№632 від 05.12.2013p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Абетка здорового харчування МалинаВсім відома ароматна смачна солодка ягода малина справжнє джерело вітамінів і мікроелементів, необхідних для людського організму. Причому користю славляться не лише плоди цього невибагливого куща, а й листя, гілки, коріння і квіти, які активно використовуються в народній медицині. Малина - корисні властивості рослини Виявляється, завдяки своїй невибагливості, малина - рослина-першопроходець, яка здатна заселити спустошені ділянки землі, наприклад, після пожеж, вирубки лісу, в ярах, на сухих ділянках тощо. Окрім того, малина є чудовою рослиною-медоносом. Малина - одна з найперших рослин, яку наші предки почали вирощувати на своїх присадибних ділянках, щоб завжди мати поруч запашну і цінну ягоду. Малина містить фруктозу, глюкозу, органічні кислоти, вітаміни групи А, В1, В2, С, РР, Е, ефірні олії, пектини, клітковину, дубильні і фарбувальні речовини, каротин, солі міді, заліза, калію, фолієву кислоту, катехіни, антоціани, флавоноїди. За вмістом заліза малина поступається лише вишні і агрусу. Також у ній достатньо вітаміну С - вживання 1 склянки малини щодня забезпечує добову потребу людини. Завдяки саліциловій кислоті, яка міститься в ягодах, малина дуже довго здатна зберігати свої лікувальні властивості, тому сушена чи перетерта з цукром малина практично так само корисна, як і свіжа. Бета-ситостерин і антоціани мають протисклеротичні властивості. Кумарини нормалізують згортання крові. Малина містить багато грубих харчових волокон сприятливих для травлення. Однак людям, які страждають на виразкову хворобу шлунка і 12-палої кишки, краще вживати малиновий сік, а не цілі ягоди. Малина - корисні властивості та застосування в народній медицині і косметиці Традиційно малина з успіхом застосовується для лікування простудних захворювань, грипу, ГРВІ, при загостренні болю в суглобах, радикуліті, гарячках і невралгічних явищах. Малина - дуже сильний потогінний засіб, завдяки саліциловій кислоті, що міститься в ній. При цьому, на відміну від медикаментозних засобів, малина не справляє побічних дій на організм. Фолієва кислота в складі малини має хороший вплив на підготовку жіночого організму до вагітності і в період виношування немовляти. Малину застосовують при гематологічних захворюваннях і проблемах із шлунково-кишковим трактом, при атеросклерозі, гіпертонії, для поліпшення апетиту. Ягоди і листя малини мають сечогінну дію, покращуючи роботу нирок. Також ягоди, квіти і листя малини активно використовують у косметичних цілях. Вони допомагають зберегти молодість шкіри, її пружність і рівний колір обличчя, позбутися зморшок і млявості шкіри. Малина добре відбілює шкіру, приховує плями і веснянки, видаляє жирність, прищі, висип і вугрі.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |