Перше, з чого почав розмову: “Чому ви зв’язалися з інтернет-провайдером Triolan? Він такий поганий…”. Я зробив йому зауваження: “Ви прийшли з представником “Воля-Кабель”, тож розмовляйте за “Воля-Кабель”. Після чого представник Нацтелерадіо почав мені погрожувати: “Я вам влаштую… Я бачу, чого з вами не хочуть працювати журналісти… Ви мене ще побачите…”. Тож у діях пана Тарасюка, що тиснув на мене в інтересах комерційної структури, з якою університет мав намір розірвати договір про співпрацю, я побачив ознаки корупційних діянь. Як службова особа, я подав заяви в прокуратуру, Комісію з журналістської етики, Спілку журналістів та в Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, представником якої він є в Рівненській області. Далі навколо мене починається метушня і суєта. Збирається журналістський пул, проти мене готується інформаційна атака, мета якої - показати, який Корецький поганий, що він не так робить, кого він образив, як використовуються в університеті кошти. Очікую таку масовану атаку вже з понеділка наступного тижня.

Я працюю в університеті з червня минулого року, доступний усім журналістам. Єдиний у мене конфлікт був з інформаційним порталом “Четверта влада”, з сім’єю Торбичів, які, вважаю, подають невиважену і не коректну інформацію, безпідставно ображаючи при цьому людей. З приводу діянь подружжя Торбичів я подав дві заяви в Комісію з журналістської етики, яка на сьогоднішній день розслідує ці діяння. Всі дії Торбичів і Тарасюка по звинуваченню та ображанню мене вважаю переслідуванням мене як людини і як службовця. Я готовий відстояти свою честь.

P.S. Того ж дня, 8 листопада, коли відбулася зустріч в. о. ректора НУВГП Миколи Корецького з генеральним директором компанії “Воля­Кабель” та журналістами, у садибі керівника університету приблизно о 22.30 сталося займання трансформаторної підстанції, внаслідок чого вона повністю знищена вогнем, а всі оселі, підключені до неї, залишилися без електропостачання. На місце події прибули “надзвичайники” та слідча група міліції. Причини, що призвели до пожежі, з’ясовуються.

14.11.2013Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 850

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14383)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14226)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13882)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13789)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13508)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (896)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"