№640 від 23.01.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Абетка здорового харчування НектаринСвою назву цей фрукт дістав через високий вміст цукру, тобто нектару. Батьківщина нектарина Китай, і, перш ніж потрапити в країни Європи, він подорожував по Греції і Персії. Зараз він вирощується не лише в Криму, Молдавії, на Україні, в Італії, Греції, Тунісі; його витривалість і морозостійкість (рослина пристосувалася до клімату) дозволяє садівникам Центральної Росії і Північного Кавказу збирати не менш багатий урожай нектарину. Це підвид вже знайомого нам звичайного персика, але не виведений штучно, а що з’явився абсолютно випадково в природних умовах. Які ж корисні властивості нектарину ховаються під його гладкою рум’яною шкіркою? Відносно свого зовнішнього вигляду, смакових якостей і хімічного складу він схожий з персиком. Корисні властивості нектарину Корисні властивості нектарину застосовні і для дитячого харчування, оскільки забезпечують силами і енергією, і для дієтичного харчування, оскільки калорійність його дуже низька. Як і персик, він добре консервується, заморожується, засушується, ну і, звичайно ж, якнайповніше корисні властивості нектарина реалізуються при вживанні його у свіжому вигляді. У користі нектарина легко переконатися, дізнавшись його хімічний склад. У ньому знаходиться безліч вітамінів, мінералів і поживних речовин, таких як кремній, натрій, магній, залізо, фосфор, калій, сірка, органічні кислоти, наприклад, аскорбінова, пектин, він містить також вітаміни А, C, E, D, що абсолютно не позначається на його калорійності. Особливі корисні властивості нектарину ще і в тому, що він має багато клітковини, що дозволяє рекомендувати його для тих, хто бажає врегулювати роботу свого кишковика. Варто сказати про те, що цей чудовий фрукт допоможе вивести зайву рідину з організму, очистити кров, знижуючи таким чином ризик виникнення гіпертонії і атеросклерозу. Антиоксиданти, що містяться в нектаринах в достатній кількості, роблять омолоджуючий ефект на клітини нашого організму. Корисні властивості нектарину застосовні в лікуванні анемії, аритмії, захворювань шлунково-кишкового тракту, пов’язаних з порушенням травлення або підвищенням кислотності шлунку. Завдяки прекрасним смаковим характеристикам, калорійності і користі нектарина, він широко використовується у виготовленні джемів, желе, фруктових салатів, як начинку його додають в торти, пироги, булочки, морозиво, йогурти, запіканки, у тому числі і сирні. З нектарином виходить безліч смачних блюд із сиру, м’яса і птахів. З дієтичної точки зору таке поєднання вважається особливо вдалим: краще засвоюються цінні фруктові кислоти, що містяться в нектарині. Окрім того, цей фрукт поєднується і взаємодіє з жирною їжею, причому як до, так і після її вживання, допомагаючи травним залозам переварювати і засвоювати її правильно. Корисні властивості нектарину використовуються в косметичній і фармацевтичній промисловості: з ядер кісточок отримують масло, а сам фрукт використовується для приготування натуральних масок для шкіри обличчя, рук і усього тіла. Користь нектарина і його калорійність робить цей фрукт незамінним в дієтичному і просто здоровому харчуванні. Близький родич персика, нектарин має ряд додаткових корисних властивостей і особливостей. Немає нічого кращого, коли користь продукту поєднується з відмінним смаком. І нектарини - кращий тому приклад! Калорійність нектарину на 100 грам - 48 ккал.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |